Annonse

Nyhetsstudio

Skadd person evakueres fra båt på Svalbard

En mann er skadd på en båt ved Forlandet på Svalbard. Det er sendt helikopter til stedet for å evakuere mannen fra båten.

Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter.

Skadetomfanget er ukjent.

(NTB)

Annonse

Arve Juritsen var tiltenkt redaktørjobb i Resett

Det er fagbladet Journalisten som melder at forleggeren og den tidligere journalisten var tiltenkt redaktørstolen for det omstridte nettstedet.

Etter fjorårs

Annonse
- Finner meg faen ikke i
RASENDE: Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik. Foto: Bergen kommune

- Finner meg faen ikke i

Bergens byrådsleder Rune Bakervik (Ap) raser etter at Pride-markeringen for barn ble avlyst som følge av trusler.

- Dette her finner jeg meg faen ikke i. Ingen skal få true barn, eller de som jobber med å skape noe fint for barn i Bergen, skriver Bakervik på Facebook.

- Bergen er en by hvor ingen barn skal diskrimineres - uansett barnets eller foreldres rase, kjønn, språk, religion, opprinnelse eller måte å leve på, fortsetter Bakervik og legger til:

- Kødder du med dette, så kødder du med bergenserne. Og da kødder du med meg. Møt opp på Pride og vis støtte, avslutter Bakervik på sin Facebook-konto.

Les hele saken

- Skremmende

Annonse

Justisministeren om pride-avlysningen: - Uakseptabelt

Det har utløst sterke reaksjoner at Redd Barna har sett seg nødt til å avlyse pridefestivalen for barn i Bergen på grunn av trusler.

MDG og Venstre har krevd at regjeringen må på banen.

- Det er uakseptabelt at vold og trusler ødelegger for en feiring som skal handle om glede, mangfold og frihet. I tillegg rammer det barn. Jeg kjenner ikke til hvilken dialog som har vært mellom Redd Barna og politiet, og undersøker dette nå, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Dagbladet.

Mehl sier hun i dag har tatt kontakt med politiet i Bergen for å ettergå hvordan truslene mot Pride-arrangementet ble håndtert.

Annonse