Nyhetsstudio

Mina Janssen

Eksplosjon ved pyramidene i Egypt :

Søndag ettermiddag norsk tid skal det ha vært en eksplosjon ved en turistbuss nær et nytt museum ved pyramidene Giza i i Egypt.

Det melder Reuters, som siterer to sikkerhetskilder i Egypt.

Minst 12 personer skal være skadd, de fleste skal være utenlandske turister, ifølge nyhetsbyrået.

Det er derimot motstridende meldinger på hvor mange som er skadet.

Sky News Arabia skriver at minst 14 personer skal være skadd, men at ikke alle disse er utenlandske turister.

Et vitne sier derimot til kanalen at bussen eksploderte i det den kjørte forbi museet, men dette er ikke bekreftet av myndighetene.

Nyhetsbyrået AFP skriver derimot at hele 17 personer skal være skadet.

Turistbuss eksploderte ved pyramidene i Egypt

Turistbuss eksploderte ved pyramidene i Egypt

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen
Line Brustad

Rammstein kommer til Norge:

Det tyske metallbandet Rammstein planlegger å besøke Trondheim under sin 2020-turne, melder bandet på egne nettsider i dag.

Kristian Tvedt

Brøt seg inn i frisørsalong - stjal hair extensions til 150 000:

I Stavanger sentrum melder politiet om et innbrudd i en frisørsalong, hvor det er stjålet hair extensions til en verdi av 150 000 kr. Gjerningspersonen skal ha kommet seg inn ved å dirke opp et vindu. Politiet har vært på stedet og oppretter sak.

- Ble ingenting annet enn Hair Extensions stjålet?

- Vi vet ikke hvor store mengder det er snakk om - om det er en bærepose med produkter eller langt større volum. Vi har ikke noen flere opplysninger på dette tidspunktet, uttaler Sør-Vest politidistrikt.

Line Brustad

Passasjerer evakueres fra varmt tog med teknisk feil:

Politiet i Oslo meldte i 16.00-tida om at passasjerer blir evakuert fra et tog med strømstans ved Alna stasjon.

- Det skal være meget varmt inne i toget, passasjerer blir evakuert over til ett annet tog. Toget som har stans har ikke ventilasjon, skrev politiet.

Nina Schage, som er strategisk kommunikasjonsrådgiver for Vy, forteller Dagbladet at det var en teknisk feil som første til togstansen, og at man først forsøkte å rette opp feilen.

- Da det begyunte å bli varmt i toget ble det besluttet å evakuere passasjerene, og første pulje med passasjerer har blitt kjørt nærmeste togstasjon, sier Schage til Dagbladet.

Hun forteller at de fikk melding om hendelsen cirka klokka 16.00.

- Dørene ble åpnet, så det er bedre temperaturer der nå, sier hun.

I 17.30-tida skriver politiet følgende:

- Evakuering godt i gang. Ca 60-70 personer igjen som skal evakueres. Ikke meldt om at noen har hatt behov for helsehjelp.

Har du tips eller bilder om saken?
Tips oss på tlf. 24 00 00 00 eller e-post: 2400@db.no.

Kristian Tvedt

Bil har kjørt av veien ved Korgfjellet:

I Nordland rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på nordsiden av Korgfjellet, hvor en bil har kjørt av veien. Kun fører har vært i bilen, og ivaretas av helsepersonell, men er ikke alvorlig skadd.

Kristian Tvedt

MC-fører hardt skadd etter kollisjon med bil:

Politiet i Innlandet melder på Twitter at en motorsykkel har kollidert med en bil på fylkesvei 246 ved Bøverbru, ved halv fem-tida mandag ettermiddag.

Årsaken til ulykken skal være at en MC har forsøkt å svinge unna en elg, for så å kjøre inn i en bil. Fører er hardt skadd, og fraktes til Ullevål sykehus.

Line Brustad

Sydney erklærer klimakrise:

Byen slutter seg dermed til hundrevis av byer, kommuner og regioner verden rundt som krever nødtiltak mot klimaendringene.

Erklæringen ble offentliggjort etter et bystyremøte mandag. Der heter det at klimaendringene utsetter innbyggerne i Australia for alvorlig fare.

Sydneys ordfører Clover Moore mener klimainnsatsen til australske regjeringer så langt har vært skammelig, og hun mener at landet nå befinner seg ved et kritisk veiskille.

– Australias utslipp av klimagasser har økt fire år på rad. Ved å erklære klimakrise ber vi den føderale regjeringen reagere raskt ved å gjeninnføre en pris på CO2 for å innfri målene i Parisavtalen, sier hun.

Sydney har satt seg som mål å redusere CO2-utslippene med 70 prosent innen 2030. Innen 2050 er målsettingen null utslipp.

Melbourne var den første byen i verden som erklærte klimakrise i 2016. Byen har så langt fått følge av over 600 lokale styrer i 13 land.

Australia har de siste årene opplevd tørke, store skogbranner og en «hundreårs»-flom. I tillegg er store deler av Great Barrier Reef, verdens største korallrev, rammet av korallbleking.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Bil i autovern på E18:

Politiet i Sør-Øst melder på Twitter at en bil mandag ettermiddag har kjørt inn i autovernet på E18 ved Langangsveien.

- Det er et enslig kjøretøy som har kjørt i autovernet. Fører skal være ved bevissthet, og ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Truls Fjell, til Dagbladet.

Fjell opplyser at det er kø på stedet som følge av ulykken.

Tharald Halvorsen

Rykket ut etter mulig knivtrussel - jaktet mann med oransje hår:

Politiet i Oslo melder på Twitter at de mandag ettermiddag har rykket ut til Storo, der det skal ha oppstått en hendelse ved en butikk i Gunnar Schjelderups vei.

- En gjerningsmann skal trolig ha utført et tyveri inne i denne butikken, og skal ha klart å komme seg vekk fra stedet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til Dagbladet.

Ifølge vitner til hendelsen skal gjerningsmannen angivelig ha presentert en kniv under hendelsen, etter at han ble konfrontert av de ansatte.

Mannen er nå pågrepet, etter at Politiet har søkt etter ham i en time. Pågripelsen var udramatisk, melder Politiet på Twitter.

Ifølge operasjonslederen skal gjerningsmannen beskrives som følgende:

Relativt ung, lys i hudet, ikledd svart genser, samt hadde oransje hår.

- Da regner jeg med at dere finner han ut fra sistnevne observasjon?

- Det gjør jeg også, sier Sven Christian Lie.

Ingen er meldt skadd som følge av hendelsen.

Klokka 15.36 kan politiet opplyse at det ikke har vært noen kniv involvert i hendelsen, men en saks.

Tharald Halvorsen

To jagerfly styrtet i Tyskland:

To jagerfly av typen Eurofighter, tilhørende det tyske militæret, styrtet mandag ettermiddag nord i Tyskland.

Det bekrefter innenriksministeren i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Bild melder at to piloter skal ha kommet fra hendelsen med livet i behold, etter å ha skutt seg ut fra flyene og landet med fallskjerm.

Avisen skriver videre at flyene skal ha styrtet i et skogsområde, hvor det så oppsto en mindre skogbrann. Det andre flyet skal ha styrtet like sør for landsbyen Nossentiner Hütte, ifølge tyske Focus Online.

Schweriner Volkszeitung opplyser at vrakdeler fra flyene skal ha truffet bakken i et bebodd område.

Det har foreløpig ikke kommet meldinger om skadde personer.

Pilotene er i sikkerhet, melder NTB.

Tharald Halvorsen

Rullestoler kan få lov til å kjøre fortere:

Forslaget om å øke den maksimale tillatte farten for rullestoler til 15 kilometer i timen sendes nå ut på høring.

- Regjeringen vil gjøre hverdagen enklere for folk. At rullestolbrukerne nå får en slik fartsøkning, er ønsket av brukerne og vil gi dem økt livskvalitet. Samtidig må vi sørge for at det ikke går utover trafikksikkerheten for andre trafikanter, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.