Annonse

Nyhetsstudio

Utagerende mann i Oslo sentrum

Politiet i Oslo melder onsdag kveld om en utagerende mann i Oslo sentrum.

Oppdragsleder Karl Otto Bratt sier til Dagbladet det er store politistyrker i sentrum som leter etter mannen, og at ingen skal være skadd.

- Vi har ganske mange styrker i området som leter etter han. Vi har fått beskrivelse som vi leter etter. Det er veldig mye folk i bybildet, så vi vil nok få flere telefoner, sier han.

På spørsmål om det er fare for publikum, svarer han:

- Vi har ikke fått noen indikasjoner på at han har vært til fare for folk. Han har gjort karatespark i lufta og sparket i søppelbøtter, sier han.

Bratt opplyser at politiet har fått motstridende opplysninger om at mannen kan ha hatt en pistol, men at dette foreløpig ikke er bekreftet. Han opplyser at det ikke skal være truet med pistolen, eller sikker observasjon.

- Det er veldig skremmende oppførsel hvis han har en pistol i hånda og utagerer, så jeg skjønner at folk ringer inn, sier han.

Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

Innsatsleder Tonje Brandrud sier til Dagbladet at de tar meldingen svært seriøst.

- Vi fikk melding om en ordensforstyrrelse inne på Glassmagasinet, hvorav en person muligens skulle være i besittelse av et våpen. Det er selvfølgelig en melding vi tar svært seriøst. Det er årsaken til at vi er så mange ressurser per nå, sier Brandrud og legger til:

- Vi har ingen informasjon om at det har vært en trusselsituasjon eller at noen er skadd, så nå avhører vi vitner, innhenter video og søker etter personer som passer den beskrivelsen vi har, sier hun.

Onsdag kveld, klokka 20.40, opplyser operasjonsleder Christer Martinsen at politiets søk er resultatløst enn så lenge. De leter etter tre personer.

- Vi har også opprettet sak på at en person kan ha hatt med seg våpen. Men vi vet ikke om det er et skarpt våpen eller en replika. Vi har innhentet videomateriale hvor man ser en person med noe som kan ligne på en pistol. Våpenet ble vist, men ikke truet med, sier han.

Politiet er ikke i aktivt lengre, men utelukker ikke en pågripelse på bakgrunn av etterforskning.

Utagerende mann i Oslo sentrum
Foto: Tipser
Annonse

Biden: - Krisen avverget

President Joe Biden vil undertegne loven som hever USAs gjeldstak lørdag. Han understreket at en krise er avverget da han talte fra Det hvite hus.

Biden holdt talen til nasjonen fra Det ovale kontor fredag.

Han hyllet samholdet på tvers av partigrensene som ga flertall for lovforslaget, først i Representantenes hus, så i Senatet.

Loven han undertegner lørdag, avrunder måneder med usikkerhet og hindrer det som ville ha vært USA første mislighold av gjeld hvis ikke ordningen hadde kommet på plass innen 5. juni.

- Det var kritisk å gå en avtale, og den er veldig godt nytt for det amerikanske folket. Ingen fikk alt de ønsket, Men det amerikanske folket fikk hva de trengte, sa Biden i talen.

Det nåværende gjeldstaket er på 31.400 milliarder dollar, omtrent 336.435 milliarder kroner etter dagens kurs.

Uten en heving ville finansdepartementet ikke lenger hatt midler til å betale nasjonens gjeld. Om det hadde skjedd, kunne det ha utløst økonomisk krise i USA, noe som videre kunne ha rammet andre lands økonomi.

(NTB)

Annonse

Russebråk: Mindreårig hentet av ambulanse

Tromsø-russen har natt til lørdag forstyrret nattesøvnen for flere av byens innbyggere. I tillegg er det flere mindreårige som deltar på festen.

- Jeg har ikke fått noe tall på hvor mange som er der, men det er nok noen hundretalls ungdommer, sier operasjonsleder Eirik Kileng til NTB.

Etter at operasjonslederen kom på vakt klokka 23, har han mottatt flere telefoner om støy fra Telegrafbukta, hvor byens russ fredag kveld har hatt russedåp.

- Tromsørussen feirer russetida etter eksamen. Det er noe de har gjort de siste årene, så dette er et velkjent fenomen, forklarer operasjonslederen.

Han forteller videre at det også er flere mindreårige på stedet. Minst en av disse er blitt hentet av ambulanse.

- Det er uheldig at det er slik, men det som er fint at det også er flere frivillige på stedet, både fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, sier operasjonslederen.

Foreløpig har politiet ikke vurdert om de vil bortvise russen fra stedet.

(NTB)

Annonse

Festivalbråk: - Mye alkohol og testosteron

Natt til lørdag melder politiet i Trøndelag om flere episoder med vold og fyllebråk på kort tid i Namsos.

Hendelsene skal være i forbindelse med Namsosfestivalen som foregår i sentrum av Namsos denne helga.

På Twitter skriver politiet at en person er bortvist fra festivalsområdet og utestedene i Namsos etter kranglete og aggressiv oppførsel.

En annen person skal ha blitt bortvist fra sentrum eter å ha utvist aggresiv og ufin adferd da vedkommende ble nektet adgang på et utested.

- Så er det ett voldstilfelle hvor to kamphaner har slått hevrandre og hvor begge vil anmelde hevrandre i ettertid, forteller operasjonsleder Roger Mogstad til Dagbladet.

Alle disse tre meldingene ble meldt om i løpet av 15 minutter.

Operasjonslederen forteller videre at det ikke skal være snakk om noen alvorlige tilfeller, og at politiet er på plass i forbindelse med festivalen.

- Det er nok mye alkohol og testosteron i bildet, sier Mogstad, og legger til at hendelser som dette er forventet når så mange mennesker samles på et område.

- De aller fleste oppfører seg fint og har det koselig med konsert, men så er det alltid noen som ødelegger for seg selv.

Annonse