Annonse

Nyhetsstudio

Agder: Advarer om etsende lut i drikkevannet

skriver at innbyggere i Kvinesdal mandag kveld fikk melding fra kommunen med advarsel mot å drikke vann fra springen.

Alle beboere knyttet til drikkevannskildet på Storekvina fikk melding om at vannet ikke kan drikkes på grunn av store verdier lut. Bilder i lokalavisa viser også innbyggere som har fått brunt drikkevann.

– Før det brukes drikkevann må det tappes en halv time, der man veksler mellom kaldt og varmt vann. Det må gjøres i alle kraner, skriver kommunen i en melding.

Lut er etsende løsninger som blant annet brukes til produksjon av vaskemidler og er etsende og farlig.

I en av henvendelsene til avisen forteller de at en person som dusjet, har fått etsinger på huden.


Er du rammet? Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Annonse
Amerikansk senator siktet i korrupsjonssak
Foto: NTB

Amerikansk senator siktet i korrupsjonssak

Den demokratiske senatoren Robert Menedez er sammen med sin kone siktet i en korrupsjonssak.

New Jersey-senatoren er siktet for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med sitt forhold til tre forretningsmenn i delstaten, ifølge den føderale påtalemyndigheten. Menedez er leder for utenrikskomiteen i Senatet og således en fremstående demokrat.

Under en ransaking i senatorens hjem ble det funnet gullbarrer til en verdi av 100.000 dollar og 450.000 dollar i bortgjemte kontanter.

Den nye siktelsen mot den nå 69 år gamle senatoren kommer nesten seks år etter at en annen kriminalsak mot ham ble stanset av en låst jury, der medlemmene ikke klarte å bli enige. De to sakene er forskjellige og omfatter ulike forhold.

Statsadvokaten på Manhattan beskyldte de siktede for å ha tatt imot tusenvis av dollar i bestikkelser. Som motytelse skal Menedez ha brukt sin makt og innflytelse til å beskytte og berike forretningsfolkene. Han skal også ha brukt sin innflytelse til fordel for egyptiske regjeringen.

Menedez står på valg neste år, dersom han vil forsøke å forlenge sin allerede 30 år lange karriere i Washington. Demokratene har i dag et smalt flertall i Senatet.

(NTB)

Politiet har bedt om retts­psykiatrisk under­søkelse av siktet student

Politiet har bedt om en rettspsykiatrisk undersøkelse av studenten som knivstakk to kvinnelige ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO).

Mannen ble siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han knivstakk to kvinnelige ansatte ved Universitetet i Oslo på ettermiddagen torsdag 24. august.

– Det er begjært en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede for å vurdere tilregnelighetsspørsmålet. Mandat til undersøkelsen er godkjent, og to sakkyndige ble oppnevnt av Oslo tingrett 20. september 2023, skriver politiadvokat Kathrine Eilertsen i en epost til Khrono.

Studenten nekter straffskyld for drapsforsøk, men erkjenner straffskyld for kroppsskade.

Bakgrunnen for voldsepisoden skal være at studenten nylig hadde strøket på eksamen. Politiet bekreftet samme dag at de etterforsket om eksamensstryk kunne være et motiv. 23-åringen var helt ukjent for politiet før knivangrepet.

(NTB)

Annonse

Kjedekollisjon i Tønsberg: - Mye kø

Nødetatene er på Fv.300 ved Semslinna i Tønsberg etter en kjedekollisjon fredag etttermiddag.

Tre biler med til sammen fire personer er involvert, opplyser politiet.

Ingen er alvorlig skadd og det er mindre materielle skader.

- Mye kø, skriver politiet på X/Twitter.

I en oppdatering skriver politiet at en person er kjørt til legevakt for en sjekk og at to biler er hentet av bilberger.

Veien er åpen for trafikk.

NRK har fått 150 klager på Solvangs Solberg-intervju

Fredag ettermiddag hadde det kommet inn 150 klager til Kringkastingsrådet etter Fredrik Solvangs intervju med Erna Solberg (H) i Debatten torsdag kveld.

Flere har vært kritiske til Fredrik Solvangs intervju, som de mener var «pusete» i møte med landets tidligere statsminister gjennom åtte år. Ved 15.20-tiden fredag var det kommet inn 150 klager til Kringkastingsrådet, opplyser NRK til VG.

Blant dem som mener dette er en sak for Kringkastingsrådet, er varamedlem Abdullah Alsabeehg. Ap-politikeren er også varaordfører i Oslo.

– Formen og innholdet i Solberg-intervjuet har skapt reaksjoner. Jeg regner med at klager til NRK vil hagle inn. Vi må ta folks reaksjoner på alvor. Dette må vi behandle ordentlig i NRKs Kringkastingsråd, sier Alsabeehg til avisa.

Nyhetsredaktør Knut Magnus Berge i NRK sier til Kampanje at han ikke er enig i at intervjuet var for «pusete».

- Men det hadde en inngang som skilte seg fra de mange intervjuene både vi og andre medier hadde gjort gjennom hele dagen. Det var også en bevisst strategi, sier han til Kampanje.

(NTB)

NRK har fått 150 klager på Solvangs Solberg-intervju
Foto: NTB
Annonse