Annonse

Nyhetsstudio

En person kjørt til sykehus med røykskader

Politiet i Agder har fått melding om brann i et rekkehus i Kristiansand.

- Det skal være åpne flammer på stedet, skriver de.

Nødetatene er på vei.

Rundt klokka 17 oppdaterer politiet at røykdykkere har gått inn i boligen og de er i gang med slukkingsarbeidet.

En person er kjørt til sykehus med røykskader, oppdaterer politiet like etter klokka 17.

- Det er ingen andre personer som er meldt savnet per nå, skriver de.

Det skal ikke være fare for videre spredning.

Annonse
Dødstallet stiger etter kraftig jordskjelv
Foto: Naveed Ali / AP

Dødstallet stiger etter kraftig jordskjelv

Minst 13 mennesker omkom i jordskjelvet som rammet Afghanistan og Pakistan tirsdag kveld. Flere enn 90 er skadd.

En kilde i helsedepartementet i Kabul opplyser at fire mennesker er døde i Afghanistan, et høyere tall enn det som tidligere er oppgitt. I tillegg er 50 skadd.

I Pakistan er det bekreftede antallet omkomne fortsatt ni.

Jordskjelvet hadde sitt episenter i fjellkjeden Hindu Kush, nordøst i Afghanistan. Styrken på skjelvet var 6,5, og det kunne merkes i en rekke land i regionen.

Flere av de omkomne i Pakistan befant seg i provinsen Khyber Pakhtunkhwa. En rekke bygninger fikk skader her, og sykehus ble satt i kriseberedskap.

(NTB)

Annonse
Skal bekjempe Havnespy
Foto: Bergen Havn

Skal bekjempe Havnespy

Bergen Havn og Oslo Havn går sammen om å bekjempe fremmedarten Havnespy eller Japansk sjøpung, skriver Oslo Havn i en pressemelding.

Den invaderende arten Havnespy har blitt et stort problem flere steder langs norskekysten. Arten ble først oppdaget i Norge i Engøysundet i Stavanger i 2020, og dekker nå over 50 prosent av havbunnen der. Det er også oppdaget havnespy i Egersund, Haugesund, ved Askøy og i Fensfjorden.

Bergen Havn og Oslo Havn vil løfte problemstillingen om metode og prosedyre for vask av skipsskrog. Arbeidet er støttet med midler fra Miljødirektoratet og skal gjennomføres i 2023.

- Skrogvask er et viktig tiltak for å forhindre spredning av fremmede arter fra en havn til en annen, sier miljøleder Even Husby i Bergen Havn.

Havnene ønsker nå å definere en felles politikk for godkjenning av vaskeoperasjoner og systemer.

- Håpet er at dette på sikt kan brukes av alle norske havner. Havnespy formerer seg raskt, og spres over store områder via skips- og båttrafikk, teiner og annet fiskeutstyr. For Bergen og Oslo så vel som for de fleste andre havner representerer dette en økologisk trussel. Arten legger seg som store tepper på havbunnen, og fortrenger alle andre arter, sier seksjonssjef Heidi Neilson i Oslo Havn.

Annonse

Hevder å ha avverget droneangrep mot Krim-halvøya

Det russiske sjøforsvaret hevder å ha avverget et droneangrep rettet mot havnen i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya.

- Svartehavsflåten avverget et droneangrep mot Sevastopol, skriver Mikhail Razvovhajev, den russiskutnevnte lederen i Sevastopol, på Telegram.

- De prøvde å trenge inn mot havnen, og sjømennene våre skjøt mot dem med håndvåpen. Luftvernet fungerte også, skriver han videre.

(NTB)

Annonse