Annonse

Nyhetsstudio

Ung mann bet, slo og sparket mann (87)

Politiet i Oslo fikk klokka 23.07 inn melding om at en person kastet en sykkel i sporet ved Bekkestua trikkestasjon, og oppførte seg ganske aggressivt.

- En patrulje kom til stedet kort tid etter, og traff der en eldre mann som hadde blitt bitt, slått og sparket, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Fornærmede, en 87 år gammel mann, har muligens pådratt seg ribbeinsbrudd og har hevelser og skrubbsår. Han blir tatt med til Bærum legevakt.

- Det er ingen relasjon mellom mistenkte og fornærmede, sier Engeseth.

Gjerningsmannen er en mann i slutten av tenåra. Han er kjørt i arrest, anmeldt for kroppskrenking og ordensforstyrrelse.

- Han har vært borti politiet før, sier Engeseth.

Noe etter kom politiet også i kontakt med ytterligere en mann som hadde blitt angrepet av den pågrepne.

- Dette er nok to stykker som har forsøkt å stoppe det han holdt på med, for han kastet en sykkel på t-baneskinnene, sier Engeseth.

Den andre mannen ble kun påført overfladiske skader.


Annonse
- Russisk FN-diplomat går av i skam
PRESTISJEFYLT: FN-forsamlingen i Genève. Foto: Denis Belibouse / Reuters / NTB

- Russisk FN-diplomat går av i skam

Boris Bondarev, diplomat ved den russiske FN-delegasjonen i Genève, skriver i et brev at han går av. Årsaken er krigen mot Ukraina, melder Hillel Neuer, leder for den uavghengige vaktbikkja UN Watch, på Twitter.

Bondarev er den mest høytstående russiske diplomaten som hittil har hoppet av siden invasjonen av Ukraina startet, skriver UN Watch i en artikkel.

- I løpet av en 20 år lang karriere som diplomat har jeg sett ulike utslag av vår utenrikspolitikk, men har aldri skammet meg så mye over landet mitt som 24. februar i år. Den aggressive krigen Putin startet mot Ukraina, og i praksis hele den vestlige verden, er ikke bare en forbrytelse mot det ukrainske folk, men også muligens den alvorligste forbrytelsen noensinne mot det russiske folk. Med en tykk Z er alle våre håp og framtidsutsikter for et framgangsrikt fritt samfunn i vårt land strøket ut, skriver Bondarev i brevet.

Dagbladet har forsøkt å kontakte den russiske FN-delegasjonen i Genève for å få bekreftet opplysningene om Bondarevs avgang. Samtalen ble avvist.

- Boris Bondarev er en helt. Vi oppfordrer nå alle andre russiske diplomater i FN - og over hele verden - til å følge hans moralske eksempel og gå av, sier Neuer i UN Watch i artikkelen.

I brevet langer Bondarev ut mot dem han mener står bak krigen, og som han anklager for å tjene på den.

- De som skapte denne krigen, ønsker bare én ting - å forbli ved makten for alltid, bo i overdådige smakløse palass, seile i yachter som i tonnasje kan sammenliknes med hele den russiske marinen, og nyte ubegrenset makt og total straffrihet. For å oppnå dette er de villige til å ofre så mange liv som det kreves. Tusener av russere og ukrainere har allerede dødd på grunn av dette, står det i brevet.

Diplomaten trekker fram utenriksminister Sergej Lavrov som «en god illustrasjon på forvitringen i systemet».

- I løpet av 18 år gikk han fra å være en profesjonell og velutdannet intellektuell, som mange av mine kolleger har holdt høyt i akt, til en person som uavbrutt sender ut selvmotsigende uttalelser og truer verden (det omfatter Russland også) med atomvåpen! skriver Bondarev, som ifølge brevet har jobbet i det russiske utenriksdepartementet siden 2002 og vært medlem av Genève-delegasjonen siden 2019.

- Jeg studerte for å bli diplomt og har vært diplomat i tjue år. Departementet er blitt mitt hjem og min familie. Men jeg kan rett og slett ikke lenger ta del i denne blodlige, hodeløse og totalt grunnløse vanæren, skriver Bondarev.

- Vesten «river i stykker» Ukraina
Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

- Vesten «river i stykker» Ukraina

Mandag møtte den hviterussiske presidenten Alexander Lukashenko pressen og brukte anledningen til å uttrykke bekymring for at Vesten «river i stykker» Ukraina.

Han anklagde også Polen i å forsøke å erobre den vestlige delen av landet, ifølge Reuters.

Annonse

Apekopper påvist i Danmark

Sundhetsministeriet i Danmark opplyser at det er påvisst apekopper i landet.

Personen skal ha vært i Spania og fått symptomer etter sin hjemkomst.

- Han er nå hjemme og i isolasjon, opplyser sundhetsminister Magnus Heunicke i en pressemelding.

Smittesporing er igangsatt og eventuelle nærkontakter er kontaktet.

Væpnet politiaksjon ved adresse i Ringsaker

Politiet i Innland opplyser på Twitter at de er på en adresse i Ringsaker hvor de søker etter en person i forbindelse med en trusselhendelse siste døgn.

- Politiet er bevæpnet, skriver politidistriktet.

I en oppdatering 12:46 skriver politiet at de har kontakt med en mistenkt person på stedet.

- Dette utgjør ingen fare for øvrige beboere i området eller publikum, skriver de.

Annonse
Dømt til livstid for krigsforbrytelser

Dømt til livstid for krigsforbrytelser

21 år gamle Vadim Shyshimarin er mandag dømt til livsstid i fengsel etter å ha skutt og drept en ukrainsk sivil mann.

Rettsaken mot den russiske soldaten har pågått i Kyiv den siste tiden, og i dag falt den harde dommen.

Shyshimarin blir med det den første som blir dømt for krigsforbrytelser etter Russlands invasjon av Ukraina.

Den russiske soldaten skal i retten ha tilstått drapet på den 62 år gamle mannen.

Advokaten til den dømte soldaten opplyser at han vil anke dommen, ifølge AFP.