Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Jakter bil etter ulykke i Mandal

Klokka 13.30 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Mandal, der en moped var involvert.

Føreren av mopeden er kjørt fra stedet i ambulanse, opplyser politiet. Skadeomfanget er ukjent. Føreren skal ha forklart at en bil har vært involvert i ulykken, og at den skal ha kjørt fra stedet.

- Vi vet ennå ikke hvem føreren av bilen er og anmoder om at vedkommende tar kontakt, sier operasjonsleder Miriam Stensland til Dagbladet.

Hun opplyser at politiet kom fram til stedet klokka 14.05, og at de nå er i gang med å snakke med involverte og potensielle vitner.

Det er kø forbi ulykkesstedet.

KØ: Det er kø på stedet der ulykken skjedde. Foto: Stian Nordby

Studioet fortsetter under annonsen
Mina Janssen

Franskmenn rammet av uvær

En heftig haglstorm som herjet i Frankrike søndag, rammer bønder i sørøstlige deler av landet knallhardt.

- Det er katastrofalt. Jeg har sjelden sett slik scener. Det er utenkelig at bønder blir tvunget til konkurs på grunn av dette, sier Frankrikes landbruksminister Didier Guillaume til TV-kanalen BFM søndag.

Haglkuler på størrelse med bordtennisballer deiset ned over Frankrike og Sveits på lørdag. I tillegg til haggelet ble det målt svært kraftig vind. Guillaume fastslo samtidig at landet erklærer en nødssituasjonen for å sikre forsikringsutbetalinger og hjelp til de som er rammet.

- Nesten all innhøstingen min er ødelagt, sier bonden Gregory Chardon, som gror aprikoser, pærer og kirsebær i La Roche-de-Glun sør i Frankrike.

Haglstormen ødela frontruter på biler og hustak da den herjet som verst.

En kvinne omkom i Haute-Savoie-regionen etter at et tre falt over campingvognen hennes. Hundrevis av personer ringte nødetatene angående problemer knyttet til uværet, mens ti personer er meldt skadd.

(NTB)

Mina Janssen

Lover strømmen tilbake i Argentina

40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd.

Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui lover på en pressekonferanse søndag at alle vil få tilbake strømmen i løpet av dagen.

- Vi har ingen informasjon om hvorfor det skjedde, sier han.

Juan Alberto Luchillo, som er talsperson i landets energisekretariat, opplyser at 40 prosent av strømforsyningen er på plass igjen.

Søndag er Argentina og Uruguay rammet av et massivt strømbrudd. En feil på strømnettet har sørget for at strømmen har gått i begge landene, noe som betyr at nesten 48 millioner mennesker for øyeblikket er uten elektrisitet.

(NTB/Dagbladet)

Massivt strømbrudd: - Folk er i panikk

Massivt strømbrudd: - Folk er i panikk

dagbladet.no
Mina Janssen

NHO vil begrense cruisetrafikken

Masseturisme med cruiseskip vil svekke Norges omdømme, mener NHO Reiseliv.

- Nå har vi et problem med masseturisme enkelte steder på enkelte tider av året, og det er stort sett knyttet til cruise, sier direktør Kristin Krohn Devold til TV 2.

Hun mener at masseturisme vil gjøre omdømmet til norske byer dårligere, og frykter tilstander som i Venezia og Barcelona, om det ikke gjøres noe.

Dessuten legger ikke cruiseturistene igjen nok penger, mener NHO-direktøren.

- Andre som har kjørt langveisfra for å bo en uke på hotell og legger igjen masse penger, de kommer nesten ikke fram på grunn av cruiseturistene, sier Devold.

De siste sju årene har tallet på cruisepassasjerer som går i land i norske havner, økt med nesten 1,5 millioner – eller drøyt 56 prosent. Ifølge tall fra Cruise Norway er det ventet at 4 millioner cruisepassasjerer vil gå i land i en norsk havn i år.

(NTB)

Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Mina Janssen

Væpnet ran av frisørsalong i Halden

Øst-politidistrikt melder at det søndag kveld har vært et bevæpnet ran av en frisørsalong i Halden sentrum.

- Klokka 1947 får vi melding fra et vitne om at to personer iført masker som går inn i en frisørsalong. Kort tid etterpå er de observert løpende fra stedet, forteller operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Han forteller at salongen var stengt, men at det var personer inne i salongen.

- De fremstår som uskadd, men redde.

Politiet rykket ut med store ressurser, og fikk seinere pågrepet de to gjerningspersonene ved Råde stasjon.

- Vi fikk indikasjoner om at gjerningspersonene er om bord i et tog. Vi var massivt tilstede, og får holdt igjen toget. De ble pågrepet uten dramatikk, sier Marstad.

- Vi gjør også beslag av gjenstander av liten verdi, og det som viser seg å være en gassdrevet pistol.

Operasjonslederen forteller at polititet har fått personalia på en av de to involverte, og at det skal være en gutt på 15 år, som er kjent fra politiet i forbindelse med et annet ran.

- Begge er kjørt til arrest. Vi skal få barnevernet på banen, og få tatt avhør av dem.

Marstad ønsker ikke å gå i detaljer på hvilke gjenstander som ble tatt fra salongen.

Dagbladet følger saken.

Asle Hansen

Pågrepet etter politikerdrap

Tyske myndigheter har pågrepet en mann i forbindelse med drapet på politikeren Walter Lübcke.

- Pågripelsen skjedde på bakgrunn av DNA-bevis, og den mistenkte møtte i ettermiddag foran en dommer i Kassel, opplyste tysk politi og påtalemyndighet i en uttalelse søndag.

Kassel er byen der Lübcke var regional administrasjonsleder og tilhørte Angela Merkels kristendemokratiske parti CDU.

Politiet vil ikke gå ut med informasjon om et mulig drapsmotiv. Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver imidlertid at mannen, som er 45 år, er tilknyttet ytre høyre-miljøer. Det samme har tabloidavisen Bild skrevet, med henvisning til opplysninger fra anonyme kilder.

65 år gamle Lübcke ble funnet skutt og drept på terrassen i sitt eget hjem nær byen Kassel like etter midnatt natt til søndag 2. juni.

Pågripelsen skjedde en uke etter at politiet løslot en annen mann som ble pågrepet i forbindelse med drapet.

Politiet har tidligere uttalt at ingenting tyder på at det dreier seg om selvmord. Det skal ikke ha blitt funnet noe drapsvåpen.

(NTB)

Asle Hansen

34 personer drept i Nigeria

Væpnede angripere drepte fredag 34 mennesker i to landsbyer i delstaten Zamfara i Nord-Nigeria.

Lokalt politi opplyser at det har blitt satt i gang søk etter gjerningspersonene. Angrepene skjedde i landsbyene Tungar Kafau og Gidan.

Gjerningspersonene skal ha kjørt på motorsykler gjennom landsbyene og skutt rundt seg.

Bygdesamfunnene i Zamfara har i flere år blitt plaget av kriminelle grupperinger som stjeler storfe og utfører kidnapper for løsepenger.

Rundt 100 mennesker er blitt drept i angrep i nordvestlige Nigeria den siste uken. Bakgrunnen for angrepene er ikke kjent for politiet.

President Muhammadu Buhari, som for to uker startet sin andre periode som president, har uttrykt at det er en viktig prioritet for ham å løse landets økende sikkerhetsutfordringer.

Vest i landet kriger militæret mot den islamistiske opprørsgruppen Boko Haram.

(NTB)

Asle Hansen

Boeing-sjef erkjenner feil

Boeings administrerende direktør sier selskapet begikk feil i håndteringen av et problematisk varselssystem i 737 Max-flyenes cockpit før to av dem styrtet.

Dennis Muilenburg sier til pressen i Paris søndag at Boeings kommunikasjon «ikke var konsekvent» og legger til at det er uakseptabelt.

USAs luftfartsmyndigheter har kritisert Boeing for at de i over ett år unnlot å fortelle myndighetene at en sikkerhetsindikator i Max-cockpiten ikke virket.

Flygere har reagert kraftig på at selskapet ikke fortalte dem om en ny programvare, som har blitt pekt på som en mulig faktor bak flystyrtene i Indonesia og Etiopia. Det var til sammen 346 mennesker som mistet livet i styrtene.

Muilenburg lover søndag full åpenhet og ydmykhet i arbeidet med å få Boeing-modellen på vingene igjen. Uttalelsene kom i forbindelse med flystevnet Paris Air Show, som startet i den franske hovedstaden søndag.

Boeings 737 Max-fly ble satt på bakken verden over i kjølvannet av den siste flystyrten, som skjedde i Etiopia 10. mars.

(NTB)

FLYSTYRT: Boeings 737 Max-fly ble satt på bakken verden over i kjølvannet av den siste flystyrten, som skjedde i Etiopia 10. mars. Foto: AP/NTB Scanpix

Mina Janssen

To skadd i båtulykke i Nordland

Politiet i Nordland skriver at de har fått melding om en båt som har vært i et uhell på sjøen.

Båten har ifølge politiet kollidert med en gjenstand, og to personer er meldt skadet.

Seinere opplyser politiet at to personer er fraktet til akuttmottaket med luftambulanse.

Dagbladet følger saken.

Mina Janssen

Askøy: Seks voksne innlagt i helgen

Haukeland Universitetssykehus skriver i en pressemelding at seks voksne har blitt innlagt siden helgen. Ingen av dem er kritisk skadd. Ingen barn har blitt innlagt siden siste oppdatering.

Les mer her:

Smitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr

Smitten i Askøy skyldes trolig avføring fra dyr

dagbladet.no
Nina Sørlie Nilssen

Død katt i plastboks

I 1130-tiden søndag fikk politiet overlevert en plastboks med en død katt oppi ved Blommenholm Båtforening.

Boksen ble funnet i sjøen av en båtfører, melder politiet i Oslo på Twitter.

Katten var ikke chipmerket. Av den grunn vet politiet ikke hvem som eier katten.

Politiet oppretter sak.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.