Nyhetsstudio

Øystein Andersen

Oslo Frp: Kamp mot bompengene

Styret i Oslo Fremskrittsparti vedtok tirsdag en enstemmig uttalelse med støtte til partileder Siv Jensen om kamp mot bompengene foran møtet med lederne i de tre andre regjeringspartiene.

Dersom ikke partilederen når fram i regjeringen, ber Oslo Frp om at stortingsgruppa gjør noe med bompengepresset i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Slik lyder uttalelsen fra Oslo Frp:

"Styret i Oslo FrP gir sin fulle støtte og ros til partileder Siv Jensen for innkallingen av de tre øvrige partiledere i regjeringspartiene til møte om oppfølgingen av den enstemmig vedtatte landsmøteresolusjonen om bompengesystemet. Styret håper på gjennomslag for resolusjonens seks punkter. Dersom så ikke skjer, vil styret be FrP sin stortingsgruppe fremme forslag i tråd med landsmøtevedtaket i Stortinget i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett".

Studioet fortsetter under annonsen
Tharald Halvorsen

Melding om fyrverkeri på skole

Politiet i Agder melder på Twitter at det skal ha blitt tent på fyrverkeri inne på en skole i Vennesla torsdag formiddag. Politiet har vært på stedet, men har ikke sett tegn til skade.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.36.

- Vi har hatt kontakt med mistenkte. Forholdet vurderes anmeldt, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Tharald Halvorsen

Arbeidsulykke i Haugesund

Torsdag morgen inntraff en arbeidsulykke en bedrift i Aksdal i Haugesund.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.00.

- En mann i 20-årene ble fraktet til sykehus med skader i en hånd. En patrulje har vært på åstedet og foretatt undersøkelsen, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Arbeidstilsynet er varslet.

Tharald Halvorsen

24 dømt til livsvarig fengsel for kuppforsøk

24 tyrkere er dømt til livsvarig fengsel for å ha være blant hovedpersonene bak kuppforsøket i 2016, melder statlige medier i landet.

Dommen markerer et foreløpig sluttpunkt i rettsoppgjøret etter det mislykkede forsøket på å styrte president Recep Tayyip Erdogan.

For 17 av de 24 heter det i dommen at de er skyldige i at 139 mennesker ble drept. De er også kjent skyldige i å ha krenket grunnloven og for å ha forsøkt å ta livet av presidenten.

(NTB)

Dagbladet oppdaterer saken.

Tharald Halvorsen

Flere utlendinger til Nord-Norge

På ett år har de tre nordligste fylkene opplevd en vekst i utenlandske overnattinger på 11 prosent i vintersesongen.

Det ble foretatt nesten 2,1 millioner utenlandske overnattinger i Norge sett under ett i årets fire første måneder, viser tall fra overnattingsstatistikken til Statistisk sentralbyrå.

Det er en økning på 1 prosent fra samme periode året før. Går vi fem år tilbake i tid, er økningen på 11 prosent.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Siv Jensen er sykmeldt

Finansminister Siv Jensen (Frp) er sykmeldt ut uka. Statsminister Erna Solberg (H) må dermed forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget fredag.

- Siv Jensen er rammet av vanlig influensa, og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen (Frp) i Finansdepartementet til Aftenposten torsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Tharald Halvorsen

Motorsyklist kjørte på reinsdyr - hentet i luftambulanse

Politiet i Finnmark melder på Twitter at nødetatene i Alta har rykket ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Langfjorden.

- Det skal være en motorsyklist som har kjørt på et reinsdyr, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syversen, til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.10.

- Den første patruljen har akkurat ankommet stedet, så vi vet foreløpig lite eller hvor alvorlig dette er, sier Tormod Syversen.

Klokka 10.45 opplyser politiet at motosyklisten er ved bevissthet, men blir fraktet til sykehus i luftambulanse.

- Den påkjørte reinen er død, opplyser politiet.

En personbil skal også være involvert i ulykken. E6 ved ulykkesstedet i Ulvsvåg er foreløpig stengt.

Politiet beskriver hendelsesforløpet slik:

- En motorsyklist og personbil kom kjørende i hver sin retning. Reinen ble først påkjørt av motorsyklisten, deretter havnet den i motgående kjørefelt og ble påkjørt av personbilen.

Tharald Halvorsen

Røykutvikling på Olaf Ryes plass

Nødetatene har torsdag formiddag rykket ut etter melding om brann på Olaf Ryes plass i Oslo.

- Vi har akkurat ankommet stedet, og har iverksatt tiltak. Brannvesenet går inn på den aktuelle adressen, mens politiet står utenfor for å passe på evakuerte, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til Dagbladet.

Ifølge operasjonslederen skal det være røykutvikling på stedet, men ikke tegn til tydelige flammer.

- Seks personer er registrert på adressen. Det er foreløpig ukjent om alle disse er gjort rede for, sier Stokkli.

Brannvesenet opplyser kort tid senere at det ikke er brann på stedet, men fyring i en peis og lavtrykk i lufta som har forårsaket røykutviklingen.

Foto: Thomas Sæbø / Dagbladet
Tharald Halvorsen

Rykket ut etter at e-sigarett eksploderte

Nødetatene i Kristiansand rykket torsdag formiddag ut etter melding om røykutvikling på en adresse i Kongsgård Allé. Etter kort tid på adressen, ble det avklart at det var en e-sigarett som hadde eksplodert.

- Noe i tilknytning til denne hadde fått en varmgang i seg, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

En mann fikk skade i hånden som følge av hendelsen.

Tharald Halvorsen

Norges Bank hever styringsrenten

Norges Bank har besluttet å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, fra 1 til 1,25 prosent. Det kunngjorde sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Iran: Vi er klare for krig

Irans nedskyting av den amerikanske dronen sender et tydelig budskap til landet, sier sjefen for den iranske Revolusjonsgarden.

I et direktesendt TV-innslag torsdag, kort tid etter hendelsen, sa general Hossein Salami at Iran ikke ønsker krig med noen land.

- Men vi er klar for krig, la han til.

(NTB/Dagbladet)

Tharald Halvorsen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.