Annonse

Nyhetsstudio

Alvorlig ulykke ved bedrift

Tre personer er kjørt til sykehus etter en alvorlig ulykke med acetylen ved en bedrift i Mosjøen.

Tilstanden til de tre er ikke kjent, skriver Politiet i Nordland på Twitter.

Politiet fikk beskjed om ulykken litt før klokken 0.30 natt til søndag, og alle nødetater rykket ut til bedriften. Det var en av de tre involverte som selv ringte og meldte fra.

– Det har vært en form for mindre eksplosjon med acetylen på bedriften, men ikke i forbindelse med arbeid. De tre har alle tilknytning til bedriften, men var ikke på jobb, sier operasjonsleder Mai Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet kan ikke uttale seg om skadeomfanget, men en av de skadde skal ha mer omfattende skader enn de to andre. De ble alle tatt hånd om av helsepersonell før de ble kjørt til sykehus.

Politiet er på stedet for å gjøre undersøkelser og starter etterforskning for å avklare hendelsesforløpet.

(NTB)

Annonse
Grevlinger skaper forsinkelser for 50 000
VAKRE DYR: Men også et sikkerhetsproblem, sier en talsperson for det nederlandske jernbaneselskapet Prorail. Foto: Terje Pedersen / NTB

Grevlinger skaper forsinkelser for 50 000

I Nederland har grevlinger slått seg ned under toglinja mellom Den Bosch og Eindhoven, sør i landet. Det skaper forsinkelser som kan ramme så mange som 50 000 togpassasjerer daglig, skriver Reuters.

Bekymringen er at grevlingenes graveaktivitet har svekket fundamentet i bakken under togsporene, og sånn sett utgjør en sikkerhetsrisiko.

Ifølge Reuters kan forsinkelsene vedvare i flere uker, da grevlingene er beskyttet og må omplasseres før skadene kan utbedres.

- Grevlinger er vakre dyr, men det er klart at dette er et problem for togsikkerheten, sier Aldert Baas, talsperson for jernbaneselskapet Prorail.

For passasjerer betyr det at de enten må ta buss eller alternative togruter, som kan bety 30 til 60 minutter lengre reisevei.

Annonse
Advarer: - Du vil ikke ta den regninga alene
Foto: Lise Åserud / NTB

Advarer: - Du vil ikke ta den regninga alene

Én av tre unge mellom 18 og 29 år har reist på ferie uten reiseforsikring, skriver Frende Forsikring i en pressemelding.

- Hvert år har vi reiseskader som koster millioner av kroner. Du vil ikke ta den regninga alene, sier skadesjef på reise i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Tallene kommer fra en fersk spørreundersøkelse Norstat har gjort for selskapet.

- Mange reiser på påskeferie i neste uke, og mange reiser langt. Du vet aldri når du kan bli syk eller skadet og jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus, sier Lassen.

- I undersøkelsen vår sier 34 prosent av de mellom 18 og 29 år at de har reist uten forsikring. Ikke gjør det, uansett alder, sier han.

I fjor ble det meldt inn nesten 355 000 skader på norske reiseforsikringer. Det var flere enn i 2019, som var forrige normalår før pandemien.

- Det er så lett å tenke at «det skjer ikke noe med meg», men det vet vi at det plutselig kan gjøre. Hvert år er det mange som angrer på at de tok sjansen. Når vi i tillegg ser at unge har en stor del av reiseskadene blir det enda viktigere for denne aldersgruppen, sier Lassen.

Annonse
Medvedev advarer mot arrestasjon av Putin
Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Medvedev advarer mot arrestasjon av Putin

Dersom den russiske presidenten, Vladimir Putin, blir arrestert i utlandet som følge av en arrestordre fra Den internasjonale straffedomstolen (ICC), vil det bli oppfattet som en «casus belli», det vil si en grunn til å gå til krig.

Det sier den tidligere russiske presidenten, og nåværende nestleder i sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, ifølge Ritzau.

- La oss se det for oss, selvfølgelig er det en situasjon som aldri vil skje – men la oss forestille oss at det faktisk skjedde. En sittende president for en atommakt kommer til for eksempel Tyskland og blir arrestert, sier Medvedev.

- Hva er det? Det er en krigserklæring mot den russiske føderasjonen. I det nevnte tilfellet vil alle ressursene våre gå til Forbundsdagen, til kanslerens kontor, sier Medvedev.

Annonse