Annonse

Nyhetsstudio

Én knivstukket i Oslo
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Én knivstukket i Oslo

Oslopolitiet har lørdag ettermiddag mottatt flere meldinger om en voldshendelse i en leilighet på Skøyen.

Politiet har mange patruljer på stedet.

Én person er funnet knivstukket, skriver de på Twitter.
NTB melder om at en en annen person er funnet lettere skadd i voldshendelsen.

Politiet har tatt hånd om fire involverte.

Operasjonsleder Marita Aune opplyser til Dagbladet at de har kontroll på alle parter, men ikke vet hvem som har gjort hva.

- Vi fikk melding om et slagsmål i en leilighet. Da vi kom frem til stedet, fant vi en person som var lettere skadd. Det var flere som hadde løpt fra stedet, og vi kom i kontakt med ytterligere en person som var knivstukket, sier Aune til NTB.


Til Dagbladet sier hun at de kom i kontakt med en ytterligere person som var knivstukket på en annen adresse. Vedkommende skal ha løpt fra stedet.

Politiet har kontroll på alle fire personer og jobber med å få klarhet i hvilke rolle og relasjon de ulike har i saken og finne det eksakte hendelsesforløpet.

Det er mulig at en tredje person også er lettere skadet, ifølge Aune.

Innsatsleder på stedet, Svend Bjelland sier til NTB at politiet fikk melding om hendelsen 15:36.

Bjelland ønsker ikke å kommentere relasjonene mellom de involverte og ønsker heller ikke å si noe om hvor mange som befant seg i leiligheten.
– Jeg ønsker ikke å si hvor det har skjedd, men vi har en formening om hvor åstedet er, og vi har kontroll på det stedet.
På stedet jobber politiet med å prate med vitner og sikre spor.

Oppdateres.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Annonse

Hevder å ha avverget droneangrep mot Krim-halvøya

Det russiske sjøforsvaret hevder å ha avverget et droneangrep rettet mot havnen i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya.

- Svartehavsflåten avverget et droneangrep mot Sevastopol, skriver Mikhail Razvovhajev, den russiskutnevnte lederen i Sevastopol, på Telegram.

- De prøvde å trenge inn mot havnen, og sjømennene våre skjøt mot dem med håndvåpen. Luftvernet fungerte også, skriver han videre.

(NTB)

Annonse
Xi har forlatt Russland
Foto: Pavel Byrkin / AP

Xi har forlatt Russland

Kinas president Xi Jinping skal ha reist fra Russland i morgentimene onsdag, melder kinesiske statlige medier.

Xi har vært i Russland siden mandag og har blant annet hatt flere samtaler med Russlands president Vladimir Putin.

Nå er Xi på vei tilbake til Kina, ifølge den kinesiske statlige TV-kanalen CCTV.

Under besøket har Xi presentert en fredsplan for den russiske presidenten, og understreket at Kina inntar en upartisk holdning til konflikten i Ukraina.

Tirsdag kom de to presidentene med en kunngjøring som understreket at Russland og Kina ikke er militært allierte, men at de uttrykker bekymring over det de omtaler som Natos økende nærvær i Asia.

(NTB)

Annonse

Rekordmange søkte voldsoffererstatning

Det har vært en kraftig økning i antall søknader om voldsoffererstatning.

6170 personer søkte om voldsoffererstatning i 2022. Det er rekordmange og en økning på 32 prosent fra året før, viser tall P4-nyhetene har fått av Kontoret for voldsoffererstatning.

Avdelingsdirektør for erstatning, Ivar André Holm, sier til P4 at mye av grunnen til økningen er den nye voldserstatningsloven som ble vedtatt av Stortinget.

Mange av søknadene kom i desember, og Holm tror det er fordi de ønsker at deres søknad skal bli behandlet etter den gamle loven.

- En av de store endringene i den nye loven er at skadevolder blir part i saken hos oss. I tillegg er flere av sakene som kunne gitt erstatning tidligere, ikke omfattet i den nye loven, forklarer Holm.

Før nyttår var det kommet inn 137 søknader om voldsoffererstatning etter masseskytingen i Oslo i fjor sommer.
Advokat Christian Lundin bistår 127 personer i saken, og sier til P4-nyhetene at flere av de fornærmede etter skytingen fortsatt sliter.

- Flere ble skutt og påført fysiske skader, så er det mange som var oppe i situasjonen og ble skutt etter. Her er det mange som har psykiske skadefølger.

- Noen har fått mye hjelp og kommet seg greit videre, andre sliter fortsatt og er redde for å være ute blant mennesker og blir skremt når de hører høye lyder, sier bistandsadvoktaten.

Samtidig viser tallene at rundt halvparten av alle som søker får innvilget erstatning, men at veldig mange som har krav på erstatning ikke velger å søke.

- Antallet anmeldelser inn til politiet viser at kun én av åtte velger å søke om voldsoffererstatning. Det er nok et underforbruk av ordningen, sier Holm.

Annonse