Annonse

Nyhetsstudio

ISW: Ikke større fare for atomkrig
Foto: AP

ISW: Ikke større fare for atomkrig

Overføringen av russiske atomvåpen til Belarus betyr ikke at det er større fare for en ekslagring av Russlands krig i Ukraina, ifølge observatører.

Det er fortsatt ekstremt usannsynlig at Russlands president Vladimir Putin tar i bruk atomvåpen i Ukraina eller andre steder, heter det i en analyse fra den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW).

Analysen kommer etter at den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko torsdag sa at overføringen av russiske atomvåpen til Belarus allerede hadde begynt, etter et møte med Putin. Disse har kortere rekkevidde og skal plasseres ved den belarusiske grensen til Polen, ifølge Kreml.

Ifølge observatørene fra ISW innebærer det ikke en økt risiko for atomkrig ettersom Russland allerede er i stand til å nå potensielle mål med sine atomvåpen. (NTB)

Annonse
Rosalynn Carter diagnosert med demens
Foto: Shutterstock / NTB

Rosalynn Carter diagnosert med demens

Rosalynn Carter (95), som var førstedame i USA mellom 1977 og 1981, har blitt diagnostisert med demens.

Det opplyser The Carter Center tirsdag, ifølge flere amerikanske medier.

- Hun fortsetter å leve lykkelig hjemme med mannen sin, nyter våren i Plains (en by i Georgia, journ.anm.) og besøker sine kjære, heter det i uttalelsen.

95-åringen giftet seg med tidligere president Jimmy Carter (98) i 1946. Jimmy Carter har selv slitt med flere helseproblemer den siste tida.


Annonse

Nødmelding fra båt - ni personer skal være i sjøen

Det har kommet nødmelding fra en båt i Tomrefjorden. Ni personer skal være i sjøen. Det skriver Sunnmørsposten.

To helikoptre, flere båter og politiet er på eller på vei til stedet.

Klokka 19.10 opplyser politiet at det er en båt som har forlist.

- Det er resurser på stedet som nå tar hånd om folk som er i sjøen, skriver de på Twitter.

- Foreløpig vet vi svært lite, men en båt som har frakta folk har fått vansker, og ni personer skal være i sjøen. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, sier redningsleder Erik Willassen ved HRS Sør-Norge til Sunnmørsposten.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Leif Arne Mork, sier til Dagbladet at politiet bistår fra land - men at det er HRS som drifter aksjonen.

Politiet fikk melding om hendelsen gjennom HRS like etter klokka 18.30 tirsdag kveld.

Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Nødmelding fra båt - ni personer skal være i sjøen
Luftambulanse i Tomrefjord. Foto: Flightradar
Annonse
Kjent klatrer funnet død på Kanchenjunga
Foto: Privat

Kjent klatrer funnet død på Kanchenjunga

En av Tysklands mest kjente klatrere, Luis Stitzinger, er funnet død på fjellet Kanchenjunga. Det melder avisa The Himalayan.

Stitzinger ble meldt savnet i forrige uke. Det var 24. mai at han, sammen med ei gruppe klatrere, la ut på den siste etappen mot toppen av verdens tredje høyeste fjell, 8586 meter over havet.

Målet var å nå toppen uten tilførsel av ekstra oksygen. Sammen med Adrian Laza, Vadim Pirmin Druelle, Vibeke Andrea Sefland, He Jing, Waldemar Kowalewski, Flower Waganku Wayta, Pemba Sherpa, Nuri Sherpa, Chhepal Sherpa, Chhiring Bhote og Ang Tenji Sherpa nådde tyskeren målet 25. mai.

Siste observasjon av klatreren var under nedstigningen, på omkring 8500 meter over havet. Dagen etter kom nyheten om at 52-åringen var savnet.

- Stitzinger ble funnet død på 8400 meter. Han fraktes nå ned til de lavereliggende campene, sier Mingma Sherpa, styreformann i Seven Summit Treks i en uttalelse.

Annonse