Annonse

Nyhetsstudio

Journalisten: Aktor vil frifinne voldtektstiltalt journalist

Den tidligere journalisten ble i fjor høst dømt til fire års fengsel i tingretten. Etter at saken denne uka har blitt behandlet i Borgarting langmannsrett, ber aktor altså om frifinnelse, skriver bransjeavisa Journalisten.

- Slik saken står i lagmannsretten og etter en grundig vurdering av bevisene, må vi nedlegge påstander om frifinnelse, sier statsadvokat Irlin Irgens i sin prosedyre, ifølge Medier24.

I tingretten ble journalisten dømt til fire års fengsel. Mannen ble også dømt til å betale 223 000 kroner i oppreisning. Han erkjente ikke straffskyld da saken var oppe for Oslo tingrett.

Irgens sier at det har vært en krevende bevisvurdering i saken.

- Det er bare tiltalte og fornærmede som er til stede på soverommet, og vi har påliteligheten av forklaringene fra de to andre som kan belyse noe av det som skjer rundt før og etter. Vi har også hørt om ruspåvirkning som har vært stort for flere enn fornærmede, sier statsadvokaten.

Annonse

Alarm i Japan: Ba innbyggere søke dekning

Innbyggere på den japanske øya Okinawa fikk beskjed om å søke dekning etter at Nord-Korea skal ha skutt opp en ballistisk missil, sent tirsdag kveld norsk tid.

En drøy halvtime seinere opphever Japan nødvarselet , melder Reuters. Missilet skal allerede ha falt, opplyser sjøforsvaret i Japan.

En nødmelding på varslingstjenesten J-alert gikk ut til hele det såkalte Okinawa-prefekturet, altså fylket eller regionen, ifølge Reuters.

Det japanske forsvarsdepartementet mente Nord-Korea skøyt opp en ballistisk missil, tilsynelatende uten forvarsel.

Omtrent samtidig meldte det sørkoreanske militæret at Nord-Korea har skutt opp en romsatelitt, ifølge Reuters.

Sirene skal også ha gått i Seoul, Sør-Koreas hovedstad, skriver nyhetsbyrået. Der skal innbyggerne ha fått beskjed om å forberede seg på en eventuell evakuering.

- Advarsel om evakuering av Seoul var en feil, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas innenriksdepartement.

Annonse

Bil mot traktor - person fastklemt

En bil og en traktor har frontkollidert på Evenes, melder politiet i Nordland.

- To personer involvert. Utrykningskjøretøy på vei, opplyser politiet.

Klokka 20.30 skriver politiet på Twitter at personen i bilen sitter fastklemt. Det jobbes med å frigjøre vedkommende.

I en oppdatering like etter klokka 21 melder politiet at føreren av traktoren er fraktet til sykehus med ambulanse. Vedkommende er våken, men ukjent skadeomfang.

E10 er stengt ved Osavatnet som følge av ulykken.

Annonse

MC kjørte i tre - luftambulanse på vei

En motorsykkel har kjørt i et tre på Østre Toten, melder politiet på Twitter. Føreren, en 16 år gammel gutt, er skadd.

- Luftambulanse landet, skadd gutt 16 år behandles, foreldre er varslet, vi etterforsker, skriver politiet klokka 20.39.

Annonse