Sitter utrygt
Etter store utgifter til pandemi, ukrainastøtte og opprustning er statens økonomiske situasjon det store temaet i den finske valgkampen. Kon..
Bryter tausheten: - Drømmen døde
Gisele Bündchen snakker for første gang ut om skilsmissen med Tom Brady.
Nedslående beskjed
Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (57) mener fotballandslagets sjanser er betydelig svekket mot Spania: - Det er synd. Jeg vil ikke sette penger på ..
Raser: - Det er grusomt
Influenseren gikk hardt ut mot reklameinnlegg - nå er det fjernet.
Avslører sjalusi: - Veldig vanskelig
Letter på sløret om ekteskapsproblemer.

Fransk politi med protest-forbud
Den franske avisa Le Figaro skriver at politiet i Paris har besluttet å forby demonstranter fra å oppholde seg i den kjente paradegata Champs-Élysées, og på Place de la Concorde. Sistnevnte ligger helt i enden av Champs-Élysées.
De seineste dagene har det vært store protester i den franske hovedstaden mot den omstridte pensjonsreformen, som ble presset gjennom av president Emmanuel Macron.
Forbudet vil vare fra og med klokka 18 lørdag, opplyser politiet på Twitter.
Årsaken er volden som har brutt ut i forbindelse med protestene. Politiet peker i en uttalelse på «risikoen for store opptøyer og forstyrrelse av offentlig ro og orden» som årsak til beslutningen, skriver Le Figaro.
De advarer samtidig om at personer som bryter forbudet vil bli «systematisk bortvist» av sikkerhetsstyrkene.
Oppdateres.

Les hele saken
Politiet med protest-forbud
Framstilles for varetekt etter aksjon mot fiskerinæringen
En person blir torsdag framstilt for varetektsfengsling etter at politiet denne uken aksjonerte mot det de omtaler som systematisk fiskerikriminalitet i Troms.
To personer fra Troms og én fra Møre og Romsdal ble pågrepet i storaksjonen mot fiskerinæringen tirsdag morgen. Torsdag vil politiet framstille en av de tre for to uker varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Ronny Jørgensen i Troms politidistrikt til VG.
En person sitter fremdeles i arresten, mens den tredje personen er blitt løslatt, opplyser Jørgensen.
I aksjonen ransaket Kystvakten, Skatteetaten, Fiskeridirektoratet og Økokrim flere skip, fiskemottak og kontorlokaler, blant annet på Vannøya i Troms.
- Det er mistanke om at det er ført uriktige mengder med råstoff i land over tid, og som til sammen utgjør større summer, sa Jørgensen tidligere denne uken.
(©NTB)

Grevlinger skaper forsinkelser for 50 000
I Nederland har grevlinger slått seg ned under toglinja mellom Den Bosch og Eindhoven, sør i landet. Det skaper forsinkelser som kan ramme så mange som 50 000 togpassasjerer daglig, skriver Reuters.
Bekymringen er at grevlingenes graveaktivitet har svekket fundamentet i bakken under togsporene, og sånn sett utgjør en sikkerhetsrisiko.
Ifølge Reuters kan forsinkelsene vedvare i flere uker, da grevlingene er beskyttet og må omplasseres før skadene kan utbedres.
- Grevlinger er vakre dyr, men det er klart at dette er et problem for togsikkerheten, sier Aldert Baas, talsperson for jernbaneselskapet Prorail.
For passasjerer betyr det at de enten må ta buss eller alternative togruter, som kan bety 30 til 60 minutter lengre reisevei.

Advarer: - Du vil ikke ta den regninga alene
Én av tre unge mellom 18 og 29 år har reist på ferie uten reiseforsikring, skriver Frende Forsikring i en pressemelding.
- Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner. Du vil ikke ta den regninga alene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.
Tallene kommer fra en fersk spørreundersøkelse Norstat har gjort for selskapet.
- Mange reiser på påskeferie i neste uke, og mange reiser langt. Du vet aldri når du kan bli syk eller skadet og jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus, sier Lassen.
- I undersøkelsen vår sier 34 prosent av de mellom 18 og 29 år at de har reist uten forsikring. Ikke gjør det, uansett alder, sier han.
I fjor ble det meldt inn nesten 355 000 skader på norske reiseforsikringer. Det var flere enn i 2019, som var forrige normalår før pandemien.
- Det er så lett å tenke at «det skjer ikke noe med meg», men det vet vi at det plutselig kan gjøre. Hvert år er det mange som angrer på at de tok sjansen. Når vi i tillegg ser at unge har en stor del av reiseskadene blir det enda viktigere for denne aldersgruppen, sier Lassen.