Annonse

Nyhetsstudio

Kvinne knivstukket på Notodden: Trolig tilfeldig offer

En kvinne ble knivstukket flere ganger i Notodden søndag kveld. En mann i 20-åra ble pågrepet og siktet. Politiet sa til VG ved 1.30-tida at de ikke kunne utelukke at det var feil person.

Ved 5.30-tida mandag morgen opplyser politiet at mistanken mot den siktede er styrket og at det trolig var et tilfeldig overfall.

- Etterforskning og undersøkelser som er blitt gjort etter at han ble innbrakt, styrker mistanken. Men det er fortsatt mange etterforskningsskritt som skal gjøres, så vi konkluderer ikke, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen sitter i arresten, og det er gjort tekniske undersøkelser.

- Det er ingen relasjon mellom den siktede og kvinnen, sier Johnsrud.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.09 søndag. Et større område ble sperret av ved Notodden skysstasjon i sentrum.

Kvinnen i 30-åra ble fløyet til Ullevål sykehus med det som ble beskrevet som alvorlige skader.

- Det er ingen ny status på henne, og slik jeg tolker det går det da bra med henne. Men hun hadde flere skader, og vi er forsiktig med å si noe om skadegrad, sier Johnsrud.

Annonse

Boligbrann i Sirdal: Hus nesten nedbrent

Natt til fredag rykket politiet ut etter melding om en boligbrann i Sirdal kommune.

- Huset er snart brent ned. Det er ikke spredningsfare, skriver politiet i sør-vest på X, like før klokka fem fredag morgen.

Ungdommer skjøt mot bil med luftvåpen

En bil med flere ungdommer skjøt med luftvåpen mot en person i en annen bil torsdag kveld. Hendelsen fant sted i Gloppen i Vestland fylke.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.37 torsdag, fra personen som satt i bilen som ble beskutt.

Bilen fikk skader på frontruten, men ingen ble skadd.

Vest politidistrikt opplyser på X at de har kontroll på bilen med ungdommene.

Til VG sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen at det ser ut som ungdommene ikke har forstått omfanget av hva de har gjort. Hendelsen framstår ikke som en kriminell trussel, heter det videre.

(NTB)

Annonse

Mann knivstukket i Tønsberg

En mann i 40-årene ble knivstukket i beinet på Sem i Tønsberg torsdag kveld. Gjerningsmannen er pågrepet.

Sørøst politidistrikt skriver på X at mannen som er knivstukket, er ved bevissthet, og at nødetatene er framme på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.08 torsdag kveld.

I en oppdatering opplyser politiet at mannen som ble knivstukket, ikke framstår som alvorlig skadd.

Klokken 1.14 natt til fredag opplyser politiet at gjerningsmannen, også han i 40-årene, er pågrepet. Et kniv er også beslaglagt av politiet.

(NTB)

IAEA krever russisk tilbaketrekning fra Zaporizjzja

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA krever at Russland trekker seg ut av atomkraftverket i Zaporizjzja i Sør-Ukraina.

I resolusjonen som ble vedtatt på IAEAs årskonferanse i Wien torsdag, kreves det at alle utenforstående militære styrker trekkes bort, og at Ukraina får tilbake full kontroll over atomkraftverket.

Resolusjonen krever også at IAEAs observatører får full tilgang til alle deler av kraftverket. Hittil har de ikke fått tilgang av de russiske militære til taket til enkelte av reaktorene.

Resolusjonen ble vedtatt med 69 stemmer. Seks land, blant dem Russland, Kina og Iran, stemte imot, mens 32 land avsto, blant dem Pakistan og Sør-Afrika.

IAEA-sjef Rafael Grossi har uttrykt bekymring for manglende vedlikehold siden den russiske okkupasjonen av anlegget i februar i fjor, og den russiske militære tilstedeværelsen ved det som er Europas største atomkraftverk.

Han har flere ganger advart mot mulige alvorlige ulykker som følge av kamper i nærheten, siden atomkraftverket ligger like ved fronten i krigen mellom Russland og Ukraina.

(NTB)

Annonse