Annonse

Nyhetsstudio

Paris stenger populær turistattraksjon
Foto: AFP

Paris stenger populær turistattraksjon

Paris stenger turistattraksjonen Centre Pompidou i fem år. Grunnen er at stedet, som årlig besøkes av nesten fire millioner, skal gjennom omfattende oppussing.

Det skriver den danske avisa BT.

Senteret, som blant annet inneholder gallerier, bibliotek og en restaurant skal være i dårlig forfatning. Bygget er kjent for dets unike fasade, som blant annet består av en rekke rør og ledninger i ulike farger.

Bygget er også kjent for en takterasse med god utsikt over store deler av kjærlighetsbyen. Også denne skal få seg en real overhaling.

Arbeidet ble annonsert tidligere denne måneden, og kostnaden er anslått å være på over tre milliarder norske kroner.

Annonse

Boligbrann i Sirdal: Hus nesten nedbrent

Natt til fredag rykket politiet ut etter melding om en boligbrann i Sirdal kommune.

- Huset er snart brent ned. Det er ikke spredningsfare, skriver politiet i sør-vest på X, like før klokka fem fredag morgen.

Ungdommer skjøt mot bil med luftvåpen

En bil med flere ungdommer skjøt med luftvåpen mot en person i en annen bil torsdag kveld. Hendelsen fant sted i Gloppen i Vestland fylke.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.37 torsdag, fra personen som satt i bilen som ble beskutt.

Bilen fikk skader på frontruten, men ingen ble skadd.

Vest politidistrikt opplyser på X at de har kontroll på bilen med ungdommene.

Til VG sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen at det ser ut som ungdommene ikke har forstått omfanget av hva de har gjort. Hendelsen framstår ikke som en kriminell trussel, heter det videre.

(NTB)

Annonse

Mann knivstukket i Tønsberg

En mann i 40-årene ble knivstukket i beinet på Sem i Tønsberg torsdag kveld. Gjerningsmannen er pågrepet.

Sørøst politidistrikt skriver på X at mannen som er knivstukket, er ved bevissthet, og at nødetatene er framme på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.08 torsdag kveld.

I en oppdatering opplyser politiet at mannen som ble knivstukket, ikke framstår som alvorlig skadd.

Klokken 1.14 natt til fredag opplyser politiet at gjerningsmannen, også han i 40-årene, er pågrepet. Et kniv er også beslaglagt av politiet.

(NTB)

IAEA krever russisk tilbaketrekning fra Zaporizjzja

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA krever at Russland trekker seg ut av atomkraftverket i Zaporizjzja i Sør-Ukraina.

I resolusjonen som ble vedtatt på IAEAs årskonferanse i Wien torsdag, kreves det at alle utenforstående militære styrker trekkes bort, og at Ukraina får tilbake full kontroll over atomkraftverket.

Resolusjonen krever også at IAEAs observatører får full tilgang til alle deler av kraftverket. Hittil har de ikke fått tilgang av de russiske militære til taket til enkelte av reaktorene.

Resolusjonen ble vedtatt med 69 stemmer. Seks land, blant dem Russland, Kina og Iran, stemte imot, mens 32 land avsto, blant dem Pakistan og Sør-Afrika.

IAEA-sjef Rafael Grossi har uttrykt bekymring for manglende vedlikehold siden den russiske okkupasjonen av anlegget i februar i fjor, og den russiske militære tilstedeværelsen ved det som er Europas største atomkraftverk.

Han har flere ganger advart mot mulige alvorlige ulykker som følge av kamper i nærheten, siden atomkraftverket ligger like ved fronten i krigen mellom Russland og Ukraina.

(NTB)

Annonse