Annonse

Nyhetsstudio

Polen: 2500 evakuert etter funn av bombe fra andre verdenskrig
Wroclaw. Foto: Shutterstock / NTB

Polen: 2500 evakuert etter funn av bombe fra andre verdenskrig

Funn av en stor udetonert bombe fra andre verdenskrig i den polske byen Wroclaw har ført til evakueringen av 2500 innbyggere.

Bomben veier 250 kilo og ble funnet nær en jernbaneovergang under konstruksjon i den sørvestlige byen fredag ettermiddag.

Ifølge det polske forsvaret er det snakk om en tysk SC-250 luftbombe fra andre verdenskrig, og innbyggerne i byen evakueres mens en bombegruppe ufarliggjør den. Togtrafikken stanses også inntil bomben er fjernet, ifølge polske medier.

Under andre verdenskrig var Wroclaw kjent som den tyske byen Breslau. Det pågikk harde kamper i byen, som også ble bombet i stykker av Sovjetunionen før Tysklands overgivelse.

Wroclaw ble en del av Polen da grensene ble tegnet på nytt etter krigen, og beseirede Tyskland ble tvunget til å gi fra seg territorium.

(NTB)

Annonse

Ny oppdatering i Madeleine McCann-saken

Det melder Sky News.

I forrige uke ble det gjennomført en leteaksjon i området hvor McCann forsvant fra i Portugal. Torsdag opplyser politiet at de har gjort funn i søket.

- En rekke gjenstander ble beslaglagt som en del av operasjonen. Disse vil bli vurdert i løpet av de kommende dagene og ukene, sier statsadvokaten i Braunschweig i Tyskland.

I 2020 ble Christian Brueckner (45) mistenkt for å stå bak Madeleine McCanns forsvinning og antatte dødsfall i 2007. Tysk politi har gjort flere etterforskningsgrep i saken.

Annonse

Venstre: - Krever svar

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover. Det melder NTB.

Barnefestivalen under pridefeiringen har blitt avslyst. Redd Barna, arrangørene, melder torsdag at de har fått konkrete trusler om vold og trakassering mot arrangementet.

Oslo Pride opplyser til Dagbladet at de ikke har mottatt trusler mot deres «Mini pride», også et arrangement for barn.

- Vi har ikke opplevd trusler, og alt gjennomføres i henhold til planen, sier pressekontakt i Oslo Pride, Rohan Sandemo Fernando.

Saken oppdateres.

Les hele saken

Avlyser barnefestival: - Gjør meg rasende!

Annonse
Ordkrig mellom Serbia og Kosovo på toppmøte
Kosovos president Vjosa Osmani. Foto: AFP / NTB

Ordkrig mellom Serbia og Kosovo på toppmøte

Hvis han virkelig ønsker fred må Serbias president, Aleksandar Vucic, slutte å støtte kriminelle gjenger.

Det melder Kosovos president, Vjosa Osmani, under det europeiske toppmøtet i Moldova torsdag, ifølge Reuters.

- Han har ennå ikke vist ekte vilje til det, hevder Osmani.

Spenningen mellom Serbia og Kosovo har økt etter nye voldsepisoder mellom serbere og kosovoalbanere. Både Kosovo og Serbia ledes av nasjonalistiske ledere som ikke har vist særlig vilje til kompromisser.

Den serbiske presidenten hevder kort tid seinere at det «mest effektive» grepet for å løse spenningene i Kosovo vil være å trekke ut «angivelige majorer» i nord.

Den uløste konflikten mellom landene har vanskeliggjort full stabilisering av Balkan-regionen etter de blodige krigene som herjet på 1990-tallet.

Annonse