Annonse

Nyhetsstudio

Ukrainsk minister: Kornavtalen er forlenget med 120 dager
Foto: Alexander Nemenov/Pool via REUTERS/NTB

Ukrainsk minister: Kornavtalen er forlenget med 120 dager

Ukrainas infrastrukturminister sier kornavtalen som gjør det mulig for landet å eksportere korn via Svartehavet, er forlenget.

Forlengelsen gjelder i 120 dager, ifølge Oleksandr Kubrakov.

- Vi er takknemlige overfor António Guterres, FN, president Recep Tayyip Erdogan, minister Hulusi Akar og alle våre partnere for å holde seg til avtalene som er inngått, sier infrastrukturministeren i en Twitter-melding.

Tidligere lørdag uttalte Erdogan at forhandlingene mellom Russland og Ukraina hadde ført fram, og at avtalen var forlenget.

- Etter samtaler med de to partene har vi sikret forlengelse av avtalen som ville utløpe 19. mars, sa den tyrkiske presidenten.

I følge Reuters har Russland varslet at kornavtalen i Svartehavet er forlenget med 60 dager, og ikke med 120 dager, slik ukrainske myndigheter uttalte.

- Russland har orientert alle parter i kornavtalen i Svartehavet om at den er forlenget med 60 dager, sier det russiske utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova lørdag, ifølge russiske medier.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

Finnmark: To reddet fra synkende sjark

To mann ble fredag kveld reddet opp av sjøen da en sjark forliste i Øksfjord i Loppa kommune i Finnmark. Båten lå like ved land da den gikk ned.

De to om bord ble reddet av båter i nærheten. Forliset skjedde like ved moloen i Øksfjord klokken 20.45, og det gikk bare fem minutter fra båten begynte å gå ned, til de om bord var over i andre båter.

Sjarken holdt seg flytende en liten stund før den sank.

- Båten står igjen med bare baugen oppe, sa vakthavende redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til i iFinnmark fredag kveld.

Senere på fredagskvelden opplyste Redningsselskapet at båten ikke lot seg berge. Redningsskøyta Gjert Wilhelmsen har søkt etter vrakgods i området.

Årsaken til havariet er ikke avklart.

- Vi har opprettet en undersøkelsessak i håp om å finne ut hvorfor båten sank, sier operasjonsleder Jørgen Haukeland Hansen i Finnmark politidistrikt til NTB.

(NTB)

Annonse

Motorsykkel og personbil i ulykke i Bryne

Politiet i Sør-Vest har fredag kveld fått melding om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og en personbil.

Alle involverte skal være oppe å gå, opplyser politiet, som har ankommet stedet.

Tre personer skal ha vært involvert i ulykken.

Annonse

Fare for kø på E6

Det har vært et trafikkuhell på E6 i retning Oslo, melder Vegtrafikksentralen i Øst på Twitter.

Som følge av uhellet er det redusert framkommelighet på stedet. Det skal dreie seg om området mellom avkjøringene Taraldrud og Åsland.

- Fare for kø, vær ekstra oppmerksom, skriver de.

Ifølge politiet i Øst skal det dreie seg om en bil som har kjørt ut av veien i lav hastighet.

- Nødetatene er ferdige på stedet. Ikke personskade, opplyser de.

Annonse