Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Person truet med kniv

Politiet i Agder melder om en person som skal ha blitt truet med kniv i Farsund. Foranledningen skal ha vært en krangel.

- Politiet har kontroll på situasjonen og kniven, skriver politiet på Twitter.

Studioet fortsetter under annonsen
Angelica Hagen

Alvorlig ulykke på Momarken

Kusk Gøran Antonsen er skadd i en alvorlig styrt på Momarken i Eidsberg tirsdag kveld, melder Trav365.no.

Han ble hentet av luftambulanse og fraktet til sykehus etter ulykken. Adrian Solberg Akselsen skal også være skadd og fraktet til legevakt.

Ifølge Trav365.no var Antonsen bevisst da han ble sendt fra stedet i helikopter.

Ulykken skal ha skjedd da hesten New Fighter, som Akselsen kjørte, snublet på oppløpet. Antonsen kjørte så delvis opp i New Fighter idet den gikk i grusen.

Kusken ble så kastet ut av sulkyen og ut på indre bane. I fallet ble han delvis påkjørt av en annen ekvipasje, melder nettstedet.

Sports- og markedssjef ved Momarken travbane, Kjeld Henning Sandem, sier til Dagbladet at de foreløpig har lite informasjon om ulykka. Han venter tirsdag kveld på oppdatering fra sykehuset.

- Det så ikke pent ut. Det var en trist avslutning på en veldig fin dag, sier Sandem.

Det var to personer involvert i ulykken. Den ene av disse skal ha framstått som uskadd etter hendelsen.

- Når det gjelder hesten, så ser det ut til at det har gått greit med den, sier sportssjefen.

Audun Hageskal

Berget seg ut av brennende hytte

Politiet i Innlandet melder om en hyttebrann i Budor, like øst for Hamar. En person befant seg i hytta da brannen startet.

Vedkommende har kommet seg ut av hytta, men følges opp av helsepersonell. Personen skal ha fått i seg noe røyk.

- Hytta har brent helt ned. Antatt brannårsak er bruk av løsemidler for å fjerne malingssøl. Flaske veltet i nærheten av åpen peis, skriver politiet på Twitter.

Angelica Hagen

Jaktet gjerningspersoner etter knivstikking i Drammen

Politiet rykket tirsdag kveld ut med flere patruljer etter melding om at en mann i Drammen har fått stikkskader. Etter å ha søkt i to timer etter gjerningspersoner som løp fra stedet, har politiet sporet om en person som erkjenner å ha noe med hendelsen å gjøre.

Politiet i Sør-Øst fikk melding om hendelsen klokka 20.30.

- Hendelsen fant sted utendørs. Fornærmede har fått kuttskader i en arm, sa operasjonsleder André Kråkenes til Dagbladet like før klokka 21.

Den skadde mannen er kjørt til sykehuset i Drammen med ambulanse. Han skal ha blitt påført et dypt kutt.

Angelica Hagen

Patrick Shanahan går av

USAs fungerende utenriksminister Patrick Shanahan trekker sitt kandidatur til å bli landets forsvarsminister, opplyser president Donald Trump.

Mark Esper blir ny fungerende forsvarsminister, skriver Trump på Twitter tirsdag. Esper kommer fra stillingen som øverste sivile sjef for hæren i forsvarsdepartementet.

Ifølge Trump har Shanahan trukket sitt kandidatur fordi han ønsker å tilbringe mer tid med familien. Han skriver også at Shanahan har gjort en flott jobb.

Om Mark Esper vanker det også lovord.

- Jeg kjenner Mark og er ikke i tvil om at han gjøre en fantastisk jobb, skriver presidenten.

USA har ikke hatt en permanent forsvarsminister siden Jim Mattis gikk av i desember i fjor.

I denne perioden har USA trappet opp konflikten med Iran og økt sin militære tilstedeværelse ved Persiabukta.

(NTB)

Angelica Hagen

Disse kan bli statsminister

Boris Johnson, Jeremy Hunt, Michael Gove, Rory Stewart og Sajid Javid er videre til neste runde i kampen om å bli Theresa Mays etterfølger som statsminister i Storbritannia.

Dominic Raab fikk færrest stemmer og var den kandidaten som røk ut av toryenes lederstrid tirsdag. Boris Johnson fikk nok en gang flest stemmer.

Det er det konservative partiets medlemmer i Parlamentet som stemmer over kandidatene i flere avstemninger til det bare er to igjen. For å gå videre til neste runde må kandidatene få minst 33 stemmer.

MED I KAMPEN: Disse er med i kampen om statsminister-jobben. Foto: AFP
Angelica Hagen

Abbasi-søsknene har landet

Abbasi-søsknene, Yasin (22), Taibeh (20) og Ehsan (16), landet på Oslo lufthavn rundt klokka 17. De skal gjenforenes med moren, Atefa Rezaie, på Ahus i ettermiddag.

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken sier til Dagbladet at han har vært i kontakt med kilder tett på familien, som forteller at de i 17.30-tida er på vei til Ahus.

- De har hatt noen knalltøffe dager, sier han.

Abbasi-familien ble hentet av politiet lørdag 15. juni og satt på et fly til Afghanistan via Istanbul. Moren var bevisstløs på hele turen til Istanbul og ble av helsemessige årsaker returnert til Norge mandag.

Afghanske myndigheter besluttet å ikke akseptere søsknene tilbake i landet, og det ble dermed besluttet å hente dem tilbake.

Samlet har politiet hittil brukt minst 89.000 euro, som tilsvarer over 870.000 norske kroner, på en utsendelse som til slutt ikke ble noe av, skriver TV 2.

De fire kom til Norge for omtrent sju år siden, og fikk midlertidig oppholdstillatelse i 2012, i all hovedsak fordi de ikke visste hvor faren deres befant seg, samt ikke hadde noe mannlig beskyttende nettverk i Afghanistan.

Da faren likevel dukket opp i 2014, kalte UNE tilbake oppholdstillatelsen siden de ikke lenger trodde på at familien ikke fikk kontakt med ham og kunne reise til Afghanistan.

I NORGE: Her markerer mor Atefa Rezaie at dattera Taibeh (midten) fikk utdelt vitnemålet etter å ha fullført videregående skole i fjor. Her sammen med yngstemann, Ehsan. Foto: Privat
Abbasi-søsknene til Norge tirsdag: - En stor kamp venter oss

Abbasi-søsknene til Norge tirsdag: - En stor kamp venter oss

dagbladet
Angelica Hagen

Abbasi-søsknene gjenforenes med mor

Abbasi-familien, mor og tre søsken på 16, 20 og 22 år, ble hentet av politiet lørdag morgen og senere satt på fly til Afghanistan via Istanbul. Moren var bevisstløs på hele turen til Istanbul og ble av helsemessige årsaker returnert til Norge mandag.

- Det jeg vet, er at det er planlagt at søsknene blir kjørt til Ahus for å gjenforenes med moren, sier familiens advokat Erik Vatne til NTB.

Tirsdag ble det klart at også de tre søsknene skal sendes tilbake til Norge etter at Afghanistan sa nei til å ta dem imot. Hva som skjer med dem når de kommer til Norge, er ikke kjent.

- Søsknene blir fulgt opp ved ankomst Oslo. PU kommenterer ikke eventuelle fremtidige uttransporteringer, sier kommunikasjonsrådgiver Daniel Drageset i Politiets utlendingsenhet til TV 2.

Her markerer mor Atefa Rezaie at datteren Taibeh (midten) fikk utdelt vitnemålet etter å ha fullført videregående skole i fjor. Her sammen med yngstemann, Ehsan. Familien var godt integrert i Trondheim og barna var svært flittige elever. Foto: Privat
Ap ber Erna rydde opp

Ap ber Erna rydde opp

dagbladet
Tharald Halvorsen

Foreslår at prøveløslatte nektes pass

Regjeringen har sendt et forslag på høring som innebærer at prøveløslatte fra forvaring eller med vilkår om å ikke forlate landet, skal nektes pass.

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) bruker som eksempel at en person som er dømt for overgrep, ikke kan dra til land der det kan være en risiko for at personen vil begå overgrep mot barn.

Bestemmelsen som er foreslått, vil imidlertid gjelde også for andre typer lovbrudd.

- Vi har tro på at endringen vil bidra til å sikre at de ilagte vilkårene overholdes, sier han.

Forslaget ble nylig oversendt Stortinget for behandling.

Regjeringen vil sikre at de som nektes pass, får mulighet til å skaffe seg et fullverdig ID-dokument.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Lastebil havnet på taket

Nødetatene rykket tirsdag ettermiddag ut til området Ulefoss i Nome kommune i Telemark, der en lastebil hadde kjørt av veien og havnet på taket. Ifølge politiet klarte føreren av lastebilen å ta seg ut av kjøretøyet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Tharald Halvorsen

Europas eldste (116) død

Verdens nest eldste og Europas eldste person, Giuseppina Robucci, døde tirsdag. Den italienske kvinnen ble 116 år gammel.

- Vi er lei oss men samtidig beæret over å ha hatt henne som innbygger, sier borgermester Alfonso D'Aloiso i den italienske byen Poggio Imperiale.

Guiseppina Robucci som var kjent under navnet «Nonna Peppa» eller Bestemor Peppa, var født 20. mars 1903.

I mange år drev hun en kafé sammen med ektemannen i en liten by i Puglia-regionen i Italia. Robucci fikk fem barn, ni barnebarn og 16 oldebarn.

Ifølge Gerontology Research Group var hun verdens nest eldste person bak japanske Kane Tanaka, som er 116 år gammel. Italieneren var imidlertid Europas eldste foran franske Lucile Randon (115).

Selv om Robucci ble svært gammel, er hun ikke den eldste personen i Italia gjennom tidene. Det er Emma Morano som døde i april 2017, 117 år gammel.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.