Nyhetsstudio

Trym Mogen

Togstasjon evakuert etter brann

Politiet evakuerte i formiddag Heimdal stasjon i Trondheim på grunn av en brann i en flaske acetylen - sveisegass.

- Politiet på stedet jobber med evakuering av området rundt da det kan være eksplosjonsfare. Vi ber om at folk holder avstand, melder politiet.

- De har fått minimert faren for eksplosjon nå. Det er i utgangspunktet stor eksplosjonsfare i den flaska, men brannvesenet har fått kjølt den ned. Det er nå rimelig kontroll på situasjonen og liten fare for eksplosjon, men vi har opprettet sperringene, sier operasjonsleder Svein Helgetun til Dagbladet rundt klokka 10.35.

Kort tid etter fjernet politiet sperringene på stedet.

Togstasjonen har vært stengt i hele dag på grunn av vedlikeholdsarbeid, og politiet tror uhellet med gassflaska kan ha skjedd i den forbindelse.

Studioet fortsetter under annonsen
Mina Janssen

MC-fører kritisk skadd i ulykke

Politiet i Møre og Romsdal melder at en motorsykkel har kjørt av veien utenfor Ålesund.

- Ulykken skjedde på en mindre vei. Føreren kjørte av veien ut i ulendt terreng. Vedkommende ble kastet et godt stykke, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Føreren er fraktet til sykehus med kritiske skader.

Dagbladet følger saken.

Mina Janssen

Ambassadør kalt inn på teppet

Irans utenriksdepartement har kalt Storbritannias ambassadør inn på teppet etter at britene beskyldte Teheran for å stå bak angrepene i Omanbukta.

- Rob Macaire, Storbritannias ambassadør til Teheran, ble kalt inn til utenriksdepartementet etter de falske uttalelsene fra britenes utenriksminister, heter det i en uttalelse viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået IRNA lørdag kveld.

Britenes utenriksminister Jeremy Hunt sa dagen før at London har konkludert med at Iran «nesten sikkert» var ansvarlig for torsdagens angrep mot to tankskip.

Hunt la ikke fram noen beviser for påstandene, og Iran har også avvist beskyldninger fra USA om at de står bak.

Hans iranske motpart Mohammad Javad Zarif har kalt anklagene for et komplott han antyder er iscenesatt av USA i samarbeid med Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Israel.

(NTB)

Bekrefter eksplosjon om bord norsk tankskip i Omanbukta

Bekrefter eksplosjon om bord norsk tankskip i Omanbukta

dagbladet.no
Mina Janssen

To pågrepet etter brann i Konsmo

Politiet opplyser at de har pågrepet og siktet to personer etter en brann i en bygning på Konsmo i Audnedal kommune i Vest-Agder tidligere lørdag.

Brannen skjedde i et forretningslokale, som ligger i nær tilknytning til et bolighus.

Brannen ble slukket, og det var ingen personer i bygget.

Under pågripelsen lørdag kveld opplyser politiet at de siktede utøvde vold mot politiet og at saken blir anmeldt.

Mina Janssen

E18 stengt etter trafikkulykke

Politiet i Agder opplyser at E18 er sperret etter at en lastebil skal ha kjørt opp på en midtrabatt i Grimstad lørdag kveld.

Ifølge politiet var føreren alene i bilen. Vedkommende blir kjørt til sykehus for sjekk.

Skadeomfanget til føreren er ukjent, men vedkommende var ved bevissthet.

Politiet mistenker ikke kjøring i påvirket tilstand.

Veien var først stengt i begge retninger, men like før klokka 2030 opplyser politiet at et kjørefelt er åpnet i vestgående retning.

Det er også etablert omkjøring i begge retninger forbi ulykkesstedet.

Dagbladet følger saken.

Mina Janssen

Mange drept i bombeangrep

Minst 11 mennesker er drept og 25 såret i to bilbombeangrep i Somalias hovedstad Mogadishu. Like over grensa til Kenya er ti politifolk drept.

Den første bomben gikk av ved en militær veisperring i nærheten av det somaliske presidentpalasset lørdag. Minst ni ble drept, opplyser Somalias politisjef Bashir Abdi Mohamed.

Også nær en militærpost på veien som fører til den tungt bevoktede flyplassen i Mogadishu, gikk det av en bilbombe lørdag. De to som ble drept, var føreren og hans medsammensvorne, ifølge Mohamed.

(NTB)

Mina Janssen

«Front Altair»-mannskap på plass i Dubai

Mannskapet på Frontlines tankskip Front Altair har landet i Dubai etter å ha tilbrakt to dager i Iran etter angrepet i Omanbukta.

Tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous ble rammet av eksplosjoner idet de seilte over Omanbukta torsdag. Det brøt ut brann på Frontline-skipet, og besetningen ble evakuert og satt i land i Iran.

- De 23 besetningsmedlemmene på Front Altair er trygge og har det bra. Det legges snarlige planer om å sende dem hjem, heter det i en uttalelse fra Frontline lørdag.

(NTB)

Se de dramatiske bildene

Se de dramatiske bildene

dagbladet.no
Mina Janssen

Benin: Politiet drepte to under protest

Politiet i Benin drepte to demonstranter da de forsøkte å stanse en demonstrasjon som har pågått i flere dager i Save, ifølge byens ordfører.

Det vestafrikanske landet har de siste dagene vært preget av omfattende uro, og også fredag åpnet medlemmer av sikkerhetsstyrkene ild med skarp ammunisjon mot demonstranter i de to byene Save og Tchaourou i det sentrale Benin.

Det er uklart hvor mange som ble rammet av volden, som en lokalpolitiker beskrev som ekstrem. Lørdag åpnet politiet igjen ild mot folk som hadde sperret en riksvei i Save siden tirsdag.

- Det var en skuddveksling mellom politiet og maskerte enkeltpersoner. Sju sivile ble brakt til sykehus, og det var også to døde, sier ordfører Timothee Biaou.

(NTB)

Mina Janssen

Tenåring tiltalt for overfallsvoldtekt

Neste uke møter en tenåring i Oslo tingrett, tiltalt for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-åra i Sofienbergparken i Oslo.

Ifølge tiltalen skal en gutt i tenårene ha voldtatt kvinnen etter å ha holdt henne i nakken og dyttet eller dratt henne mot et tre natt til 3. mai i fjor.

- Han nekter straffskyld. Han kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av forholdet i tiltalen, og han er preget av situasjonen, sier guttens forsvarer, advokat Heidi Marie Harto Reisvang, til VG.

Den øvrige strafferammen er 15 års fengsel. Rettssaken starter på tirsdag og skal vare i tre dager.

(NTB)

Mina Janssen

Jente (5) påkjørt av bil

Politiet i Vest opplyser at en fem år gammel jente skal være påkjørt av en bil i Os i Hordaland.

- Jenta er fraktet med luftambulanse til Haukeland sykehus. Beskjeden fra Brannvesenet og ambulanse er at hun har vært våken hele tiden, og vi har ikke fått beskjed om at tilstanden har forverret seg, forteller fungerende operasjonsleder Stine Mjelde til Dagbladet.

Hun sier at skadeomfanget til jenta foreløpig er ukjent, men at det trolig er snakk om et brudd i foten.

Jenta skal ha brukt sparkesykkel da ulykken inntraff. Familien og øvrige var på stedet.

Seinere opplyser politiet at både jenta og moren er flydd til sykehus for behandling. Politiet jobber på stedet og er i dialog med blant annet bilføreren.

Fartsgrensen på stedet er opplyst å være 30 km/t.

Det er ikke meldt om trafikale problemer på strekningen.

Mina Janssen

Eksplosjon i Damaskus

En eksplosjon har rammet et militært område i utkanten av Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige medier.

- Smellet kunne høres i Damaskus som et resultat av en eksplosjon i en militær sone i Mashrou Dummar, melder det statlige nyhetsbyrået SANA lørdag kveld.

Mashrou Dummar er en forstad vest i hovedstaden.

Årsaken til eksplosjonen, som skal ha skjedd i et lagerbygg, er foreløpig uklar. Den israelske avisa Haaretz viser til meldinger der en militærkilde sier eksplosjonen ikke var et angrep, men skyldes en brann som spredte seg i terrenget.

Damaskus har i stor grad vært relativt forskånet fra den blodige krigen som har herjet i Syria siden en folkeoppstand i 2011 utviklet seg til væpnet opprør mot president Bashar al-Assads regime.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.