Nyhetsstudio

Trym Mogen

Basehopper skadd ved Trollstigen

En mann i 50-åra er skadd etter en basehoppulykke ved Trollstigen i Møre og Romsdal.

Ifølge politiet skal ulykken ha skjedd i forbindelse med landing. Han beskrives som bevisst, men blir fraktet med helikopter til sykehus med mulige bruddskader.

Ifølge politiet var mannen våken etter ulykken.

- Årsaken er ukjent. Mannen landet i en steinur i nærheten av bakken hvor personen i utgangspunktet skulle lande. Han har trolig hoppet fra Bispen, men dette er ikke verifisert, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet vil videre foreta en etterforskning og snakke med vitner for å få klarhet i hva som har skjedd, opplyser operasjonsleder Sindre Molnes.

Studioet fortsetter under annonsen
Audun Hageskal

Mishandlet kona i 40 år - dømt til to års fengsel

En 73 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha utsatt kona for vold og andre former for mishandling gjennom 40 år.

Volden mot kona startet på slutten av 1970-tallet, ifølge den ferske dommen fra Haugaland tingrett. Retten finner det bevist at ektemannen jevnlig hadde vært voldelig mot henne så lenge de bodde sammen, en periode på rundt 40 år, ifølge Rogalands Avis.

Mishandlingen den nå 73 år gamle mannen ifølge dommen utøvde mot kona, var blant annet lugging, slag i ansiktet og mot kroppen. Han sperret for henne slik at hun ikke kunne rømme og truet med å drepe henne. Retten la vekt på at den lange varigheten har fått alvorlige konsekvenser for kona.

Hun var i kontakt med politiet flere ganger i perioden mishandlingen pågikk, men har bedt om at ektemannen ikke ble straffet.

- Tiltalte har erkjent noen av forholdene i tiltalebeslutningen, men har ment at det hele er en del overdrevet. For øvrig framsto tiltalte som relativt upåvirket av saken, og han viste ingen form for anger, heter det i dommen.

Tharald Halvorsen

Minst 23 skal være drept i fangeopprør i Venezuela

Minst 23 fanger er drept i et opprør i et fengsel vest i Venezuela, opplyser en organisasjon som jobber for fangers rettigheter.

Fangeopprøret fant sted i Acarigua i delstaten Portuguesa, ifølge organisasjonen Venezuelan Observatory for Prisons.

14 fengselsansatte ble også såret i opptøyene, melder avisen El Nacional.

Ifølge ubekreftede meldinger eksploderte det tre granater i cellene.

De sårede antas å ha blitt brakt til et lokalt sykehus der det er blitt observert et stort antall sikkerhetsstyrker.

(NTB)

Audun Hageskal

Jakter mann i bermudashorts og finlandshette

Politiet i Lyon har satt i gang full terroretterforskning etter at det som skal være ei pakkebombe med blant annet spiker gikk av i ei gågate i sentrum fredag ettermiddag.

En mann etterlyses etter hendelsen. Ifølge franske medier skal han ha vært ikledd lys bermudashorts, mørk genser, finlandshette og mørke solbriller, og skal ha satt fra seg en pakke som antas å ha vært bomben. Kort tid etter forlot han stedet på sykkel.

Ifølge politiet er vedkommende trolig mellom 30 og 35 år gammel.

Minst sju personer er foreløpig meldt skadd i hendelsen. Avisa Le Parisien melder at to av de sårede skal være alvorlig skadd, samtidig som president Emmanuel Macron kaller eksplosjonen for et «angrep».

Sju skadet etter eksplosjon i gågate i Lyon

Sju skadet etter eksplosjon i gågate i Lyon

dagbladet.no
Audun Hageskal

Macron: Et angrep

Frankrikes president Emmanuel Macron var fredag kveld raskt ute og definerte eksplosjonen i Lyon som et angrep. Han understreker samtidig at ingen er meldt omkommet etter at det som skal være en pakkebombe med blant annet spiker gikk av i ei gågate i ettermiddag.

Åtte personer er meldt skadd etter eksplosjonen. Ei åtte år gammel jente skal være blant de sårede, men skal ha sluppet unna med lettere skader, ifølge lokalavisa Le Progres, som skriver at de fleste sårede skal ha blitt truffet på nedre del av kroppen.

Audun Hageskal

Franske medier: Minst åtte såret i eksplosjon i gågate i Lyon

Minst åtte personer er fredag ettermiddag såret i en eksplosjon i en gågate i den franske byen Lyon, melder flere franske medier.

Ifølge myndighetene på Twitter skjedde eksplosjonen i Lyons gamleby, på hjørnet mellom gatene Victor Hugo og Sala ved 17.30-tiden.

Le Parisien melder at to av de sårede skal være alvorlig skadd, mens president Emmanuel Macron kaller eksplosjonen for et «angrep».

Han understreker at ingen personer er drept «foreløpig».

Politiet har rykket ut til stedet, og området er avsperret. Etterforskere mistenker at det er snakk om en pakkebombe, melder nyhetsbyrået AFP.

Le Parisien skriver at pakkebomben skal ha inneholdt bolter og skruer.

- Gaten ble røyklagt, og folk ble dekket av hvitt støv, sier en av lokalbeboerne til avisa.

Ei åtte år gammel jente skal være blant de sårede, men skal ha sluppet unna med lettere skader, ifølge lokalavisa Le Progres, som skriver at de fleste sårede skal ha blitt truffet på nedre del av kroppen.

Flere blir tatt vare på i en Jacqueline Riou-butikk som ligger i nærheten.

Tharald Halvorsen

Minst 17 tenåringer omkom i brann i India

Minst 17 skoleelever mistet livet da en storbrann brøt ut under en undervisningstime i delstaten Gujarat vest i India, opplyser politiet.

Ifølge indiske medier var barna i alderen 14 til 17 år. Videoer på sosiale medier viser flere elever som hoppet fra tredje og fjerde etasje i bygningen som brant i byen Surat.

(NTB)

Audun Hageskal

MC-fører omkom etter ulykke i Nordland

Politiet i Nordland melder at en MC-fører i 50-åra har mistet livet i en trafikkulykke. Mannen var fra Bodø, og de pårørende er varslet.

Ulykken skjedde fredag formiddag på fylkesvei 17 i Gildeskål kommune, da en føreren av motorsykkelen kolliderte med en lastebil.

- Sammenstøtet skjedde da lastebilen svingte til venstre og krysset motgående kjørefelt. Motorsyklisten kjørte sørover og lastebilen motsatt vei, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

Tharald Halvorsen

Ruset jordmor arrestert under fødsel

En kvinne i 50-årene er denne uken dømt til 45 dagers ubetinget fengsel i en domstol på Vestlandet.

Jordmoren inntok trolig rusmidler under fødselen og skal ha hatt pupiller små som knappenåler da hun ble pågrepet, skriver TV 2.

Jordmoren erkjente straffskyld etter tiltalen.

Ruset jordmor arrestert under fødsel

Ruset jordmor arrestert under fødsel

dagbladet.no
Tharald Halvorsen

Advarer mot å spise abbor fra Tyrifjorden

Undersøkelser av sjøbunnen i Tyrifjorden viser foruroligende høye nivåer av miljøgifter, og Miljødirektoratet advarer folk mot å spise abbor fra innsjøen.

(NTB)

Audun Hageskal

Trafikkulykke på E6 i Sarpsborg

Øst politidistrikt meldte like før klokka 16 om en trafikkulykke på E6 ved Sandesund i Sarpsborg. Ulykken hvor to biler var involvert, skal ha skjedd i nordgående felt.

Trafikken flyter ifølge politiet greit forbi, men det er noe kø. Bilberging er klokka 16.30 gjennomført.

Operasjonsleder Gisle Sveen sier til Dagbladet at det var tre personer involvert i ulykken. Ingen av dem skal være alvorlig skadd, men to av dem blir likevel fraktet til legevakt, da de klager over smerter i hodet.

Audun Hageskal og Tharald Halvorsen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.