Annonse

Nyhetsstudio

Russland: - Skutt ned missil i Rostov

Guvernør Vasilj Golubev i Rostov fylke skriver på sin Telegram-kanal at det russiske luftvernsystemet har skutt ned et ukrainsk missil i regionen.

Det skriver det russiske, statseide nyhetsbyrået Ria.

Golubev oppfordrer innbyggerne til å forholde seg rolige.

Annonse

30 omkom i togulykke i India, ifølge Hindustan Times

Minst 30 mennesker har mistet livet i en togulykke i delstaten Odisha øst i India, melder Hindustan Times

Minst fire vogner sporet av etter at Coromandel Express-toget på vei fra Shalimar til Chennai kolliderte med et godstog, skriver Hindustan Times.
Ulykken skjedde fredag kveld i nærheten av Bahanaga-stasjonen.
(©NTB)

Annonse
Russland: - Har startet en offensiv
Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov. Foto: Tatiana Barybina / Spotnik / NTB

Russland: - Har startet en offensiv

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrovs spesialstyrker, den såkalte Achmat-gruppen, har startet en offensiv nær byen Marinka i Donetsk-regionen.

Det melder det russiske forvsradepartementet, ifølge The Guardian.

Kadyrov er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin. I fjor ble han forfremmet til generalløytnant i den russiske hæren for sin rolle i invasjonen i Ukraina.

Han har tidligere uttalt at styrkene hans vil erstatte Wagner-gruppa, dersom Wagner-leder Jevgenij Prigozjin trekker styrkene ut av Bakhmut. Det har de nå angivelig gjort.

Samtidig fortsetter munnhuggeriet mellom de to gruppene. To av Kadyrovs nærmeste menn, Adam Delimkhano og Magomed Daudov, la torsdag ut videoer på Telegram der de kom med nedsettende uttalelser om Wagner-sjefen, melder The Guardian.

Les hele saken

- Planlegger kupp mot Putin

Annonse
Sverige vurderer drastisk fengselsgrep
Fengselet i Mariefred. Foto: NTB

Sverige vurderer drastisk fengselsgrep

Ifølge svenske Ekot skal regjeringen i Sverige vurdere om landet skal endre ordningen hvor personer som dømmes til fengsel kan slippe ut på prøve etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.

Sverige har i dag samme løsning som Norge, hvor Kriminalomsorgen kan løslate domfelte på prøve når vedkommende, medregnet mulig varetektsopphold, har gjennomført to tredjedeler av straffen.

Den svenske regjeringen skal ifølge Ekot ønske å endre til at prøveløslatelse først kan skje etter tre fjerdedelers soning.

Utredningen skal ifølge Ekot også vurdere om Sverige skal innføre soning på ubestemt tid, altså forvaring, som Sverige i dag ikke har.

Utredningens konklusjon skal være klar neste sommer.

Annonse