Annonse

Nyhetsstudio

Storbrann i Sydney: Tenåringer meldt seg
Foto: Dean Lewins / AP

Storbrann i Sydney: Tenåringer meldt seg

To 13-åringer har meldt seg for politiet etter en kraftig brann som ødela to bygninger på mange etasjer i Sydney torsdag.

Vitner har fortalt at de så en gruppe ungdommer løpe bort fra et sju etasjer høyt bygg like ved sentralstasjonen i Sydney like før storbrannen startet rundt klokka 16 lokal tid, ifølge politiet i New South Wales.

Politiet opplyser at de to 13-åringene meldte seg ved separate politistasjoner torsdag kveld, og begynte å samarbeide med etterforskningen. Videre heter det at tre til fire andre ungdommer «var til stede under brannen», og politiet oppfordrer disse til å melde seg.

Politiet tror at 15 personer sov i den forlatte bygningen natta før brannen, og 13 av disse er gjort rede for.

Mer enn 120 brannmannskaper og 30 brannbiler ble tatt i bruk for å slokke brannen. Slokningsarbeidet tok nesten et døgn. Det er uklart hva som forårsaket brannen. (NTB)

Annonse
Minst ti pilegrimer døde i bussulykke i India
Minst ti mennesker er døde etter at en buss med hindupilegrimer kjørte av veien og havnet i en ravine nær den indiske byen Jammu. Foto: Channi Anand / AP / NTB

Minst ti pilegrimer døde i bussulykke i India

Minst ti personer mistet livet og 55 ble skadd da en buss med hindupilegrimer kjørte av veien og havnet i en ravine i den indiskkontrollerte delen av Kashmir.

Ulykken skjedde i nærheten av byen Jammu, mens bussen var på vei fra den nordindiske byen Amritsar til en helligdom i Katri i Kashmir, opplyser politiet. Politimann Chandan Kohli sier til mediene at det var for mange passasjerer om bord på bussen.

Helligdommen Vaishno Devi er høyt aktet og besøkes årlig av hundretusener av hinduer. Pilegrimene som døde i tirsdagens ulykke, var fra delstaten Bihar i den østlige delen av India.

Trafikksikkerheten i India er blant de dårligste i verden. Hundretusener dør eller blir skadd på landets veier årlig.

(NTB)

Annonse
Ingen pride-flagging på Stortinget
I fjor ble regnbueflagget heist på Løvbakken ved Stortinget for å markere åpningen av Oslo Pride. Det var et unntak – og i år blir det ingen flagging. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB

Ingen pride-flagging på Stortinget

Stortinget kommer ikke til å flagge i anledning Oslo pride eller på årsdagen for terrorhandlingen i fjor, 25. juni.

Stortinget opplyser dette i et svar til MDG, som har spurt om regnbueflagget blir heist denne sommerdagen. Partiet påpeker at mange skeive er blitt reddere etter terrorangrepet, og at det derfor er viktig at Stortinget markerer at hat og diskriminering ikke hører hjemme i samfunnet.

Men Stortinget viser til det nye flaggreglementet, som ble vedtatt i 2019.

– Etter en grundig vurdering våren 2019 besluttet presidentskapet at man ikke ønsker å åpne for flagging fra stortingsbygningen ved politiske markeringsdager og arrangementer. Presidentskapet holder fast ved denne vurderingen, heter det i brevet undertegnet stortingspresident Masud Gharahkhani.

Flaggingen i fjor var et unntak i forbindelse med 50-årsmarkeringen av at homofili ble avkriminalisert.

Han understreker at han og flere andre fra Stortinget også i år kommer til en rekke pride-arrangementer og til årsdagen for angrepet 25. juni.

(NTB)

Annonse

Fem alvorlige skader på politibetjenter i 2022

Mens 1664 personer ble anmeldt for vold mot en politibetjent i 2022, ble kun fem av disse hendelsene meldt inn til Arbeidstilsynet.

Politiet har som arbeidsgiver plikt å melde til Arbeidstilsynet og nærmeste politimyndighet når det skjer en arbeidsulykke der politifolk blir alvorlig skadd, skriver Politiforum.

Arbeidstilsynet har ikke en forskriftsfestet og entydig definisjon på hvor alvorlig skaden må være før den er meldepliktig.

I 2021 ble det meldt inn 13 skader til Arbeidstilsynet.

(NTB)

Annonse