Nyhetsstudio

Mina Janssen

Fant død person i vannet i Stavanger:

En person er funnet død av dykkere i sjøen ved Skagenkaien i Stavanger søndag. Det opplyser politiet i Sør-Vest en pressemelding.

Avdøde antas å være en savnet mann, og de pårørende er varslet om funnet.

Vedkommende blir fraktet til Stavanger universitetssykehus for å fastslå identiteten.

- Avdøde vil bli obdusert, opplyser politiadvokat Mads Lerum.

Studioet fortsetter under annonsen
Lars Martin Gimse

Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran:

Frps Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde tror ikke det kommer til krig mellom USA og Iran, men skjer det, mener de Norge bør støtte USA.

– Norge skal alltid være forberedt på å bistå USA. Det må vi alltid være, selv om det nå er en hypotetisk situasjon, sier Frps tidligere justisminister Per-Willy Amundsen, som nå sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, til Klassekampen.

Frps utenrikspolitiske talsperson Christian Tybring-Gjedde sier han vil ha sympati med USA om de gjengjelder et iransk angrep.

– USA kan ikke akseptere å bli ydmyket igjen, sier han.

Amundsen har liten tro på atomavtalen med Iran som USA trakk seg ut av, og mener Norge bør knytte seg nærmere til USA enn til EU.

– Det er mye som tyder på at Norge dessverre har vært på feil side hva gjelder evnen til å avsløre Iran-avtalen. Vi har vært mer opptatt av våre europeiske venner enn å stå sammen med USA, sier han.

Både når det gjelder støtte til et amerikansk angrep mot Iran og foretrukket alliansepartner, skiller Frp seg her fra regjeringspartner Høyre.

Ingjerd Schou (H) i utenriks- og forsvarskomiteen sier Norge må lene seg tettere på EU.

– Norge er tjent med å samordne vår politikk med andre europeiske land, særlig med EU, sier hun.

(NTB)

Line Fransson

MC-ulykke ved Larvik:


Like før klokka 23.30 fikk politiet i Sør-Øst melding om en trafikkulykke, der en motorsykkel har kjørt i grøfta. En person skal være involvert i ulykken, melder politiet på Twitter.

- Noen i nærheten hørte et smell, og oppdaget en person og en motorsykkel i grøfta. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, sier Marianne Mørch, operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsak til ulykken.

Vegtrafikksentralen sør opplyser at fylkesvei 163 Håkestadveien er stengt ved Gåserød på grunn av ulykken.

Nødetater er på åstedet.


Kristian Tvedt

Voldsepisode på Oslo-trikk - politiet leter etter gjerningsmann:

Politiet i Oslo har rykket ut til Schous plass, hvor en trikkefører og passasjer har blitt utsatt for vold. Føreren ble slått i ansiktet og blør fra leppa, og blir tilsett av ambulanse. Passasjeren har ingen skader.

Forspillet til voldshendelsen var at en passasjer hadde kommet med hatefulle ytringer til en annen, i form av kommentarer som gikk på etnisitet. De hadde begynt å krangle, og trikkefører ba dem gå av. Han ble så slått i ansiktet før gjerningsmannen forlot trikken.

Operasjonsleder Sven Christian Lie sier at de ikke er sikker på hvilken retning gjerningsmannen forsvant, men at han gikk av på Schous plass.

- Jeg tror trikken var i bevegelse mens det skjedde. Vi har foreløpig ikke noe signalement, og undersøker om det finnes overvåkningsvideo fra trikken. Politiet oppretter sak, sier han til Dagbladet.

Line Brustad

Rammstein kommer til Norge:

Det tyske metallbandet Rammstein planlegger å besøke Trondheim under sin 2020-turne, melder bandet på egne nettsider i dag.

Kristian Tvedt

Brøt seg inn i frisørsalong - stjal hair extensions til 150 000:

I Stavanger sentrum melder politiet om et innbrudd i en frisørsalong, hvor det er stjålet hair extensions til en verdi av 150 000 kr. Gjerningspersonen skal ha kommet seg inn ved å dirke opp et vindu. Politiet har vært på stedet og oppretter sak.

- Ble ingenting annet enn Hair Extensions stjålet?

- Vi vet ikke hvor store mengder det er snakk om - om det er en bærepose med produkter eller langt større volum. Vi har ikke noen flere opplysninger på dette tidspunktet, uttaler Sør-Vest politidistrikt.

Line Brustad

Passasjerer evakueres fra varmt tog med teknisk feil:

Politiet i Oslo meldte i 16.00-tida om at passasjerer blir evakuert fra et tog med strømstans ved Alna stasjon.

- Det skal være meget varmt inne i toget, passasjerer blir evakuert over til ett annet tog. Toget som har stans har ikke ventilasjon, skrev politiet.

Nina Schage, som er strategisk kommunikasjonsrådgiver for Vy, forteller Dagbladet at det var en teknisk feil som første til togstansen, og at man først forsøkte å rette opp feilen.

- Da det begyunte å bli varmt i toget ble det besluttet å evakuere passasjerene, og første pulje med passasjerer har blitt kjørt nærmeste togstasjon, sier Schage til Dagbladet.

Hun forteller at de fikk melding om hendelsen cirka klokka 16.00.

- Dørene ble åpnet, så det er bedre temperaturer der nå, sier hun.

I 17.30-tida skriver politiet følgende:

- Evakuering godt i gang. Ca 60-70 personer igjen som skal evakueres. Ikke meldt om at noen har hatt behov for helsehjelp.

Har du tips eller bilder om saken?
Tips oss på tlf. 24 00 00 00 eller e-post: 2400@db.no.

Kristian Tvedt

Bil har kjørt av veien ved Korgfjellet:

I Nordland rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på nordsiden av Korgfjellet, hvor en bil har kjørt av veien. Kun fører har vært i bilen, og ivaretas av helsepersonell, men er ikke alvorlig skadd.

Kristian Tvedt

MC-fører hardt skadd etter kollisjon med bil:

Politiet i Innlandet melder på Twitter at en motorsykkel har kollidert med en bil på fylkesvei 246 ved Bøverbru, ved halv fem-tida mandag ettermiddag.

Årsaken til ulykken skal være at en MC har forsøkt å svinge unna en elg, for så å kjøre inn i en bil. Fører er hardt skadd, og fraktes til Ullevål sykehus.

Line Brustad

Sydney erklærer klimakrise:

Byen slutter seg dermed til hundrevis av byer, kommuner og regioner verden rundt som krever nødtiltak mot klimaendringene.

Erklæringen ble offentliggjort etter et bystyremøte mandag. Der heter det at klimaendringene utsetter innbyggerne i Australia for alvorlig fare.

Sydneys ordfører Clover Moore mener klimainnsatsen til australske regjeringer så langt har vært skammelig, og hun mener at landet nå befinner seg ved et kritisk veiskille.

– Australias utslipp av klimagasser har økt fire år på rad. Ved å erklære klimakrise ber vi den føderale regjeringen reagere raskt ved å gjeninnføre en pris på CO2 for å innfri målene i Parisavtalen, sier hun.

Sydney har satt seg som mål å redusere CO2-utslippene med 70 prosent innen 2030. Innen 2050 er målsettingen null utslipp.

Melbourne var den første byen i verden som erklærte klimakrise i 2016. Byen har så langt fått følge av over 600 lokale styrer i 13 land.

Australia har de siste årene opplevd tørke, store skogbranner og en «hundreårs»-flom. I tillegg er store deler av Great Barrier Reef, verdens største korallrev, rammet av korallbleking.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Bil i autovern på E18:

Politiet i Sør-Øst melder på Twitter at en bil mandag ettermiddag har kjørt inn i autovernet på E18 ved Langangsveien.

- Det er et enslig kjøretøy som har kjørt i autovernet. Fører skal være ved bevissthet, og ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Truls Fjell, til Dagbladet.

Fjell opplyser at det er kø på stedet som følge av ulykken.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.