Annonse

Nyhetsstudio

Stavanger: Truet med våpen av maskerte menn

Politiet mottok klokka 07.28 fredag melding fra et vitne om en truende situasjon på en adresse på Storhaug i Stavanger.

De mistenkte personene har stukket av. Til NRK sier innsatsleder Stein Torjussen at det ble avfyrt et skudd, og at gjerningspersonene var maskerte.

- Det er to personer som har blitt truet med våpen. Ingen framstår skadd og det framstår heller ikke som helt tilfeldig. Vi forsøker å komme til bunns i foranledningen, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til Dagbladet ved 08.35-tida.

Hun ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå i detalj på hva slags våpen som skal ha blitt brukt. Bjørnsen vil heller ikke svare på om det er gjort noen beslag.

Når det gjelder de mistenkte gjerningspersonene, sier hun at det skal dreie seg om et par stykker:

- Vi har en indikasjon på hvem det kan være. Nærmere avhør med de fornærmede vil kunne gi en bekreftelse eller avkreftelse, sier Bjørnsen.

Politiet har ingen grunn til å tro at de aktuelle personene utgjør en fare for allmennheten.

De er på stedet og gjennomfører åstedsundersøkelser.

Annonse

Tre drept i russiske angrep i Kyiv, ifølge myndighetene

Tre personer er drept og flere er såret i russiske angrep i den østlige delen av Kyiv, melder myndighetene i hovedstaden.

To av de drepte var barn, skriver Kyivs militæradministrasjon på Telegram.

Angrepet fant sted i Desnjanskyj-distriktet, som ligger øst i utkanten av byen.

Den ukrainske hovedstaden har opplevd en rekke angrep på natta den siste tida.

(NTB)

Annonse
- Avslørt av lydopptak
Foto: NTB

- Avslørt av lydopptak

Spesialetterforskeren som etterforsker Donald Trumps håndtering av graderte dokumenter, skal være i besittelse av et lydopptak som undergraver Trumps forklaring i saken.

Det melder CNN.

På opptaket skal man angivelig kunne høre den forhenværende presidenten erkjenne at han tok vare på et hemmelighetsstemplet dokument fra Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet, etter at han forlot Det hvite hus.

Det aktuelle dokumentet skal ha inneholdt informasjon om et potensielt angrep mot Iran, ifølge CNN, som siterer flere ikke-navngitte kilder.

Da Trump forlot Det hvite hus 20. januar 2021, skal han ha tatt med seg en rekke offisielle dokumenter til sin private eiendom Mar-a-Lago i Florida.

Amerikanske myndigheter forsøkte over lengre tid å få Trump til å levere tilbake dokumentene. Trump leverte tilbake flere esker med dokumenter, men prosessen halte ut i tid. I fjor gikk derfor FBI til ransakelse av Trumps eiendom fordi de hadde grunn til å tro at det var flere dokumenter i Trumps besittelse.

Flere av dokumentene Trump oppbevarte, skal ha vært graderte. Hans håndtering av dokumentene kan derfor stride med loven, og det er det en spesialetterforsker nå etterforsker.

Etter at etterforskningen mot Trump ble kjent, har det også kommet fram at USAs nåværende president Joe Biden var i besittelse av offisielle dokumenter fra Bidens periode som visepresident.

Også flere av disse dokumentene skal ha vært graderte.

Annonse
Sørlandsbanen stengt
BRANN: Det brenner flere steder langs jernbanelinja.

Sørlandsbanen stengt

Sørlandsbanen er stengt mellom Egersund og Kristiansand på grunn av brann ved sporet.

Det skriver Bane Nor på sine nettsider. Det er togene mellom Oslo og Stavanger, samt togene mellom Stavanger og Egersund som blir rammet av dette.

Like før midnatt meldte politiet i Sør-Vest at også E39 gjennom Moi var stengt for ferdsel. Veien ble åpnet klokka 1.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Nødetatene har rykket ut etter å ha mottatt melding om flere branner langs toglinjene.

Det skriver Sørvest politidistrikt på Twitter.

- Det har kommet inn flere meldinger fra innbyggere som bor i nærheten av toglinjene om brann. Brannvesen er på stedet nå og har startet slukking, sier operasjonsleder Anders Oppedal til VG.

Han forteller at trafikken på togstrekningen har stanset inntil videre.

Klokka 23.35 forteller politiet til Dagbladet at brannvesenet har begynt å få kontroll på brannene langs toglinja.

- Vi har vært litt heldige med vindforholdene og at det er en del grønn vegetasjon i området ikke antenner like lett, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jostein Reiestad, til Dagbladet.

Politiet opplyser om at brannvesenet vil drive etterslukking utover natta, og at det er noe glør og småbranner på strekningen.

Vaktleder ved 110-sentralen Sørvest, Tor Kåre Steinskog, sier til samme VG at det brenner i vegetasjon langs toglinjen, blant annet i Moi, Sira og Drangsdalen.

Også i Flekkefjord er det meldt brann flere steder langs jernbanelinjen. Ifølge Agder politidistrikt skal det være snakk om en brann i bremsene på et tog som har startet brannene.

Toget har stanset på Gyland stasjon.

(NTB/Dagbladet)

Annonse