Annonse

Nyhetsstudio

Skoghøy får ny studiepermisjon
Foto: Sturlason

Skoghøy får ny studiepermisjon

Høyesterettsdommer Jens E. Andreassen Skoghøy har vært i studiepermisjon siden oktober 2022, før han ble sykmeldt til 5. februar.

Nå har han fått innvilget ny studiepermisjon fram til påske, opplyser informasjonssjef i Høyesterett, Ida Dahl Nilssen, til Dagbladet.

Skoghøy har ikke vært på jobb siden han offentlig gikk ut og anklaget sin ukrainske kone, Nataliia Skoghøy, for å ha forgiftet ham. Hun har avvist anklagene på det sterkeste.

13. januar ble det kjent at saken er henlagt på bevisets stilling.

Skoghøy har ikke kommentert henleggelsen.

Les hele saken

Skoghøy-saken henlagt

Annonse

Frigir navn etter dødsbrann på Stord

Det var 51 år gamle Børre Fornes fra Stord som ble funnet død etter en brann i en campingvogn i Stord lørdag.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Svært alvorlig med forgreninger til Norge
Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet

- Svært alvorlig med forgreninger til Norge

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) hadde fredag et møte med Kripos-sjefen om gjengvolden i Sverige og forgreininger til Norge. Hun varsler flere tiltak.

- Det er ikke tegn til en tilsvarende voldelig utvikling her, men vi må ha sterk innsats for å bryte opp nettverkene, sier Mehl i en pressemelding etter møtet med Kripos-sjef Kristin Kvigne fredag morgen.

- Den voldelige situasjonen i Sverige er av en karakter vi ikke har sett tidligere. Vi har ikke samme situasjon her, men det er svært alvorlig at kriminelle nettverk i Sverige har forgreninger til Norge, sier Mehl.

Hun tar til orde for en styrket innsats mot organisert kriminalitet og narkotikasmugling.

- Nettverkene er profesjonelle og har en lang verdikjedene. På toppen sitter bakmenn, ofte internasjonalt, og styrer nettverk med forgreininger til store deler av verden, sier Mehl.

Hun varsler flere tiltak fra regjeringen framover for å skjerpe innsatsen.

Annonse

Skal gjennomføres rettspsykriatrisk undersøkelse av Jan Helge Andersen

To medisinske eksperter skal gjennomføre en rettspsykiatrisk undersøkelse av Jan Helge Andersen i forbindelse med Baneheia-saken. Det melder TV 2.

Andersens sak ble i vår besluttet gjenopptatt, etter at Viggo Kristiansen ble renvasket for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10). Drapet står etter dette uten en gjerningsperson, og det ventes fremdeles på en avgjørelse om en eventuell tiltale for Andersen.

42-åringen er tidligere dømt til 19 års fengsel for drapet på Stine Sofie Sørstrønen, men har hele tida nektet for at han var alene da drapene i Baneheia skjedde.

En rettssak mot Andersen er allerede forhåndsberammet til å starte 15. april neste år.

Nagorno-Karabakh: Flyktningstall kan stige til 120 000, melder FN
Foto: AP / NTB

Nagorno-Karabakh: Flyktningstall kan stige til 120 000, melder FN

88 000 mennesker har allerede kommet til Armenia fra Nagorno-Karabakh, og antall flyktninger kan stige til 120 000, sier FNs høykommissær for flyktninger.

Langt over halvparten av den armenske befolkningen på 120 000 mennesker i Nagorno-Karabakh har flyktet etter at Aserbajdsjans militære okkuperte den armenske eksklaven i forrige uke. Det ventes at omtrent alle de resterende også flykter.

Kavita Belani, som er UNHCRs representant i Armenia, sa fredag at enorme mengder slitne og redde mennesker nå har samlet seg ved registreringssentrene, og at det er stort behov for støtte.

- Dette er en situasjon der de har levd under en blokade i ni måneder, og når de kommer hit, er de fulle av angst, redde og vil ha svar, sa Belani på videolink til Genève.

Cirka en tredel av flyktningene er barn, og den regionale direktøren for Unicef, Regina De Dominicis, er spesielt bekymret for at mange av dem er skilt fra sine familier.

(NTB)

Annonse