Annonse

Nyhetsstudio

Bamble: Trafikkulykke mellom bil og lastebil

Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke mellom bil og lastebil på E18, melder politiet.

Hele veien er stengt på stedet og luftambulanse er på vei.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marius Fosvold, sier til Dagbladet at det totalt er fem personer involvert, fordelt på to personbiler og en lastebil.

- Personbilen har angivelig stått i stillestående kø, og så har lastebilen kommet bakfra i fart og kollidert i bilen - som deretter kjedekolliderte med en bil foran, sier han.

Personen i en av bilene anses å være alvorlig skadd. De andre involverte skal være oppegående.

Vegtrafikksentralen jobber med å skilte omkjøring, men operasjonslederen har foreløpig ikke informasjon om trafikken på stedet.

- Men det var kø i utgangspunktet, påpeker han.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at det er omkjøring via Fylkesvei 363.

Klokka 22.25 sier Fosvold til Dagbladet at luftambulansen jobber med en person på stedet. Han har ikke flere detaljer rundt vedkommendes helsetilstand.

- Vedkommende var på et tidspunkt fastklemt, men er nå ute, sier han.

Politiets krimteknikere er på vei til stedet, det samme er ulykkesgruppa til Statens vegvesen.

- Veien er fortsatt helt stengt, og kommer til å være det en lang periode. Det er skiltet omkjøring, og eventuell kø blir snudd, sier Fosvold.

I en oppdatering på Twitter klokka 22.45 skriver politiet at fire personer er kjørt til legevakt, og en person til Skien sykehus av ambulanse.

- Luftambulansen har vært på stedet, men tok ikke med seg pasient.

Annonse

Fem alvorlige skader på politibetjenter i 2022

Mens 1664 personer ble anmeldt for vold mot en politibetjent i 2022, ble kun fem av disse hendelsene meldt inn til Arbeidstilsynet.

Politiet har som arbeidsgiver plikt å melde til Arbeidstilsynet og nærmeste politimyndighet når det skjer en arbeidsulykke der politifolk blir alvorlig skadd, skriver Politiforum.

Arbeidstilsynet har ikke en forskriftsfestet og entydig definisjon på hvor alvorlig skaden må være før den er meldepliktig.

I 2021 ble det meldt inn 13 skader til Arbeidstilsynet.

(NTB)

Annonse

Tre omkom i sykehusbrann i Østerrike

Tre personer har mistet livet i en sykehusbrann i byen Mödling sør for Østerrikes hovedstad Wien, opplyser en talskvinne for sykehuset.

Brannen brøt ut mandag kveld og førte til storutrykning. Etter to timer var brannen under kontroll. Hva som utløste brannen, er foreløpig ukjent.

Pasientene er flyttet til andre sykehus, og myndighetene har innledet en etterforskning.

(NTB)

Annonse

NRK Supernytt trekker seg fra Tiktok

Statskanalen opplyser at beslutningen er tatt av toppledergruppa.

- TikTok er av mange årsaker problematisk. Det gjør at vi skal være ekstra restriktive i publiseringen mot de yngste brukerne, sier sosiale medie-rådgiver Merethe Åsegård i en uttalelse.

Hun opplyser at NRK fortsatt skal publisere innhold på Tiktok, men at den resterende publiseringen skal spisses mot tenåringer.

Dermed er det kun programmet NRK Unormal som representerer NRK på appen.

Annonse