Annonse

Nyhetsstudio

Siktet for forsøk på drap og kroppsskade
Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet

Siktet for forsøk på drap og kroppsskade

En mann i 20-åra er siktet for forsøk på drap og kroppsskade. Han er pågrepet og fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Det skriver politiet i en pressemelding vedrørende knivstikkingen på Statens Arbeidsmiljøinstitutt, en bygning tilknyttet Universitetet i Oslo på Majorstua.

- De to lærerne er kvinner. Den ene er nå ute av legevakta, mens den andre er litt mer skadd og ligger fremdeles på Ullevål sykehus, opplyser politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Dagbladet.

Backe opplyser videre hvor lang fengslingsperiode de vil begjære under rettsmøtet i morgen:

- Vi vil begjære ham fengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i hele perioden - men ikke isolasjon. Dette begrunner vi i fare for bevisforspillelse samt straffelovens paragraf 172a [om forbrytelser med strafferamme over ti års fengsel], opplyser politiadvokaten.

Politiet har gjennomført et innledende avhør av siktede, og vil fortsette på dette i dag. Det er gjennomført flere vitneavhør.

Når det gjelder foranledningen for hendelsen så er det for tidlig å si noe om dette på nåværende tidspunkt, skriver politiet.

Siktede er ikke tidligere kjent for politiet, opplyses det i pressemeldingen.

Les hele saken

To lærere knivstukket - student pågrepet

Annonse
Ny oppdagelse: - Gigantisk
UNDERVANNSBILDER: Ny teknologi gjør det mulig å oppdage nye fjell på havbunnen. Foto: Schmidt Ocean Institute

Ny oppdagelse: - Gigantisk

Et undersjøisk fjell er oppdaget dypt nede i Stillehavet, nærmere bestemt utenfor kysten av Guatemala. Det opplyser organisasjonen NOOA Ocean Exploration til CNN.

Fjellet beskrives som gigantisk, og er nesten dobbelt så høy som verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai.

Det «rager» 1600 meter over havbunnen, men ligger også 2400 meter under havoverflaten, ifølge CNN.

- At et så gigantisk undersjøisk fjell kan ha vært skjult for menneskeheten fram til nå, viser hvor mye vi har å oppdage, sier forsker Jyotika Virmani til CNN.

Det beskrives som restene av en vulkan, som ikke lenger er aktiv.

Stavanger: Mindreårig slått og kastet egg på

Politiet er på vei til et område i Stavanger etter at en mindreårig skal ha blitt slått og kastet egg på.

Det opplyser politiet i Sør-Vest på Twitter / X.

- De som har gjort det har løpt fra stedet, skriver de.

Annonse

Bussbrann i Bergen

Det brøt ut brann i en buss på Lagunen i Bergen fredag kveld

- Bybanen er midlertidig stanset i dette området. Brenner kraftig i bussen, og alle nødetater er på utrykning mot stedet, skrev politiet på X.

Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt sier til Dagbladet klokka 19.49 at brannen er slukket, men det er fortsatt mye røyk.

- Det er mye røyk og mange i nærheten. Vi oppfordrer folk til å trekke unna og lukke vinduer. Røyken fra bussbrannen er ganske giftig, sier Knappen.

Politiet er på stedet for å holde folk unna, forteller hun.

De har ikke opplysninger om at det skal ha vært folk i bussen da brannen brøt ut.

- Meldingen vi fikk 19.26 sa at det brant voldsomt, men at det ikke var folk i bussen, sier Knappen.

Bergensavisen skriver at Lagunen storsenter, som ligger i nærheten av der bussen brant, måtte evakuere da brannalarmen ble utløst.

- Det kommer inn røyk i parkeringshus og bygningsmasse hos oss. Det påvirker jo oss negativt, for nå står alt stille, sier direktør på senteret, Knut Eliassen til avisa.

I en oppdatering klokka 21.16 skriver politiet bussterminalen og området under brua der bussen har brent, er avsperret av sikkerhetsmessige årsaker.

- Entreprenør er tilkalt for å vurdere brukonstruksjonen, skriver politiet.

Bussen er utbrent.

George Santos er kastet ut av Kongressen
KASTET UT: George Santos har blitt stemt ut av kongressen. Foto: REUTERS / Elizabeth Frantz / NTB

George Santos er kastet ut av Kongressen

Den republikanske kongressrepresentanten George Santos har blitt kastet ut av kongressen, etter en historisk avstemning.

Det melder flere amerikanske medier, blant annet The New York Times og nyhetsbyrået Reuters.

Dermed blir han den sjette representanten noensinne som blir stemt ut av kongressen. Han blir også den første representanten som blir kastet ut, uten å være tidligere straffedømt, siden den amerikanske borgerkrigen.

- Hvorfor skulle jeg ville bli her? Til hælvete med dette stedet. Huset avga sin stemme, og satte en ny farlig presedens, sier Santos til CNN etter avstemningen.

- Men vet du hva? jeg er ikke lenger et medlem av Kongressen, så jeg trenger ikke svare på disse spørsmålene, avsluttet Santos.

Totalt stemte 311 representanter for å kaste ut Santos, 105 av dem var fra det republikanske partiet, Santos' eget parti.

114 representanter stemte nei, mens to avstod fra å stemme.

Santos er også tiltalt for flere alvorlige lovbrudd, som blant annet omfatter bedrageri, ID-tyveri og dokumentfalsk. Til sammen er han tiltalt på hele 23 punkter.

Ifølge tiltalen skal Santos blant annet ha stjålet identiteten til folk som ga penger til valgkampen hans og deretter brukt kredittkortene deres for titusenvis av dollar.

Kongressens etikkomité la torsdag ut sin egen rapport om Santos, der de fant det sannsynlig at han hadde løyet for både velgerne sine og amerikanske myndigheter. Komiteen anbefalte da å kaste ut Santos fra Kongressen.

Annonse