Annonse

Nyhetsstudio

Statsministeren besøkte USS Gerald R. Ford

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte fredag hangarskipet USS Gerald R. Ford som er ankret opp i Oslofjorden. Skipet er i Norge for å øve med allierte.

- Hangarskipets tilstedeværelse er en markering av USAs militære styrke. Det er også et klart uttrykk for det sterke partnerskapet mellom Norge og USA, og for USAs forpliktelse til europeisk sikkerhet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

- Dette er spesielt viktig i en tid med økt spenning og krig i Ukraina, legger Støre til.

Skipet er på sitt første operative tokt. Skipet kom til Oslo på onsdag og skal etter fire dager i Oslofjorden seile nordover langs norskekysten, ifølge flere medier.

- Norge tar et spesielt ansvar for å sikre god situasjonsforståelse i nordområdene. Vi er Natos øyne og ører i nord. Dette prioriterer vi høyt, og vi deler informasjon med våre allierte. Vi har en lang tradisjon med amerikansk militær aktivitet i Norge og norske havområder.

Støre mener det er viktig at Norges nærmeste allierte er kjent med å kunne operere under norske forhold.

- Vi har gjensidig utbytte av å trene og øve sammen, sier Støre.

(NTB)

Annonse
- Finner meg faen ikke i
RASENDE: Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik. Foto: Bergen kommune

- Finner meg faen ikke i

Bergens byrådsleder Rune Bakervik (Ap) raser etter at Pride-markeringen for barn ble avlyst som følge av trusler.

- Dette her finner jeg meg faen ikke i. Ingen skal få true barn, eller de som jobber med å skape noe fint for barn i Bergen, skriver Bakervik på Facebook.

- Bergen er en by hvor ingen barn skal diskrimineres - uansett barnets eller foreldres rase, kjønn, språk, religion, opprinnelse eller måte å leve på, fortsetter Bakervik og legger til:

- Kødder du med dette, så kødder du med bergenserne. Og da kødder du med meg. Møt opp på Pride og vis støtte, avslutter Bakervik på sin Facebook-konto.

Les hele saken

- Skremmende

Annonse

Justisministeren om pride-avlysningen: - Uakseptabelt

Det har utløst sterke reaksjoner at Redd Barna har sett seg nødt til å avlyse pridefestivalen for barn i Bergen på grunn av trusler.

MDG og Venstre har krevd at regjeringen må på banen.

- Det er uakseptabelt at vold og trusler ødelegger for en feiring som skal handle om glede, mangfold og frihet. I tillegg rammer det barn. Jeg kjenner ikke til hvilken dialog som har vært mellom Redd Barna og politiet, og undersøker dette nå, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Dagbladet.

Mehl sier hun i dag har tatt kontakt med politiet i Bergen for å ettergå hvordan truslene mot Pride-arrangementet ble håndtert.

Annonse

Kulturministerenom Pride-avlysningen: - For jævlig

Redd Barna avlyser pridefestivalen for barn i Bergen på grunn av trusler.

- Det er for jævlig at noen kommer med så sterke trusler at Redd Barna ser seg nødt til å avlyse arrangementet under Regnbuedagene, sier Anette Trettebergstuen (Ap) til Dagbladet.

Annonse