Annonse

Nyhetsstudio

Politiet: - Slagsmål på Grønland i Oslo

Oslo-politiet varsler lørdag kveld om slagsmål på Grønland i Oslo.

- Vi er på stedet med flere patruljer etter melding om slagsmål mellom flere personer. En person blør fra ansiktet, skriver de på Twitter.

Politiet opplyser imidlertid til Dagbladet at det per nå er rolig på stedet.

- Det er fortsatt en som blør fra ansiktet, men vedkommende ønsker ikke noe ytterligere hjelp fra politiet. Vi trekker oss derfor tilbake.

Annonse
- Forlat Russland umiddelbart
Foto: Jim WATSON / AFP / NTB

- Forlat Russland umiddelbart

Amerikanske statsborgere som befinner seg i Russland bør forlate landet umiddelbart, sier Det hvite hus i en uttalelse.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Uttalelsen kommer etter at en amerikansk Wall Street Journal-journalist ble arrestert i Moskva, mistenkt for å ha drevet med spionasje.

- President Joe Bidens administrasjon har vært i kontakt med journalistens familie og hans arbeidsgiver, sier Det hvite hus i uttalelsen, og fortsetter:

- Amerikanske statsborgere som bor eller er på reise i Russland bør reise umiddelbart.

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sier på sin side at offentligheten vil få bekreftet Moskvas påstand om at journalisten har vært engasjert i aktiviteter som ikke er tilknytter journalistikk.

En domstol i Moskva har sagt at den amerikanske statsborgeren Evan Gershkovich blir varetektsfengslet i nesten to måneder, mistenkt for å ha spionert for Washington.

Annonse

Dømt for frihetsberøvelse: Truet foreldrene med kniv

En mann i 30-åra er i Hordaland tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder etter å ha utøvd frihetsberøvelse og vold, samt for avliving av dyr.

Mannen skal blant annet ha frarøvet foreldrene sine friheten i inntil to timer ved å true dem med kniv og fysisk hindre dem fra å forlate stedet, skriver Bergens Tidende.

Kjæledyr skal også ha blitt utsatt for grov vold, slik at de døde.

De sakkyndige vurderte mannen som psykotisk på gjerningstidspunktet, men retten har lagt til grunn at psykosen var utløst av rus. Mannen forklarte i retten at han hadde hatt et rusproblem over lang tid.

Avisa har vært i kontakt med mannens forsvarer, Fredrik Verling. Han sier at han ikke har pratet med sin klient ennå, men at utfallet i dommen er som forventet.

(NTB)

Annonse

Politiet: Større beslag av narkotika

Tolletaten og Oslo politidistrikt vil orientere angående et større beslag av et parti med narkotika, skriver politiet i en pressemelding.

De vil møte pressen torsdag kveld.

Områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik, og leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, vil informere om beslaget.

Annonse