Nyhetsstudio

Nina Sørlie Nilssen

Hongkong-leder ber om unnskyldning:

Hongkongs leder ber folket om unnskyldning for håndteringen av det omstridte lovforslaget som ville ha åpnet for utlevering av borgere til Kina.

Beklagelsen kom mens hundretusenvis av svartkledde mennesker demonstrerte i byens gater for andre søndag på rad.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

1000 brannfolk kjemper mot branner i Portugal:

Over 1.000 brannfolk kjemper mot en tre forskjellige skogbranner i Portugal.

De tre brannene brøt ut lørdag i Castelo Branco-distriktet, nordøst for hovedstaden Lisboa, ifølge Reuters. Sterk vind gjør det vanskelig å få kontroll.

En landsby er evakuert, og en person er fløyet til sykehus i Lisboa med alvorlige forbrenninger. Sju brannfolk er også lettere skadd.

En av skogbrannene har spredt seg i retning Lisboa i kommunen Macao ved Santarem-distriktet. Her ventes temperaturer på oppimot 34 grader søndag.

(NTB)

Marthe Ihle

Skadd etter vold i Oslo sentrum:

En mann blødde kraftig fra hodet etter å ha blitt slått ned på Grønland i Oslo. Politiet jakter tre gjerningsmenn som løp fra stedet.

Politiet fikk melding om angrepet like ved Akerselva klokken 3.20 natt til søndag.

- Gjerningsmennene løp langs elva fra stedet. Vi har satt ut flere biler i søk etter dem. Fornærmede blødde kraftig fra hodet og blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Han har en kraftig flenge i panna, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Pedersen sier at politiet forsøker å snakke med fornærmede, samtidig som han får behandling. De ønsker beskrivelser av gjerningsmennene.

(NTB)

Marthe Ihle

Hetebølgen har inntatt USA:

Millioner av amerikanere søker avkjøling i springvann og luftkjølte butikker under en hetebølge med temperaturer på opptil 38 grader.

Hetebølgen har lagt seg over hele det nordøstlige USA fra Midtvesten til Atlanterhavskysten, og den slipper ikke taket før tidligst søndag kveld på Østkysten.

På grunn av ekstra høy fuktighet kommer den følte temperaturen opp i rundt 45 grader, ifølge Den nasjonale værtjenesten NWS.

I New York erklærte borgermester Bill de Blasio krisetilstand, og en rekke arrangementer, blant dem en festival i Central Park og New York Triathlon, ble avlyst.

De Blasio oppfordret folk til å drikke rikelig med vann og søke tilflukt i 500 avkjølingssentre som er åpne for publikum.

For å unngå et nytt strømbrudd ga han ordre om at termostaten ikke måtte settes lavere enn 26 grader i byens høyere bygninger. Store deler av Manhattan var 13. juli uten strøm i fem timer.

I Washington, der laveste temperatur lørdag morgen var 27 grader, ble en populær jazzkonsert avlyst, og i Boston gjorde myndighetene byens offentlige svømmebasseng gratis.

(NTB)

Marthe Ihle

En fastklemt etter bilulykke:

Øst politidistrikt melder at en person sitter fastklemt etter at en bil skal ha kjørt inn i en putebil på E6 nordgående ved Smihagatunnelen.

Ytterligere to personer skal ha sittet i bilen. Disse har kommet seg ut.

Nødetatene på stedet jobber nå med å få løs denne personen som sitter fastklemt. Luftambulansen er på stedet.

Veien er midlertidig stengt.

Dagbladet følger saken.

Marthe Ihle

Russisk romkapsel dokket med ISS:

En russisk romkapsel med tre romfarere om bord har dokket med den internasjonale romstasjonen ISS.

Romkapselen brukte bare seks timer og 20 minutter på turen etter å ha blitt skutt opp fra det russiske romsenteret Bajkonur i Kasakhstan lørdag.

Dokkingen skjedde lørdag kveld norsk tid, på dagen 50 år etter at amerikanske astronauter landet på månen for første gang.

Med i romkapselen var den amerikanske astronauten Andrew Morgan, som er på sin første romreise, italienske Luca Parmitano, som har vært på ISS før, og kapteinen på turen, den russiske kosmonauten Aleksandr Skvortsov som er på sin tredje tur.

De slutter seg til russiske Aleksej Ovtsjinin og amerikanerne Nick Hague og Christina Koch som har vært på romstasjonen siden mars.

(NTB)

Ralf Lofstad

Person påkjørt i T-banetunnel:

En person er påkjørt i tunnelen ved T-banestasjonen på Storo i Oslo, melder Oslo 110-sentral.

Vaktkommandør Hans Erik Tysdal forteller Dagbladet at personen har blitt påkjørt av T-banen inne i tunnelen. Han sier at alle nødetatene er på stedet.

- Vi er på stedet og sikrer at strømmen er tatt i sporet. Da er det trygt for redningsmannskapene å gå inn der, sier han.

Insattsleder Kristoffer Bang sier til Dagbladet at kvinnen ikke har livstruende skader.

Brannvesenet fikk melding om ulykken klokka 22.54.

PÅ STEDET: Alle nødetatene er på stedet. Foto: Petter Marius Udland / Dagbladet
Angelica Hagen

Bilran på Minnesund:

Øst politidistrikt melder om et bilran på en Cirkle K-stasjon på Minnesund. En person skal ha blitt fraranet bilen sin av en person med skytevåpen.

Bilen er en hvit Volkswagen Transporter. Politiet ber publikum om å ikke gripe inn selv, men å ta kontakt med dem om de ser bilen.

Ifølge TV 2 er det en kvinne og en mann i 30-åra som ble ranet.

- Mannen har vært utenfor bilen, mens kvinnen har sittet inne i bilen. I forbindelse med ranet ble hun truet til å forlate bilen, sier operasjonsleder Gisle Sveen til TV 2.

Overvåkingsbilder viser at det er snakk om fem menn i alderen 30–35 år. De skal ha snakket gebrokkent norsk, ifølge NTB.

Politiet opplyser at de fikk melding om hendelsen klokka 20.18.

- De mistenkte gjerningsmennene kjørte en sølvfarget Audi A5Vi og en blå Volkswagen Caddy. Vi har identifisert bilene og har bilskiltene. Det etterforskes fullt både i natt og definitivt i morgen. Ting blir nøstet opp i, og vi vil kunne gi svar ganske snart, sier Sveen til NTB.

Angelica Hagen

Ber om tips etter trafikkulykke:

Like før klokka 20.30 rykket politiet i Nordland ut til en trafikkulykke i Sjonatunnelen.

To biler var involvert, og ingen ble alvorlig skadd i ulykken.

Nå går politiet ut med en etterlysning på Twitter. De ber om tips i forbindelse med ulykken, «spesielt om en hvit bil som kjørte fra åstedet sørover».

Angelica Hagen

Vy-ansatte trues av passasjerer:

Ansatte i Vy som jobber på buss for tog mottar ofte trusler fra frustrerte passasjerer. Det bekrefter pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NRK.

- Det er sterkt beklagelig at våre ansatte blir utsatt for trusler på jobben. Det er ikke OK å oppleve. Heldigvis går det sjeldent utover dem fysisk, sier Lundeby.

Bane Nor gjennomfører i likhet med tidligere år arbeid på flere togstrekninger på sommerstid. Togpassasjerer på blant annet Drammenbanen og Østfoldbanen må i sommer belage seg på flere uker med buss for tog.

Overkonduktør Marius Bjerkeli i Vy sier at det ikke er uvanlig at passasjerene blir sinte på de ansatte. Han tror det skyldes at reisen tar lengre tid enn vanlig.

Bjerkeli legger til at noen også forventer avslag i prisen fordi tilbudet ikke er som vanlig.

- Da får du høre det når du sier at det ikke fungerer sånn. Det eneste vi på jobb kan gjøre, er å smile og bite tennene sammen, sier Bjerkeli.

(NTB)

Angelica Hagen

Pilot stoppet i promillekontroll:

Passasjerer som skulle fly med SAS fra Sola lufthavn til Oslo klokka 08.40 lørdag morgen fikk beskjed om at flyet ikke kunne reise som planlagt på grunn av manglende besetning.

Grunnen er at piloten ble stoppet i promillekontroll og måtte ned på politihuset for å blåse en ekstra gang, skriver Stavanger Aftenblad. Det viste seg at piloten ikke hadde promille.

Likevel ble piloten, som er ansatt i underleverandøren Cityjet, tatt ut av tjeneste.

De siste 40 dagene har det vært tre promillerelaterte hendelser på SAS-flygninger fra Sola, skriver Aftenbladet. 11. juli ble en SAS-pilot tatt med promille, og bare dager før var en kabinansatt i samme situasjon.

Nyhetsstudio - SAS-pilot tatt med promille

Nyhetsstudio - SAS-pilot tatt med promille

dagbladet
Angelica Hagen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.