Annonse

Nyhetsstudio

Mehl med våpen-oppfordring
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Mehl med våpen-oppfordring

Om én uke er våpenamnestiet over. Det ble innført 1. januar, for at folk skal kunne levere inn uregistrerte/ulovlige våpen uten å risikere å bli straffet for å ha disse.

Fredag har Justisdepartementet publisert et bilde på Twitter av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) med et våpenløp i hendene.

- Jeg oppfordrer alle som har ulovlige våpen å levere dem til politiet nå. Sammen kan vi forebygge ulykker og bekjempe kriminalitet, sier Mehl i en uttalelse på Twitter.

Til NTB sier hun at ulovlige våpen kan komme i feil hender og ende i kriminelle miljøer.

- Jeg er glad disse våpnene nå er borte fra et potensielt ulovlig marked og ikke kan gjøre skade.

I løpet av de fire første månedene har politiet fått inn 8103 våpen, skriver NTB. Det er flere enn under hele det forrige våpenamnestiet i 2017.

- Mange er nok også lettet over å bli kvitt våpen som kanskje stammer fra arv eller dødsbo. Vi ser at det kommer inn svært gamle våpen, blant annet maskingevær fra 2. verdenskrig, sier Mehl til nyhetsbyrået.

Les hele saken

Nå haster det

Annonse
- Knusende
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

- Knusende

Torsdag klokka 12.00 presenteres rapporten om Oslo-skytingen i fjor sommer. Utvalget som har evaluert PST og Oslo politidistrikt etter skytingen, mener at angrepet kunne ha vært avverget, melder NRK.

Overfor kanalen reagerer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sterkt.

- Det vi har fått høre er helt knusende, og er helt uakseptabelt, sier han.

Han skal lese rapporten nøye etter den blir lagt fram.

- Vi er helt avhengig av at tjenestene våre og ressursene de har finner hverandre. Det er en forutsetning for at vi skal føle oss trygge, sier byrådslederen.

Annonse
Besøker de flomrammede områdene
Foto: Javad Parsa / NTB

Besøker de flomrammede områdene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøker de flomrammede områdene i Kherson, melder Reuters. Der skal han blant annet ha diskutert kompensasjon til de rammede.

Kakhovka-demningen sør i Ukraina ble ødelagt natt til tirsdag. Store områder på begge sider av Dnipro-elven er oversvømt, og tusener av innbyggere er evakuert.

På den russiske bredden er 14 000 hus tatt av flom, og 4300 mennesker evakuert, opplyser det statlige, russiske nyhetsbyrået Tass torsdag morgen.

Ukraina og Russland anklager hverandre for å ha ødelagt demningen.

Annonse
Barnehage stengt etter dødsfall i Farsund
Ordfører Arnt Abrahamsen møtte pressen i Farsund onsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Barnehage stengt etter dødsfall i Farsund

Onsdag ble en jente fløyet til sykehus etter en mulig fallulykke i Sunde barnehage i Farsund. Onsdag kveld opplyste Farsund kommune at jenta var omkommet. Hun var mellom fire og fem år gammel.

Barnehagen holder torsdag stengt etter hendelsen, melder Fædrelandsvennen.

Politiets hovedhypoteser er at det enten er snakk om en ulykke, eller at dødsfallet har en medisinsk årsak, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, det er ikke klarlagt. En av de
ansatte observerte at jenta satt på en stein, som politiet senere bekreftet at var en halv meter høy. Neste gang ansatte observerte jenta, lå hun livløs på bakken, sier Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) til avisa.

Jenta fikk livreddende førstehjelp av de ansatte, før hun ble hentet av luftambulanse og fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Ordføreren sier til Fædrelandsvennen at dødsfallet har kommet som et sjokk på ansatte og foreldre.

– Jenta var livsfrisk på morgenen og lekte i barnehagen. Plutselig falt hun om og ble funnet livløs på bakken. Familien har mistet ei jente på fire-fem år. Dette er trist for familien, for barnehagen og for alle barna, sier Abrahamsen til avisa.

Annonse