Annonse

Nyhetsstudio

- Tiden er inne
Foto: AP / NTB

- Tiden er inne

USAs tidligere president Donald Trump oppfordrer igjen til protester via Truth Social.

- Protestér, protestér, protestér, skriver han.

Den nye meldingen lørdag kommer etter at Trump tidligere på dagen hevdet at statsadvokaten på Manhattan ville pågripe ham tirsdag.

- Tiden er inne, innleder Trump den nye meldingen.
Ekspresidenten har 4,97 millioner følgere i det sosiale mediet.

- Vi er en nasjon i sterk tilbakegang og ledes inn i tredje verdenskrig av en uærlig politiker som ikke engang vet at han er i live, men som er omringet av onde og skumle folk, skriver han.

- Protestér, protestér, protestér, avslutter Trump.

(NTB)

Annonse
Huitfeldt: Dypt bekymret for utviklingen i Israel
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Huitfeldt: Dypt bekymret for utviklingen i Israel

Norge følger nøye med på den pågående situasjonen i Israel, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), som er bekymret over utviklingen.

- Jeg er dypt bekymret for den utviklingen vi nå ser i Israel. Det har gått fra vondt til verre. Norge følger nøye med på de pågående rettsreformene, og israelske myndigheter er godt kjent med vårt syn, sier hun til NTB.

Det har vært store demonstrasjoner i Israel flere måneder, og de tiltok søndag etter at statsminister Benjamin Netanyahu sparket landets forsvarsminister. Forsvarsministeren gikk lørdag ut og ba Netanyahu om å midlertidig stanse den planlagte og omstridte rettsreformen.

- Demonstrasjonene vi så i går kveld, er et uttrykk for den voldsomme motstanden i Israel mot de pågående rettsreformene. Dersom rettsreformene gjennomføres, vil det svekke det israelske demokratiet, sier Huitfeldt.

(NTB)

Annonse

Asker: Trafikktrøbbel på grunn av «glanekø»

Det er store trafikkproblemer på den lokale veien Fekjan i Asker, som går parallelt med E18 på Nesbru/Billingstad. Årsaken er «glanekø» på grunn av en ulykke, melder Budstikka.

Tre kjøretøy er involvert i ulykken ifølge Oslo politidistrikt. Én person er kjørt til legevakta, og bergingsbil er rekvirert.

Annonse

Ras på E18 - veien stengt

E18 ved Lillesand er stengt etter at det har gått et ras med stienblokker i vestgående løp.

Det skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ingen biler skal ha blitt berørt av raset. Politiet er på vei til stedet og Vegtrafikksentralen er varslet.

Det er skiltet for omkjøring på stedet.

Annonse