Annonse

Nyhetsstudio

ICJ: Skal behandle anklager om folkemord i Ukraina

Den internasjonale domstolen i Haag opplyser at de skal behandle anklagene fra 33 land som har kommet inn om Russlands inngripen i Ukraina 24. februar. Det skriver de i en melding på Twitter.

27. februar fremmet Ukraina en klage til Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ). Klagen gjaldt et av Russlands mange påskudd for det brutale angrepet på Ukraina 24. februar, nemlig beskyldningen om «folkemord begått av Kyiv-regiment».

Norge er et av landene som tok stilling til Ukrainas klage til ICJ.

Norge har intervenert i saken som tredjepart. Det innebærer at Norge som nasjon, som selv ikke er involvert i tvisten, kan sende inn sine synspunkter om saken.

Norge har aldri før intervenert i en tvistesak mellom to stater for ICJ.

Annonse

Bil har kjørt over syklist

Politibil påkjørt av trikk

Politiet melder om et trafikkuhell i Akersgata i Oslo. En politibil er påkjørt av trikken.

- Trikken kjørte fra stedet uten å ta kontakt med polititjenestemennene. Vi søker etter trikken nå, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse
SVT: Svensk politi har liste over 150 adresser for mulige angrep
Politiet tror at eksplosjonen i Uppsala natt til torsdag var gjengrelatert, men den unge kvinnen som døde, var trolig et tilfeldig offer. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB

SVT: Svensk politi har liste over 150 adresser for mulige angrep

Politiet i Stockholm har en liste på rundt 150 adresser der man venter at vold kan skje framover, ifølge opplysninger til SVT.

På adressene bor det folk i det kriminelle miljøet. Det er også snakk om steder hvor det bor venner og familie og gjengmedlemmer, skriver kanalen.

Catrine Kimerius Wikström, politisjef i sørlige Stockholm, vil ikke bekrefte opplysningen. Hun sier at politiet forsøker å ha god oversikt, men at de ikke kan holde oppsyn med alle.

- Det er en umulighet å være alle steder samtidig, sier hun.

(NTB)

Riksvei stenges i noen timer

Riksvei 15 vil bli stengt i noen timer i forbindelse med berging av et vogntog som har veltet i Lom i Innlandet.

Det er omkjøring for personbiler gjennom fylkesvei 2640 i Liavegen. Store kjøretøy må vente, opplyser politiet på X/Twitter.

Annonse