Drepte kjæresten: Ingen gjorde noe
Et brutalt drap på en 16 år gammel jente i Indias hovedstad, New Delhi, vekker avsky. En overvåkningsvideo viser en rekke forbipasserende so..
Selger «tannsko»: -Veldig sykt
- Er det her tennene våre blir av når de trekkes hos tannlegen?
Droner landet 10 min. unna Putin-hus
Flere av dronene som fløy innover Moskva tirsdag morgen, falt ned i eksklusive strøk - tre bare ti minutters kjøretur unna Putins residens. ..
De besværlige lekdommerne
Juryordningen er fjernet, men fortsatt er prinsippet om å bli dømt «av likemenn» under press.
Advarer menn
30-åring måtte hasteopereres etter hendelsen.

Eksamenskaos: Får annullere
Videregåeneelever som ble berørt av innloggingsproblemer under eksamen på mandag, kan få mulighet til å annullere eksamen.
- Det viktigste for oss har vært å finne den mest rettferdige løsningen for flest mulig elever, sier Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet i en pressemelding.
Mange av eksamenskandidatene fikk tekniske problemer da de skulle logge inn under årets eksamen.
Utdanningsdirektoratet har nå bestemt at skolene kan søke om annullering av eksamensresultatet for elevene, som selv får velge om de vil stå på lista av berørte elever.
- Situasjonen på mandag har rammet elever ulikt. Derfor finnes ingen perfekt løsning som alle vil oppfatte like rettferdig. Men vi mener denne løsningen ivaretar de ulike situasjonene best, samtidig som den kan iverksettes raskt, forteller Rosenkvist.

Kjent klatrer funnet død på Kanchenjunga
En av Tysklands mest kjente klatrere, Luis Stitzinger, er funnet død på fjellet Kanchenjunga. Det melder avisa The Himalayan.
Stitzinger ble meldt savnet i forrige uke. Det var 24. mai at han, sammen med ei gruppe klatrere, la ut på den siste etappen mot toppen av verdens tredje høyeste fjell, 8586 meter over havet.
Målet var å nå toppen uten tilførsel av ekstra oksygen. Sammen med Adrian Laza, Vadim Pirmin Druelle, Vibeke Andrea Sefland, He Jing, Waldemar Kowalewski, Flower Waganku Wayta, Pemba Sherpa, Nuri Sherpa, Chhepal Sherpa, Chhiring Bhote og Ang Tenji Sherpa nådde tyskeren målet 25. mai.
Siste observasjon av klatreren var under nedstigningen, på omkring 8500 meter over havet. Dagen etter kom nyheten om at 52-åringen var savnet.
- Stitzinger ble funnet død på 8400 meter. Han fraktes nå ned til de lavereliggende campene, sier Mingma Sherpa, styreformann i Seven Summit Treks i en uttalelse.

Spioner druknet på vei til bursdag
En fritidsbåt med italienske og israelske spioner sank søndag, og fire av dem mistet livet, melder The Times. Hendelsen skjedde på Maggioresjøen nord i Italia.
Ifølge avisa var det for mange personer om bord da ulykken skjedde. Båten skal ha vært beregnet for 15 personer, men hadde 23 om bord da den sank, ifølge italienske medier.
Båten skulle til ei av innsjøens øyer da hendelsen skjedde. Der skulle spionene ifølge The Times delta på et bursdagsselskap for å feire en av personene som var om bord i båten.
President i Lombardia-regionen, Attilio Fontana, gikk søndag ut og beskrev ulykken som en svært alvorlig hendelse som ble forårsaket av dårlig vær.
SE LIVE: Nato-sjefen møter pressen i Oslo
Denne uka møtes 31 Nato-utenriksministre samt den svenske utenriksministeren i Oslo til uformelle samtaler i forkant av Nato-toppmøtet i Vilnius i juli.
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte tirsdag Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Oslo. De diskuterte blant annet Natos forhold til Ukraina og hvordan Sverige, Finland og Norge kan samarbeide i Nato.
Klokka 17.45 møter Stoltenberg og Støre pressen i Oslo. Følg pressekonferansen direkte på Dagbladet TV.
Støre innleder pressekonferansen med å ønske Stoltenberg velkommen til Norge. Han sier at møtet mellom de to lederne i stor grad har handlet om et tema som vil være aktuelt på toppmøtet i Vilnius: Krigen i Ukraina.
- Norge og andre allierte har fra første stund støttet Ukraina i deres rettmessige kamp for frihet og selvstendighet, Våpenstøtte fra Norge og andre vestlige land er avgjørende for Ukraina i krigen, og vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig. Gjennom Nansen-programmet vil Norge bidra med militær, humanitær og sivil støtte til sammen 75 milliarder kroner over fem år, sier Støre.
Krigen i Ukraina har bidratt til at Finland nå er medlem i Nato. Støre mener at også Sverige oppfyller alle Nato-krav.
- Et nytt sikkerhetskart er i ferd med å tegnes i Norden. Vi ser frem til at også Sverige blir medlem av Nato. Sammen vil Norden i Nato bidra til å styrke alliansens kollektive forsvar i Nord-Europa. Et samlet Norden i Nato vil gjøre det mulig å planlegge forsvaret av vår region på en annen måte enn tidligere, sier Støre videre.
Mandag ble Nato-soldater satt inn for å holde demonstrerende serbere i sjakk ved tre rådhus som har fått kosovoalbanske ordførere nord i Kosovo. Minst 30 av soldatene fra Natos fredsbevarende KFOR-styrke har siden blitt skadd i sammenstøt med demonstranter.
Nato-sjef Stoltenberg fordømmer angrepet på det sterkeste.
- Vi fordømmer det uprovoserte angrepet. Det er fullstendig uakseptablt og må stoppe. Nato-styrkene vil gjøre alt de kan for å bevare sikkerheten til alle innbyggere i Kosovo, sier han under pressekonferansen - og legger til at forsvarsalliansen vil sende ytterligere 700 soldater til Kosovo.
- Er dere bekymret for hvordan Russland og Putin kan svare på at riussisk territorium tilsynelatende blir gjenstand for flere og flere angrep?, spør Dagbladets reporter.
- Dette er en angrepskrig som makthaverne i Moskva er ansvarlig for, mot et selvstendig naboland. Ukraina har rett til å forsvare seg, retten til selvforsvar er nedfelt i FN-traktaten. Vi som Nato-land har rett til å hjelpe og støtte Ukraina til å håndheve deres rett til selvforsvar, sier Stoltenberg til Dagbladet og fortsetter:
- Det er makthaverne i Moskva som startet krigen. De kan også avslutte den.