Annonse

Nyhetsstudio

Lavrov: - Alvorlige hindringer
Foto: Maxim Shipenkov / REUTERS / NTB

Lavrov: - Alvorlige hindringer

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fortalte fredag en kinesisk utsending at det er «alvorlige hindringer» i veien for fredssamtaler om Ukraina.

I møte med spesialutsendingen Li Hui la Lavrov skylda på Ukraina og Vesten for den situasjonen som er oppstått.

- Den russiske utenriksministeren gjentok Moskvas forpliktelse til å få på plass en politisk-diplomatisk løsning på konflikten, men understreket at det er alvorlige hindringer i veien for en gjenopptakelse av fredsforhandlinger, hindringer som skyldes Ukraina og dets vestlige rådgivere og veiledere, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Under møtet med Li, som var Kinas ambassadør i Moskva fra 2009 til 2019, roste Lavrov det han omtalte som Kinas balanserte holdning til Ukraina.

Den kinesiske utsendingen møtte president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv tidligere i måneden.

Etter utbruddet av krigen i februar 2022 har Russland og Kina forsterket sitt partnerskap, og Kina har omhyggelig avstått fra å kritisere den russiske krigføringen.

Kina har lagt fram en såkalt 12-punktsplan for Ukraina, der våpenhvile er ett av dem. Men planen omfatter ikke tilbaketrekking av russiske styrker fra det østlige Ukraina og andre okkuperte områder, et ufravikelig krav fra Zelenskyj.

(NTB)

Annonse

Tre menn til sykehus etter ATV-ulykke

Tre menn er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke med en ATV i Skien natt til søndag.

Det skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

- Det er foreløpig usikkert hvordan ulykken inntraff. Vi jobber med å finne ut av det nå, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til NTB.

I en oppdatering skriver politiet at de skadde personene skal ha krasjet inn i en jernport.

(NTB / Dagbladet)

Annonse

Mulig kappkjøring - målt til 172 km/t i 80-sone

Politiet gir klar beskjed etter at det tre unge sjåfører mistet lappen etter råkjøring på riksvei 7 i Gol rundt midnatt.

- Det er ikke bra. Jeg skal ikke konkludere, men her snakker vi nok om tre personer som vil være uten førerkortet i lang tid, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Tre unge bilførere ble stanset i en laserkontroll på riksvei 7 i Gol rundt midnatt. To av førerne ble målt til 172 kilometer i timen, mens den siste av førerne ble målt til 131 kilometer i timen. Målingen fant sted i 80-sonen.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, men det kan dreie seg om kappkjøring. Alle kan forvente seg en alvorlig reaksjon, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller videre at de to raskeste førerne begge var innenfor prøvetiden på sertifikatet, som er to år.

- Det har dessverre vært en trend med mye stygg kjøring i det siste. Ikke bare her, men også i andre politidistrikter. Riksvei 7 er en ulykkesbelastet strekning, og vi kommer til å fortsette med kontroller her, sier Johnsrud.

(NTB)

Annonse

Full fyr i bil - vei stengt

Det er full fyr i en bil på fylkesvei 810 i Rana i Nordland. Det melder politiet på Twitter,

Veien er som følge av brannen helt stengt.

Ifølge 110 Nordland skal bilen befinne seg på ei bru.

Like etter 03.00 melder politiet at vraket av bilen er fjernet og veien åpnet.

Annonse