Annonse

Nyhetsstudio

Luftwaffe avskar russiske fly over Østersjøen
AVSKJÆRING: Den tyske Eurofighteren i nærkontakt med den russiske AN-12-maskinen. Foto: Luftwaffe / Royal Air Force

Luftwaffe avskar russiske fly over Østersjøen

Kampfly fra det tyske forbundsluftvåpenet (Luftwaffe) og britiske Royal Air Force har i dag avskåret flere russiske militærfly over Østersjøen, melder de selv på Twitter.

- Mye på gang over Østersjøen i dag, konstaterer Luftwaffe.

Det var Eurofighter Typhooner som var innblandet i episoden med de russiske flyene - en Tu-134, en AN-12 og to Su-27 - sistnevnte kampfly.

Etter å ha avskåret de russiske flyene vendte Eurofighterne tilbake til Ämari-basen i Estland.

Slike avskjæringer forekommer relativt hyppig i internasjonalt luftrom - ikke minst utenfor norskekysten, hvor det skjer flere titalls ganger i året. Hensikten er blant annet å identifisere fremmede fly, og forsikre seg om at de ikke krenker det nasjonale luftrommet.

Den mye omtalte episoden denne uka der en amerikansk drone krasjet med to russiske kampfly, antas å skyldes uvøren avskjæring.

Les hele saken

Risikoen blir stadig større

Annonse
12 skadd etter gulvkollaps i Pennsylvania
Foto: Michael Deemer / Shutterstock / NTB

12 skadd etter gulvkollaps i Pennsylvania

Hendelsen skal ha skjedd under en fest i en studentleilighet nær Indiana University of Pennsylvania.

Det opplyser politiet til ABC News.

Den første meldinga om at leilighetens gulv hadde kollapset kom inn til politiet like før midnatt lokal tid.

Universitetet opplyser overfor kanalen at de er kjent med hendelsen.

- Når vi får vite navnene på de skadde, som kan være studenter, vil vi tilby støtte til dem og deres familier på alle måter, sier kommunikasjonssjef Michelle Fryling.

Annonse

Brannbil havarerte under utrykning

En brannbil under utrykning havarerte søndag ettermiddag i Sinsenkrysset i Oslo.

Ulykken har skjedd i retning Smestad. Vegtrafikksentralen Øst skrier på Twitter at påkjøringsveien i Kjelsåsvegen er sperret, men at det er mulig å kjøre Hans Nilsen Hauges gate inntil videre.

- Brannbilen må taues vekk og det kan hende at den blir tauet i kjøreretning opp mot Sinsenkrysset. Det er ikke så vanlig det som har skjedd nå og jeg kjenner ikke til grunnen, men det er klart: Alle biler kan havarere, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Rune Elstad, til Avisa Oslo.


Annonse

Tidsforvirring i Libanon

Libanesere våknet søndag opp i to ulike tidssoner, midt i en eskalerende strid mellom politiske og religiøse myndigheter om å forlenge vintertida med én måned.

Det melder Al Jazeera.

Statsminister Najib Mikati annonserte torsdag beslutningen om å utsette omstillingen til sommertid fram til 20. april.

Beslutningen tolkes som en sjarmoffensiv overfor den muslimske delen av befolkningen. De som faster under ramadan vil dermed kunne bryte fasten rundt klokka 18, framfor klokka 19.

Den innflytelsesrike maronittiske kirken har imidlertid protestert mot vedtaket, og annonserte lørdag at de ikke vil forholde seg til det.

Andre kristne organisasjoner, partier og skoler har annonsert at de følger kirken. Det samme har flere virksomheter og mediehus.

Annonse