Nyhetsstudio

Mina Janssen

Ambassadør kalt inn på teppet :

Irans utenriksdepartement har kalt Storbritannias ambassadør inn på teppet etter at britene beskyldte Teheran for å stå bak angrepene i Omanbukta.

- Rob Macaire, Storbritannias ambassadør til Teheran, ble kalt inn til utenriksdepartementet etter de falske uttalelsene fra britenes utenriksminister, heter det i en uttalelse viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået IRNA lørdag kveld.

Britenes utenriksminister Jeremy Hunt sa dagen før at London har konkludert med at Iran «nesten sikkert» var ansvarlig for torsdagens angrep mot to tankskip.

Hunt la ikke fram noen beviser for påstandene, og Iran har også avvist beskyldninger fra USA om at de står bak.

Hans iranske motpart Mohammad Javad Zarif har kalt anklagene for et komplott han antyder er iscenesatt av USA i samarbeid med Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Israel.

(NTB)

Bekrefter eksplosjon om bord norsk tankskip i Omanbukta

Bekrefter eksplosjon om bord norsk tankskip i Omanbukta

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen
Tharald Halvorsen

Clas Ohlson kaller tilbake vannkokere:

Clas Ohlson oppfordrer alle kunder som har kjøpt Coline vannkoker før 17. juli, om ikke å bruke produktet og levere det tilbake.

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.

Ifølge selskapet har de mottatt meldinger om at håndtaket kan løsne.

- Ingen av produktene vi selger slippes på markedet om det ikke overholder gjeldende standarder og lovgivning. Til tross for dette har vi nå konstatert at vannkokeren som ble solgt ikke oppfyller kravene, heter det i pressemeldingen.

Selskapet skriver videre at kunder vil kunne få pengene tilbake ved å returnere varen i nærmeste Clas Ohlson butikk. Kvittering er ikke nødvendig.

Foto: Clas Ohlson
Frode Andresen

Fem pågrepet etter utlendingskontroll:

Onsdag formiddag melder Øst politidistrikt at de har pågrepet fem personer i Råholt i Akershus, mistenkt for både ulovlig opphold og arbeid i Norge.

Det var i forbindelse med at Utlendingshenheten gjennomførte en utlendingskontroll på en adresse på Råholt at pågripelsene fant sted.

På stedet var det fem personer som arbeidet for et utenlandsk firma.

Firmaet blir fulgt opp, opplyser politiet.

Tharald Halvorsen

Kvinne funnet på holme: Politiet oppretter undersøkelsessak:

En kvinne i 50-årene ble hentet på en holme i Hvaler-skjærgården tirsdag kveld, etter å ha vært strandet der i tre dager uten vann. Det var en båtfører som så kvinnen, som sto og ropte etter hjelp.

Nå har politiet opprettet en undersøkelsessak, skriver VG.

- Hun har forklart at hun var ute i båt sammen med tre andre, at de begynte å krangle, og så kjørte fra henne på holmen, sier Kjetil Ringseth, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til avisa.

På spørsmål fra VG om forholdet er straffbart, svarer Ringseth:

- Hvis det hun sier stemmer, vil det være straffbart.

Politiet skal ikke ha vært i kontakt med kvinnen utover dette, og forholdet er ikke anmeldt. Det skal jobbes videre med å innhente flere opplysninger i saken.

Tharald Halvorsen

Etterforsker tyveri ved militært forskningssenter:

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter.

Den nå pensjonerte sivile medarbeideren, som har spesialisert seg i ballistikk, er mistenkt for å ha stjålet og destruert over 30 000 dokumenter som inneholder svært sensitiv informasjon, ifølge den nasjonale kringkasteren Radio-Canada.

En talsperson for landets forsvarsminister Harjit Sajjan sier at en etterforskning er på vei, men har ikke gitt ytterligere kommentarer.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Melding om surfer i mulig trøbbel:

Møre og Romsdal politidistrikt skriver på Twitter at de har fått melding via AMK om en person på et surfebrett med mulige problemer.

- Personen er til sjøs, i nærheten av Nordneset i Hustadvika. En redningsskøyte er på vei for å bidra, skriver politiet.

Kort tid senere opplyser politiet at vedkommende er kommet i land, og at alt står bra til. Det viste seg at personen ikke hadde problemer.

Redningsskøyten avbryter oppdraget.

Tharald Halvorsen

Russland stenger døra for flere opposisjonskandidater:

Nesten 30 kandidater er nektet å stille til valg til bystyret i Moskva, blant dem flere fremtredende kritikere av president Vladimir Putin.

Utestengelsene er begrunnet med at kandidatene har fått underskriftene sine ugyldiggjort. Blant dem som ikke får stille til valg, er den fremtredende Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj, Lyubov Sobol og Dmitrij Gudkov, tidligere medlem i nasjonalforsamlingen.

De avviste kandidatene mener tjenestemenn har nektet å se på bevis for at underskriftene har blitt avvist på en ugyldig måte.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Puerto Ricos guvernør nekter å gå av:

Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosselló nekter å gå av etter at samtaler han har hatt på sosiale medier ble lekket.

Nedlatende og sexistiske kommentarer han og medarbeidere utvekslet på sosiale medier ble lekket og har utløst tre dager med demonstrasjoner og sammenstøt med politiet i hovedstaden San Juan.

- Jeg fortsetter. Det er mitt ansvar å jobbe for folket på Puerto Rico, og det er det jeg vil fortsette å gjøre, sa han tirsdag på en pressekonferanse.

Rossellós administrasjon er blitt beskyldt for korrupsjon, og er også blitt kritisert forn håndteringen av orkanen Maria, som la store deler av landet i ruiner og kostet tusener av mennesker livet i 2017.

Men skandalen som går under navnet Chatgate var dråpen som kastet administrasjonen ut i en større krise.

I chattene, som fyller 889 sider, mellom Rosselló og hans medarbeidere skrev de blant annet nedsettende, sexistiske og homofobe bemerkninger om andre, blant dem opposisjonelle politikere.

(NTB)

Foto: AP
Tharald Halvorsen

Drept i knivran i Gøteborg:

En mann i 20-årene er knivstukket og drept natt til onsdag, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisa skal en kvinne og to menn være pågrepet, mistenkt for drap.

Den 20 år gamle mannen skal ha blitt ranet for en mobiltelefon, et halskjede og en veske - noe som resulterte i et basketak der mannen ble stukket. Gjenstandene ble senere funnet, og er beslaglagt av politiet.

Det var klokka 01.56 at politiet i Gøteborg rykket ut til Hjalmar Brantingsplatsen etter melding om hendelsen.

Politiet har iverksatt drapsetterforskning.

Tharald Halvorsen

Barnesoldater på begge sider i Jemen:

Det er barnesoldater på begge sider i Jemen, opplyser en jemenittisk menneskerettsgruppe og ber vestlige land slutte å selge våpen til alle parter i konflikten.

- Denne krigen ødelegger vår framtid og ødelegger våre barn, sa presidenten i menneskerettighetsgruppa Mwatana for Human Rights, Radhya Almutawakel, på en pressekonferanse i Paris tirsdag.

- Vi ser barn som bærer våpen, og det gjorde vi ikke før 2014, sa hun da han la fram organisasjonens rapport som viser at det er de sivile som lider mest i den fem år lange krigen.

Ifølge rapporten er over 1000 barn, inkludert jenter, rekruttert eller brukt til militære formål i 2018, 72 prosent av dem av houthi-opprørerne.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Rykket ut til Nationaltheatret:

Politiet rykket onsdag morgen ut til Nationaltheatret T-banestasjon etter melding om to personer som befant seg i det ene sporet i forbindelse med tagging.

- En patrulje var raskt på stedet og fikk kontroll på to mistenkte, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

De to personene er begge pågrepet og kjørt arrest. Forholdet anmeldes for skadeverk.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.