Nyhetsstudio

Trym Mogen

Kvinne kom hjem - fant fremmed mann på sofaen

Politiet i Oslo fikk like før klokka 14.00 i dag melding fra en kvinne som hadde kommet hjem til boligen sin i Bærum. Der lå det en fremmed mann og sov på sofaen.

- Hun kom hjem og fant denne mannen liggende og sove på sofaen. Det ble beskrevet som at han sov tungt, og hun kjente ham ikke, sier operasjonsleder Line Scott til Dagbladet.

Kvinnen trakk seg ut av boligen da hun ringte politiet.

- Da vi kom, fant vi ham sovende på sofaen. Det var stille og rolig, og han erkjente raskt at han ikke hadde noe der å gjøre, sier operasjonslederen.

Mannen som lå og sov ble anholdt av politiet. Scott har ennå ikke fått noe rapport om hendelsesforløpet i saken og hvorfor mannen valgte å ta seg inn i huset.

- Vedkommende innrømmet til politiet at han hadde tatt seg ulovlig inn i huset for å sove. Vi oppretter en sak på forholdet og mannen blir bortvist. Han har tydeligvis ikke ødelagt noe og ikke oppført seg aggressivt, sier Scott.

Studioet fortsetter under annonsen
Angelica Hagen

Georgia: Vil storme parlamentet

Mer enn 10 000 personer demonstrerer torsdag i Tbilisi etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i den georgiske nasjonalforsamlingen.

Han er i landet som deltaker på et internasjonalt forum for ortodokst kristne land. Dette skriver NTB.

Tusenvis av mennesker skal ifølge BBC ha forsøkt å ta seg inn i nasjonalforsamlingen. De krever at regjeringa går av.

Politiet bruker tåregass i kampen mot demonstrantene, og har stilt seg opp foran bygningen med skjold. Ifølge Reuters avfyrer også politiet gummikuler. Flere demonstranter har tatt skjold og hjelmer fra politiet.

Georgia tapte i 2008 en kort, men blodig, krig med Russland om utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.

DEMONSTRERER: Rundt 10 000 mennesker demonstrerte i Tbilisi torsdag. Foto: Irakli Gedenidze / Reuters
Angelica Hagen

Kalte samfunndebattant kakerlakk

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali.

I et kommentarfelt på Facebook under en artikkel i september 2017 omtalte kvinnen Ali blant annet som en «korrupt kakerlakk».

Kvinnen mente Ali som en aktiv samfunnsdebattant måtte tåle slike utsagn og at dette var innenfor ytringsfriheten. Det var Gulating lagmannsrett ikke enig i og mente at det var riktig å idømme kvinnen ubetinget fengsel, skriver Bergensavisen.

Dermed ble straffen skjerpet. Da saken ble behandlet i tingretten, ble kvinnen dømt til betinget fengsel og en bot.

Norsksomaliske Sumaya Jirde Ali er forfatter og samfunnsdebattant. I mars mottok hun Forfatterforeningens ytringsfrihetspris.

Forsvarer Laila Kjærevik sier til NRK at de anker dommen til Høyesterett.

(NTB)

Frode Andresen

Mann omkom i ulykke i Buskerud

Torsdag kveld melder Sørøst politidistrikt at en mann i 60-åra omkom i en ulykke i Modum i Buskerud.

Mannen ble liggende fastklemt under en bobil han utførte reparasjon på, ifølge politiet. Årsaen til ulykken er ikke endelig fastslått.

- Vi ble varslet om hendelsen av AMK klokka 17.10. Nødetatene rykket ut, og det ble tidlig klart at mannen var omkommet, sier operasjonsleder Truls Fjeld til Dagbladet og tilføyer:

- Videre arbeidet vi med firgjøring, samt at vi ventet med å melde fra om hendelsen til vi fikk varslet de pårørende.

Fjeld sier at politiet tror at ulykken fant sted torsdag ettermiddag.

- Vi vet ikke det konkrete tidspunkten, men vi tror ikke at ulykken fant sted særlig lenge forut at vi ble varslet, avlutter Fjeld.

Angelica Hagen

Person knivstukket i Nittedal

Politiet melder torsdag kveld om en knivstikking på Hagan i Nittedal. De har kontroll på gjerningsmannen.

Det er en mann som er knivstukket. Både fornærmede og siktede er menn i 20-åra. Begge er ukjente for politiet fra tidligere.

- Vi fikk en henvendelse fra den mistenkte mannen og pårørende til fornærmede. Vi var i telefonkontakt med mistenkte fra han ringte til vi tok kontroll på ham. Det var en udramatisk pågripelse, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Han sier at det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgraden til den skadde mannen.

- Han er ved bevissthet og fraktet i ambulanse til Ullevål sykehus.

Ifølge Marstad er det også for tidlig å si noe om hendelsforløpet. Politiet fikk melding om hendelsen fra den mistenkte mannen klokka 20.32.

- Vi skal danne oss et bilde på hva som har skjedd med tekniske spor og eventuelle vitner.

Politiet skal også undersøke om det er en relasjon mellom de involverte.

Frode Andresen

MC-fører i trafikkulykke i Oslo sentrum

Torsdag kveld melder Oslo politidistrikt at en motorsykkel har kollidert med en bil ved Bussterminalen på Grønland i Oslo.

På stedet konkluderte nødetatene med at ulykken ikke var av det alvorlige slaget. MC-fører var raskt oppe på beina igjen, ifølge politiet.

Angelica Hagen

Johnson og Hunt i lederkamp

Boris Johnson og Jeremy Hunt kjemper om å bli britisk statsminister. Den nye lederen blir kunngjort den nest siste uka i juli.

Michael Gove ble i dag stemt ut av lederkampen av Det konservative partiets parlamentarikere, melder AFP.

I den siste runden med avstemning fikk Gove 75 stemmer. Hunt fikk 77 og Johnson 160.

Ble hånet for sine tabber. Nå ser han ustoppelig ut

Ble hånet for sine tabber. Nå ser han ustoppelig ut

dagbladet
Frode Andresen

Knivran i parkeringshus i Oslo

Torsdag kveld melder Oslo politidistrikt at et knivran har funnet sted i et parkeringshus i Storgata i Oslo sentrum.

Fornærmede skal ha blitt truet med kniv, men er ikke skadd, ifølge politiet.

To personer er pågrepet i nærheten av åstedet, etter søk fra patruljer. Vedkommende er kjørt i arrest.

Angelica Hagen

Javid ute av lederkampen

I torsdagens første avstemning i kampen om å bli leder for De konservative i Storbritannia, røk Sajid Javid ut. Senere på dagen skal ytterligere en kandidat ut.

Innen dagen er omme skal to kandidater stå igjen av de ti som meldte seg på i kampen forrige uke.

Tidligere utenriksminister og London-ordfører Boris Johnson har lenge vært favoritten, og den gjenstående avstemningen torsdag ettermiddag handler i praksis om hvem som blir hans motstander når hele Det konservative partiet skal avgjøre lederstriden.

(NTB)

Ble hånet for sine tabber. Nå ser han ustoppelig ut

Ble hånet for sine tabber. Nå ser han ustoppelig ut

dagbladet
Trym Mogen

Kvinne dømt for drapsforsøk

En 36 år gammel kvinne er i Gulating lagmannsrett dømt til seks års fengsel for å ha forsøkt å drepe en mann i 80-årene i Flora i Sogn og Fjordane høsten 2017.

Lagmannsretten kom dermed til samme konklusjon som Sogn og Fjordane tingrett i desember i fjor som også dømte kvinnen til seks år for drapsforsøket på sin forhenværende svigerfar 15. august 2017, melder NRK.

Kvinnen, som ikke er norsk borger, har sittet i varetekt i 677 dager, som kommer til fradrag fra dommen.

I skjerpende retning legger retten vekt på at mannen, som satt i rullestol, ble overfalt i sitt eget hjem.

Ifølge dommen tok kvinnen seg inn i mannens bolig og stakk ham i skulderen med en kniv hun fant i huset. Mannen fikk et ti centimeter langt sår og en bruddskade i skulderbladet.

(NTB)

Tharald Halvorsen

USA: Ti skutt utenfor nattklubb

Ti personer skal være skutt utenfor nattklubben Deja Vu på Hamilton Street i Allentown, Pennsylvania torsdag morgen. Det er foreløpig kun meldt om skader.

Det skriver The Morning Call.

Ifølge uttalelsene til det lokale politiet, som avisen gjengir, blir episoden beskrevet som en av Lehigh-dalenes verste masseskytinger i nyere tid.

The New York Times opplyser at ingen skal være pågrepet i saken, og at motivet for skytingen er ukjent. Ifølge avisen skal vitner til hendelsen ha observert minst en bil forlate stedet i fart.

Det var ved klokka 01.56 lokal tid at politiet rykket ut til Hamilton Street etter meldinger om skyting. The Morning Call skriver at politiet umiddelbart møtte på flere ofre utenfor nattklubben.

De fleste som ble skutt - om ikke alle - skal ha vært på vei ut fra nattklubben, eller stått på fortauet like ved da skuddene løsnet.

Angelica Hagen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.