Annonse

Nyhetsstudio

E16 stengt av ras

Dalseidtunnelen og Trollkonetunnelen mellom Dale og Voss i Vestland er nå stengt på grunn av et steinras, det melder Vegtrafikksentralen.

De forteller at veien vil bli stengt i en stund framover.

Omkjøring skjer via Fylkesveg 49/79.

Vest politidistrikt forteller at det ligger steiner i veibanen, og at en entreprenør er på vei.

Annonse
- Avslørt av lydopptak
Foto: NTB

- Avslørt av lydopptak

Spesialetterforskeren som etterforsker Donald Trumps håndtering av graderte dokumenter, skal være i besittelse av et lydopptak som undergraver Trumps forklaring i saken.

Det melder CNN.

På opptaket skal man angivelig kunne høre den forhenværende presidenten erkjenne at han tok vare på et hemmelighetsstemplet dokument fra Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet, etter at han forlot Det hvite hus.

Det aktuelle dokumentet skal ha inneholdt informasjon om et potensielt angrep mot Iran, ifølge CNN, som siterer flere ikke-navngitte kilder.

Da Trump forlot Det hvite hus 20. januar 2021, skal han ha tatt med seg en rekke offisielle dokumenter til sin private eiendom Mar-a-Lago i Florida.

Amerikanske myndigheter forsøkte over lengre tid å få Trump til å levere tilbake dokumentene. Trump leverte tilbake flere esker med dokumenter, men prosessen halte ut i tid. I fjor gikk derfor FBI til ransakelse av Trumps eiendom fordi de hadde grunn til å tro at det var flere dokumenter i Trumps besittelse.

Flere av dokumentene Trump oppbevarte, skal ha vært graderte. Hans håndtering av dokumentene kan derfor stride med loven, og det er det en spesialetterforsker nå etterforsker.

Etter at etterforskningen mot Trump ble kjent, har det også kommet fram at USAs nåværende president Joe Biden var i besittelse av offisielle dokumenter fra Bidens periode som visepresident.

Også flere av disse dokumentene skal ha vært graderte.

Annonse
Sørlandsbanen stengt
BRANN: Det brenner flere steder langs jernbanelinja.

Sørlandsbanen stengt

Sørlandsbanen er stengt mellom Egersund og Kristiansand på grunn av brann ved sporet.

Det skriver Bane Nor på sine nettsider. Det er togene mellom Oslo og Stavanger, samt togene mellom Stavanger og Egersund som blir rammet av dette.

Like før midnatt meldte politiet i Sør-Vest at også E39 gjennom Moi var stengt for ferdsel. Veien ble åpnet klokka 1.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Nødetatene har rykket ut etter å ha mottatt melding om flere branner langs toglinjene.

Det skriver Sørvest politidistrikt på Twitter.

- Det har kommet inn flere meldinger fra innbyggere som bor i nærheten av toglinjene om brann. Brannvesen er på stedet nå og har startet slukking, sier operasjonsleder Anders Oppedal til VG.

Han forteller at trafikken på togstrekningen har stanset inntil videre.

Klokka 23.35 forteller politiet til Dagbladet at brannvesenet har begynt å få kontroll på brannene langs toglinja.

- Vi har vært litt heldige med vindforholdene og at det er en del grønn vegetasjon i området ikke antenner like lett, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jostein Reiestad, til Dagbladet.

Politiet opplyser om at brannvesenet vil drive etterslukking utover natta, og at det er noe glør og småbranner på strekningen.

Vaktleder ved 110-sentralen Sørvest, Tor Kåre Steinskog, sier til samme VG at det brenner i vegetasjon langs toglinjen, blant annet i Moi, Sira og Drangsdalen.

Også i Flekkefjord er det meldt brann flere steder langs jernbanelinjen. Ifølge Agder politidistrikt skal det være snakk om en brann i bremsene på et tog som har startet brannene.

Toget har stanset på Gyland stasjon.

(NTB/Dagbladet)

Annonse
NRK-tabbe på direkten
SKJERMDUMP: NRK

NRK-tabbe på direkten

Onsdag kveld kunne befolkningen i Finnmark glede seg, i alle fall en liten stund.

Under værmeldingen etter Dagsrevyen kunne statsmeterologen melde at det skal bli hele 40 grader i Mehamn-området i Finnmark torsdag.

Det var VG som først omtalte NRK-tabben.

Til avisa svarer statsmeteorolog og værmann John Smiths følgende da de gjør ham kjent med feilen:

- Så bra, det er de vel glade for, de klager på at det er så kaldt.

Dessverre så varsler Yr rundt 4 grader i Mehamn torsdag.

- Det er sånt som kan skje. Vi taster inn alt manuelt. Det hender av og til at det blir en glipp. Det er ikke alltid at man får med seg alt, selv om man leser korrektur, sier Smith videre.

Annonse