Annonse

Nyhetsstudio

Rogaland: Melding om drukning

110 Sør-Vest har rykket ut på melding om drukning, skriver de på Twitter.

Operasjonsleder Svein Nesse ved 110 Sør-Vest opplyser til Dagbladet klokka 18.30 at utrykningen er kansellert, da vedkommende skal være fraktet til land.

- Alt skal være i orden. Vi har avbrutt alle enheter fra brannvesenet, sier han til Dagbladet.

Redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Eric Willassen, sier til Dagbladet at meldingen dreide seg om en kantret båt, men at vedkommende raskt ble plukket opp av en annen båt og kom seg til land.

- Han var i fin form. Alle ressurser ble kansellert, sier han.

Annonse

Sju politimenn drept i eksplosjon i Pakistan

Reuters melder at sju politimenn skal være drept i forbindelse med en eksplosjon i Pakistan. Mer enn 35 personer skal være skadd.

Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med en religiøs samling i provinsen Balutsjistan, melder nyhetsbyrået som siterer lokale medier.

- Hund skutt på kloss hold
Kart: Politiet i Finnmark

- Hund skutt på kloss hold

Politiet i Finnmark ber om tips etter at en elghund ble funnet skutt på kloss hold om lag 15- 20 kilometer fra Karasjok mot Lakselv og 2,5 km fra vei mot Nieiddaidvarri.

Hunden ble oppdaget torsdag. Dagbladet har vært i kontakt med politiet fredag, og de bekrefter at det fremdeles ikke er gjort nye funn i saken.

- Hundeeieren var på jakt med hunden da den forsvant og ikke kom tilbake da det ble mørkt, skriver politiet på Facebook.

Det var eieren som fant hunden skutt. Politiet har vært på stedet og sikret spor.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med jegere, turgåere eller andre som har vært i området. Vi ønsker tips som kan belyse saken, enten om man har hørt hundebjeff og skudd, sett personer som ikke tilhører jaktlaget som har elgval i område eller andre ting som kan være av interesse for politiet, skriver de på Facebook.

Annonse

Trafikkstyringssentralen i Oslo er evakuert

Trafikkstyringssentralen i Oslo er evakuert. Det melder Bane Nor på sine nettsider.

Togene står stille til situasjonen er avklart.

Evakueringen skyldes en brannalarm. Årsaken til at brannalarmen er utløst er ukjent.

- Vi håper de kan komme tilbake til plassene sine så fort som mulig, sier pressevakt i BaneNor Olav Nordli til Dagbladet.

Kosovo ber om sanksjoner
Foto: AP / NTB

Kosovo ber om sanksjoner

Kosovo ber verdenssamfunnet innføre sanksjoner mot Serbia, som de hevder forsynte våpen til opprørerne som drepte en politimann i helgen.

En politimann og tre væpnede serbere ble drept da rundt 30 opprørere stormet en landsby nord i Kosovo, nær den serbiske grensa, søndag.

- Serbia må sanksjoneres for dette. Hvis ikke gjør de det igjen, sa statsminister Albin Kurti i en tale til nasjonalforsamlingen torsdag.

Kurti mener det var profesjonelle aktører fra Serbia som sto bak angrepet, og at de er forsynt med våpen fra hjemlandet. Ifølge statsministeren har de beslaglagt både et pansret kjøretøy, granater, AK-47 maskingevær og rakettkastere.

Serbia har gjentatte ganger nektet for beskyldningene. Forholdet mellom Serbia og Kosovo har vært svært anspent etter at regjeringen i sistnevnte i mai valgte å sette inn etnisk albanske ordførere i fire kommuner med serbisk majoritet.

Angrepet og kampene ved klosteret i Banjska, hvor angriperne barrikaderte seg, er en av de verste urolighetene på årevis i provinsen.

Kosovo har pågrepet tre av angriperne. De krever også utlevert seks menn de hevder har tatt seg tilbake over grensa til Serbia.

(NTB)

Annonse