Nyhetsstudio

Nina Sørlie Nilssen

Netanyahus kone dømt for misbruk av offentlige midler:

Israels statsminister Benjamin Netanyahus kone Sara Netanyahu er i en domstol i Jerusalem dømt til å betale bot og erstatning for misbruk av offentlige midler.

Sarah Netanyahu ble søndag funnet skyldig i å ha utnyttet en feil begått av en annen person. Hun er dømt til å betale bot og erstatning som del av en tilståelsesavtale hun inngikk med påtalemyndigheten og som domstolen godkjente.

Boten er på 10.000 shekel og erstatningen på 45.000 shekel, til sammen rundt 130.000 kroner. Hun ba domstolen om å få betale erstatningen over ni avdrag, noe hun fikk aksept for.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen
Tharald Halvorsen

Tre kjøretøy involvert i trafikkulykke:

Sør-Øst politidistrikt melder om en trafikkulykke i Tønsberg onsdag formiddag, der tre kjøretøy er involvert i et sammenstøt.

- En elbil har kjørt inn i en lysmast. Hendelsesforløpet er ikke kjent, skriver politiet på Twitter.

Ifølge politiet skal føreren av elbilen være kjørt sykehuset i Tønsberg.

Trafikken er sperret på stedet, og bilberging er på vei for å berge flere biler. Politiet oppfordrer bilister til å kjøre om Ørsnes.

Tharald Halvorsen

100 kameraer skal forebygge overfall:

Forebygging av mulige voldtekter og vold har vært sentralt under planleggingen av det som blir europas lengste gang- og sykkeltunnel i Bergen.

Den 2,9 kilometer lange tunnelen mellom Minde og Fyllingsdalen skal etter planen åpne i 2023, skriver NRK.

- Å finne gode og sikre løsninger har vært en kjempeutfordring. Det å oppleve at en er trygg i en tre kilometer lang tunnel, er noe annet enn om selve anlegget er trygt, sier sjef for anskaffelser og totaltrepriser i Bybanen Utbygging, Ole Wilhelm Mortensen, til kanalen.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Harepest påvist i Sør-Norge:

Veterinærinstituttet har påvist sykdommen tularemi, også kalt harepest, hos flere harer fra ulike steder i Sør-Norge.

Mennesker og hund kan også bli syke av harepest-bakterien.

- I områder med harepest bør man ikke drikke vann direkte fra bekker og andre vannforekomster, unngå å bli slikket av hunder som har vært i kontakt med selvdøde eller syke harer og smågnagere, samt følg rådene til Folkehelseinstituttet om sikring av brønner og oppkommer, sier vilthelseansvarlig Knut Madslien ved Veterinærinstituttet i en pressemelding onsdag formiddag.

Tharald Halvorsen

13 døde under sammenrast bygning i Mumbai:

13 personer er bekreftet omkommet under ruinene av en fire etasjers bygning som har rast sammen i den indiske byen Mumbai.

Den nedslitte bygningen i den tett befolkede bydelen Dongri i Mumbai på Indias vestkyst kollapset tirsdag i kraftig regnvær. Folk i nabolaget tror at så mange som 40 personer kan ligge begravd i ruinene, mens politiet opererer med langt lavere tall.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Biljakt i Oslo - fikk kontroll på kvinne:

Oslo politidistrikt melder på Twitter at en av deres patruljer onsdag formiddag forsøkte å ta kontroll av en bil i Akersgata.

Bilføreren ville imidlertid ikke stanse, og undro seg kontrollen.

- Bilen ble funnet igjen ved Havnelageret, og fører løp fra bilen. Hun ble løpt inn av politiet, og blir kjørt arrest, skriver politiet.

Hun er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Politiet opplyser at kvinnen også var etterlyst, samt ikke hadde gyldig førerkort. De oppretter sak på forholdet.

Tharald Halvorsen

Clas Ohlson kaller tilbake vannkokere:

Clas Ohlson oppfordrer alle kunder som har kjøpt Coline vannkoker før 17. juli, om ikke å bruke produktet og levere det tilbake.

Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.

Ifølge selskapet har de mottatt meldinger om at håndtaket kan løsne.

- Ingen av produktene vi selger slippes på markedet om det ikke overholder gjeldende standarder og lovgivning. Til tross for dette har vi nå konstatert at vannkokeren som ble solgt ikke oppfyller kravene, heter det i pressemeldingen.

Selskapet skriver videre at kunder vil kunne få pengene tilbake ved å returnere varen i nærmeste Clas Ohlson butikk. Kvittering er ikke nødvendig.

Foto: Clas Ohlson
Frode Andresen

Fem pågrepet etter utlendingskontroll:

Onsdag formiddag melder Øst politidistrikt at de har pågrepet fem personer i Råholt i Akershus, mistenkt for både ulovlig opphold og arbeid i Norge.

Det var i forbindelse med at Utlendingshenheten gjennomførte en utlendingskontroll på en adresse på Råholt at pågripelsene fant sted.

På stedet var det fem personer som arbeidet for et utenlandsk firma.

Firmaet blir fulgt opp, opplyser politiet.

Tharald Halvorsen

Kvinne funnet på holme: Politiet oppretter undersøkelsessak:

En kvinne i 50-årene ble hentet på en holme i Hvaler-skjærgården tirsdag kveld, etter å ha vært strandet der i tre dager uten vann. Det var en båtfører som så kvinnen, som sto og ropte etter hjelp.

Nå har politiet opprettet en undersøkelsessak, skriver VG.

- Hun har forklart at hun var ute i båt sammen med tre andre, at de begynte å krangle, og så kjørte fra henne på holmen, sier Kjetil Ringseth, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til avisa.

På spørsmål fra VG om forholdet er straffbart, svarer Ringseth:

- Hvis det hun sier stemmer, vil det være straffbart.

Politiet skal ikke ha vært i kontakt med kvinnen utover dette, og forholdet er ikke anmeldt. Det skal jobbes videre med å innhente flere opplysninger i saken.

Tharald Halvorsen

Etterforsker tyveri ved militært forskningssenter:

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter.

Den nå pensjonerte sivile medarbeideren, som har spesialisert seg i ballistikk, er mistenkt for å ha stjålet og destruert over 30 000 dokumenter som inneholder svært sensitiv informasjon, ifølge den nasjonale kringkasteren Radio-Canada.

En talsperson for landets forsvarsminister Harjit Sajjan sier at en etterforskning er på vei, men har ikke gitt ytterligere kommentarer.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Melding om surfer i mulig trøbbel:

Møre og Romsdal politidistrikt skriver på Twitter at de har fått melding via AMK om en person på et surfebrett med mulige problemer.

- Personen er til sjøs, i nærheten av Nordneset i Hustadvika. En redningsskøyte er på vei for å bidra, skriver politiet.

Kort tid senere opplyser politiet at vedkommende er kommet i land, og at alt står bra til. Det viste seg at personen ikke hadde problemer.

Redningsskøyten avbryter oppdraget.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.