Annonse

Nyhetsstudio

Dykkerulykke i Kristiansund: Livreddende førstehjelp

En person er fraktet i båt til Kristiansund etter en dykkerulykke, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter i 12-tida.

Både HRS og nødetatene er involverte og det arbeides med livreddende førstehjelp, opplyser politiet.

I en oppdatering 12.09 skriver politiet at luftambulanse har landet, og at det fortsatt arbeides med HLR.

Klokka 12 sendte Hovedredningssentralen ressursen til stedet, etter melding om dykkerulykken.

- Situasjonen er foreløpig uavklart. Luftambulansen og nødetater er nå fremme på stedet. Redningshelikopter fra Ørland er også sendt, melder HRS Sør-Norge på Twitter klokka 12.10.

20 minutter seinere skriver de at dykkeren er tatt til land i Kristiansund og tas hånd om av helse.

- Vi har ikke noe mer informasjon om tilstanden hans, sier redningsleder Jan Erik Skorpe i HRS til Dagbladet klokka 13.

Oppdateres.

Annonse

Kaller inn pressen

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) kaller inn til pressekonferanse om evalueringsrapport klokka 13.30 i Marmorhallen.

Annonse

Medier: Flere barn skal være angrepet med kniv i Frankrike

Flere medier melder torsdag om et angivelig knivangrep mot barn på en lekeplass i Annecy sør-øst i Frankrike. Franske medier har foreløpig ulik informasjon.

Den franske avisa Le Dauphine melder at det ifølge deres kilder er åtte barn som er skadd. Ifølge avisa er det tatt kontroll på gjerningspersonen, og redningspersonell, politi og militæret er på stedet.

AFP melder om syv skadde barn, seks av dem små barn. Ifølge politiet skal de være rundt tre år. Ifølge BFMTV skjedde hendelsen på en lekeplass i en park nær Annecysjøen i alpeområdet Haute-Savoie. BFMTV skriver at barn i treårsalderen ble angrepet.

Frankrikes statsminister Elisabeth Borne er på vei til stedet, melder AFP.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin bekrefter på Twitter at en gjerningsperson er tatt. Darmanin skriver at flere personer, inkludert barn, ble skadet av en person bevæpnet med en kniv på et torg i Annecy. Personen ble tatt takket være politiets svært raske reaksjon, skriver statsråden.

Annonse
- Knusende
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

- Knusende

Torsdag klokka 12.00 presenteres rapporten om Oslo-skytingen i fjor sommer. Utvalget som har evaluert PST og Oslo politidistrikt etter skytingen, mener at angrepet kunne ha vært avverget, melder NRK.

Overfor kanalen reagerer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sterkt.

- Det vi har fått høre er helt knusende, og er helt uakseptabelt, sier han.

Han skal lese rapporten nøye etter den blir lagt fram.

- Vi er helt avhengig av at tjenestene våre og ressursene de har finner hverandre. Det er en forutsetning for at vi skal føle oss trygge, sier byrådslederen.

Annonse