Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Kollisjon mellom MC og bil:

Det har vært en kollisjon mellom bil og MC på E6 mellom Øyer og Fåberg.

Politiet opplyser at føreren av personbilen har bremset opp i forbindelse med påkjørsel av rådyr og at MC-føreren så kjørte inn i bilen bakfra.

Føreren av motorsykkelen er våken, og kjøreses til Lillehammer sykehus. Veien er foreløpig sperret på stedet.

Studioet fortsetter under annonsen
Lars Martin Gimse

Danmark får ny regjering:

Seint tirsdag kveld ble det klart at Danmark får ny regjering, en sosialdemokratisk mindretallsregjering, melder BT.dk.

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, blir Danmarks nye statsminister.

- Vi er veldig glad for at vi i fellesskap kan si at vi har kommet i mål, sier den kommende statsministeren under en pressekonferanse.

Regjeringen blir en ren socialdemokratisk mindretallsregjering, med støtte fra de tre andre partiene Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre, skriver DR.

- Vi kunne ikke vite om det ville lykkes da vi gikk i gang. Det er fire partiet med veldig forskjellig historie og forskjellige holdninger. Nå har vi kommet i mål. Dermed viser vi at når danskene stemmer som de gjorde, så kan et nytt flertall omgjøre deres håp til konkret handling, sier Frederiksen.

Valget 5. juni ga den røde blokken i Danmark klart flertall over den sittende koalisjonsregjeringen. Blokken sikret seg 93 av de 179 plassene i Folketinget. Den sittende koalisjonsregjeringen som ble ledet av Lars Røkke Rasmussen fikk bare 76 plasser.

Dagen etter valget søkte Rasmussen den danske dronning Margrethe om avskjed. Dronningen ga i stedet Mette Fredriksen i oppgave å danne ny regjering, men forhandlingene i røde blokken har tatt sin tid.

(Dagbladet/NTB)

Kristian Tvedt

To skutt og drept utenfor København:

To menn er drept i forbindelse med en skyteepisode i København-forstaden Herlev, opplyser dansk politi.

Bilder fra åstedet viser en svenskregistrert personbil som er truffet av flere skudd, samt politifolk som fører bort en mann med håndjern og en heldekkende drakt som skal sikre eventuelle spor.

En av mennene ble erklært død på stedet, mens det andre offeret døde etter å ha blitt brakt til sykehus i kritisk tilstand. Politiet fikk melding om skytingen i 18-tiden tirsdag.

Halvannen time senere bekreftet politiet at en person er tatt inn til avhør etter skytingen i et boligområde nord for København. Politiet understreker at det ikke er snakk om en pågripelse, men at vedkommende er et vitne, ifølge danske TV 2.

Politiet vil ikke oppgi noen detaljer om omstendighetene og kan heller ikke si om de to avdøde personene satt i bilen med kulehull, men etterlyser vitner til skytingen.

(NTB)

Line Fransson

Stephanie Grisham blir Det hvite hus' nye talsperson:

Donald Trumps kone, førstedamen Melania Trump, er den som i kveld tvitrer hvem som tar over etter Sarah Huckabee Sanders som Det hvite hus' talsperson:

- Jeg er glad for å annonsere at Stepahnie Grisham blir den neste pressesekretæren og kommunikasjonsdirektøren! Hun har vært med oss siden 2015, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre person til å jobbe for administrasjonen og landet vårt, skriver Melania Trump på Twitter.

Grisham får både jobben som pressesekretær og kommunikasjonsdirektør, en jobb som har vært ledig siden Bill Shine gikk av i mars.

Grisham har vært med Trump-kampanjen siden 2015 og er en av de få som fremdeles er igjen i Det hvite hus. Hun er blitt en betrodd medarbeider, og er kjent for å forsvare Trump-familien. I tillegg er hun kjent for å klare å unngå at det kommer lekkasjer fra Det hvite hus' østving, ifølge The New York Times.

Grisham blir president Trumps tredje pressesekretær i løpet av mindre enn tre år.

NY PRESSESEKRETÆR: Stephanie Grisham har jobbet tett på presidentparet siden 2015 og blir nå pressesekretær og kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus. Foto: Jacquelyn Martin / Ap / Scanpix
Kristian Tvedt

Politiet etterforsker dødsfall i Bergen:

En person er funnet død i en leilighet i Sandviken i Bergen tirsdag ettermiddag.

– Det er for tidlig å si om det dreier seg om noe kriminelt. Politiet har begynt etterforskning på stedet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 17 tirsdag.

Vedkommende ble funnet inne i en bolig. Politiet vil foreløpig ikke si noe om alder og kjønn.

Det er besluttet at vedkommende skal obduseres ettersom dødsårsaken ikke er klar, opplyser Kolltveit til NTB.

Kristina Caldwell, politiadvokat i Vest politidistrikt, forteller ved halv elleve-tiden at pårørende er informert, og at hendelsen foreløpig ikke ser ut som en kriminell handling.

- Vi har ingen informasjon om at det har skjedd noe kriminelt, opplyser hun til Dagbladet.

Line Brustad

Kjemisk brann på Gibraltar:

Det kommer flere meldinger om en brann i et kjemisk varehus, som produserer plast, i San Roque på Gibraltar.

En stor sky med svart røyk stiger opp fra stedet, og personer og boliger innen en radius på 50 km er evakuert, skriver Euro Weekly News - som også viser bilder av flammehavet.

Ifølge avisa startet brannen klokka 15.19 lokal tid.

Nødetatene er på stedet.

Line Fransson

Trump truer Iran med "utslettelse":

USAs president, Donald Trump, truer igjen. Nå er det Iran som kan forvente "stor og overveldende kraft" om det kommer et angrep på "noe amerikansk", melder The Washington Post.

Trump skriver videre: "I noen områder vil overveldende bety utslettelse. Ingen flere John Kerry & Obama!"

Han sier videre at Irans ledere "ikke skjønner ordene "hyggelig" eller "medfølelse", og at de aldri har det", sier Trump i en av sine mange twitter-meldinger.

Han skriver videre at Iran, "dessverre, ikke skjønner annet enn Styrke og Kraft".

Det er ikke bare Trump som slenger med leppa. Iranske talspersoner kritiserte tidligere i dag USA og sa at Det hvite hus har "blitt mentalt handikappet".

Irans president Hassan Rouhani sa videre at restriksjoner mot landets åndelige leder Ali Khamenei var "hårreisende og idiotisk" og viser til at USA gjør feil i å isolere Iran.

Som igjen fikk Trump til å svare at Rohanis kommentarer er "ignorante og fornærmende", og sier at dette bare viser at Iran ikke "helt skjønner virkeligheten".

- På noen områder vil dette bety utslettelse, fortsetter Trump.

Line Brustad

Kjedekollisjon i Bærum:

Klokka 16.28 fikk Oslo-politiet melding om at tre biler var involvert i en kollisjon på E18 ved Høvik.

- En bil har bremsa og to andre har ikke klart å stoppe, så det er en kjedekollisjon, sier operasjonsleder Håkon Nilsen til Dagbladet.

Det er ikke meldt om noen alvorlige personskader, og ingen av de involverte sendes til legevakt.

Trafikken går sakte på stedet.

Amanda Walnum

Høydebasseng tømt og inspisert:

Representanter for Askøy kommune var tirsdag på inspeksjon i det nedtappede høydebassenget som trolig har vært kilden til smitte i drikkevannet.

- Vi har vært inne i bassenget og gjort en laserskanning for å få en avtegning av formasjonene i grunnen. Vi har også hatt en veldig enkel kontroll av om det lekker vann inn i bassenget, sier varaordfører Bård Espelid til NTB.

Kommunen venter fortsatt på befaring av geolog, som kan se om sprekkformasjonene som er avdekket på innsiden, er gjennomgående og kan forklare hvordan avføring fra utsiden har havnet i drikkevannet. (NTB)

Ettåringen hadde to bakterietyper - døde av blodforgiftning

Ettåringen hadde to bakterietyper - døde av blodforgiftning

dagbladet
Ralf Lofstad

Tiltalte: - Forferdelig at Iris er død:

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Det er forferdelig at Iris er død, sier den drapstiltalte 17-åringen i retten på spørsmål fra psykologspesialist Alexander R. Flaata.

Utsagnet gjelder jenta han drepte 31. oktober i fjor, Laura Iris Haugen (16).

- Hva er det som er forferdelig med det?

- At hun ikke kommer tilbake igjen. At hun døde på en slik forferdelig måte.

- Er det andre ting som er ille?

- Det er ille for familien hennes også, da. Jeg har forståelse for at det er veldig ille for dem.

Flaata påpeker at da han og psykiater Terje Tørrissen snakket med gutten tidligere i år, svarte han at «det kommer til å gå fort over».

- Jeg har skjønt at det ikke kommer til å gå fort over, sier 17-åringen.

- Hvordan innså du det?

- Vitnemålene, da. Jeg har større forståelse for saken og handlingen, sier gutten.

Til Tørrissen sier 17-åringen at han er «syk og trenger behandling».

Gutten mener han ikke kan straffes for knivdrapet fordi han var utilregnelig på gjerningstidspunktet. Dette er det sentrale spørsmålet i saken.

Flaata og Tørrissen, som er rettens sakkyndige, gir åpent uttrykk for at oppgaven med å vurdere den tiltaltes psyke er usedvanlig vanskelig, og skriver nå på sin tredje rapport om ham.

I de to foregående rapportene har de henholdsvis kommet til at 17-åringen var utilregnelig og tilregnelig. Hva de nå vil lande på, vites ikke.

De sakkyndige skal vitne i morgen, og det haster med å få godkjent tilleggserklæringen av den rettsmedsinske kommisjon. De har fått lov til å forlate retten for å jobbe med dokumentet før forhandlingene er over for dagen.

DREPT: Laura Iris Haugen (16). Foto: Privat
- Han var fullt klar over hva som hadde skjedd

- Han var fullt klar over hva som hadde skjedd

dagbladet
Amanda Walnum

Ny brifing i Hagen-saken:

Om få dager er det åtte måneder siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

Politiet melder i dag om en ny brifing i Lørenskog-forsvinningen i morgen klokka 12.

Politiets kommunikasjonsrådgiver opplyser til Dagbladet at de vil snakke om sentrale spørsmål i saken som mange har vært opptatt av.

- Vi vil komme med en statusoppdatering og snakke om ting vi ikke har snakket om før.

Les mer om saken her.

Varsler ny Hagen-brifing

Varsler ny Hagen-brifing

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.