Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Mann truet trikkefører med kniv - skutt i beinet:

SISTE: Mannen hevdet at han hadde en granat i bagen sin. Bagen er ikke undersøkt og politiets bombegruppe er på vei. Det opplyser politiet til VG.

En mann har tirsdag morgen truet en trikkefører på Solli plass i Oslo med kniv, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet avfyrte et varselskudd og deretter rettet skudd mot gjerningsmannen som traff han i beinet.

- Politiet har kontroll over situasjonen, skriver politiet.

Gjerningsmannen får førstehjelp på stedet.

Er du i nærheten? Tips oss på 2400@db.no eller ring 2400 0000.

Mann skutt etter å ha truet trikkefører med kniv

Mann skutt etter å ha truet trikkefører med kniv

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen
Amanda Walnum

Bolig i full fyr i Sandnes:

To beboere er kjørt med ambulanse til sykehus for sjekk etter en husbrann i Sandnes søndag formiddag.

Seks personer er evakuert fra det brennende bolighuset. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det være snakk om en tomannsbolig. Beboerne i to nabohus er også evakuert.

- Det er full fyr i huset, skriver politiet i Sørvest på Twitter.

Det skal ifølge politiet ikke være spredningsfare til andre hus i området.

Politiet fikk melding om brannen klokka 9.43. De to som er kjørt til sykehus, vil bli sjekket for røykskader.

(NTB)

Frode Andresen

Umeå-ulykken: 63 fly suspendert:

Omtrent én uke etter flyulykken utenfor Umeå i Sverige, som kostet ni personer livet, har 63 fly av typen GippsAero GA8 blitt satt på bakken i Australia, uttaler The Civil Aviation Safety Authority (CASA).

I uttalelsen, som gjengis av The Guardian, skriver CASA at de midlertidig har suspendert alle fly i påvente av utfallet av etterforskning av svenske og europeiske myndigheter.

Supsensjonen varer fra 20. juli til 3. august og gjelder alle GA8-fly i Australia, samt alle Australia-registrerte GA8-fly som opererer utenlands. 63 fly er registrert i Australia, mens det finnes 228 verden over.

I tillegg har Sveriges fallskjermforbund satt sine fly på bakken.

I fjor høst advarte australske myndigheter om ulykkesflyet. Advarselen kom etter at en pilot omkom i en ulykke med samme flytype, og gikk da ut på at festene til vingestøtten på flykroppen kunne rammes av «metalltretthet».

Marthe Ihle

Redningsaksjon uten funn:

I natt foregikk det en stor redningsaksjon i Byfjorden utenfor Bergen etter en melding om at fem personer skulle ha havnet i sjøen ved Sandviken.

Da Dagbladet var i kontakt med operasjonsleder Steinar Hausvik rett før 06 søndag morgen, var situasjonen uavklart, og politiet vet ikke hva som har skjedd.

- Vi har kontroll på en person, og skal nå høre hva som har skjedd. Vi har utgangspunkt i at det er fire personer vi ikke har kontroll på, sier Hausvik til Dagbladet.

Han opplyser at personen som er hentet opp er kjent for politiet for falske meldinger.

- En falsk melding om dette vil så til de grader være straffbart, sier Hausvik.

Både luftambulanse, redningshelikopter og flere redningsskøyter, samt privatbåter, er involvert i søket. Søksforholdene er gode, opplyser Thoralf Juva, redningsleder i Hovedredningssentralen.

Til tross for at melderen har en historie med falske meldinger, kjørte HRS likevel på med fullt søk, som de ville gjort i enhver annen situasjon.

Men rett før klokka 8 søndag morgen ble søket avsluttet, uten funn, informerer politiet.

Marthe Ihle

Fulle får de alvorligste skadene på elsparkesykkel:

De siste månedene har over 250 personer fått behandling for skader etter ulykker med elsparkesykkel i Oslo. Verst er det for berusede.

Skadelegevakten i Oslo har registrert 251 skader i forbindelse med elsparkesykler mellom 1. april og 15. juli, skriver NRK.

Ifølge overlege Henrik Sivertsen ved Skadelegevakten er det ruspåvirkede som får de mest alvorlige skadene. Ifølge tallene utgjør berusede rundt 21 prosent av de skadde.

- Vi har hatt pasienter med bruddskader i ansiktet og blødninger i hodet, tannskader og større kuttskader, sier Sivertsen.

Det finnes per dags dato ingen promillegrense for bruk av elsparkesykkel. Loven tillater bruk av kjøretøyene så lenge det skjer forsvarlig.

Utleieselskapene forbyr imidlertid fyllekjøring. Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk sier at brukerne selv må ta et større ansvar for å håndtere elsparkesykkel bedre.

- Utviklingen går åpenbart i feil retning, sier han.

(NTB)

Marthe Ihle

1000 brannfolk kjemper mot branner i Portugal:

Over 1.000 brannfolk kjemper mot en tre forskjellige skogbranner i Portugal.

De tre brannene brøt ut lørdag i Castelo Branco-distriktet, nordøst for hovedstaden Lisboa, ifølge Reuters. Sterk vind gjør det vanskelig å få kontroll.

En landsby er evakuert, og en person er fløyet til sykehus i Lisboa med alvorlige forbrenninger. Sju brannfolk er også lettere skadd.

En av skogbrannene har spredt seg i retning Lisboa i kommunen Macao ved Santarem-distriktet. Her ventes temperaturer på oppimot 34 grader søndag.

(NTB)

Marthe Ihle

Skadd etter vold i Oslo sentrum:

En mann blødde kraftig fra hodet etter å ha blitt slått ned på Grønland i Oslo. Politiet jakter tre gjerningsmenn som løp fra stedet.

Politiet fikk melding om angrepet like ved Akerselva klokken 3.20 natt til søndag.

- Gjerningsmennene løp langs elva fra stedet. Vi har satt ut flere biler i søk etter dem. Fornærmede blødde kraftig fra hodet og blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Han har en kraftig flenge i panna, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Pedersen sier at politiet forsøker å snakke med fornærmede, samtidig som han får behandling. De ønsker beskrivelser av gjerningsmennene.

(NTB)

Marthe Ihle

Hetebølgen har inntatt USA:

Millioner av amerikanere søker avkjøling i springvann og luftkjølte butikker under en hetebølge med temperaturer på opptil 38 grader.

Hetebølgen har lagt seg over hele det nordøstlige USA fra Midtvesten til Atlanterhavskysten, og den slipper ikke taket før tidligst søndag kveld på Østkysten.

På grunn av ekstra høy fuktighet kommer den følte temperaturen opp i rundt 45 grader, ifølge Den nasjonale værtjenesten NWS.

I New York erklærte borgermester Bill de Blasio krisetilstand, og en rekke arrangementer, blant dem en festival i Central Park og New York Triathlon, ble avlyst.

De Blasio oppfordret folk til å drikke rikelig med vann og søke tilflukt i 500 avkjølingssentre som er åpne for publikum.

For å unngå et nytt strømbrudd ga han ordre om at termostaten ikke måtte settes lavere enn 26 grader i byens høyere bygninger. Store deler av Manhattan var 13. juli uten strøm i fem timer.

I Washington, der laveste temperatur lørdag morgen var 27 grader, ble en populær jazzkonsert avlyst, og i Boston gjorde myndighetene byens offentlige svømmebasseng gratis.

(NTB)

Marthe Ihle

En fastklemt etter bilulykke:

Øst politidistrikt melder at en person sitter fastklemt etter at en bil skal ha kjørt inn i en putebil på E6 nordgående ved Smihagatunnelen.

Ytterligere to personer skal ha sittet i bilen. Disse har kommet seg ut.

Klokka 04.15 var den fastklemte personen frigjort. Personen var ved bevissthet, og har ifølge politiet ingen alvorlige skader. Personen er likevel fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Veien er midlertidig stengt.

Dagbladet følger saken.

Marthe Ihle

Russisk romkapsel dokket med ISS:

En russisk romkapsel med tre romfarere om bord har dokket med den internasjonale romstasjonen ISS.

Romkapselen brukte bare seks timer og 20 minutter på turen etter å ha blitt skutt opp fra det russiske romsenteret Bajkonur i Kasakhstan lørdag.

Dokkingen skjedde lørdag kveld norsk tid, på dagen 50 år etter at amerikanske astronauter landet på månen for første gang.

Med i romkapselen var den amerikanske astronauten Andrew Morgan, som er på sin første romreise, italienske Luca Parmitano, som har vært på ISS før, og kapteinen på turen, den russiske kosmonauten Aleksandr Skvortsov som er på sin tredje tur.

De slutter seg til russiske Aleksej Ovtsjinin og amerikanerne Nick Hague og Christina Koch som har vært på romstasjonen siden mars.

(NTB)

Ralf Lofstad

Person påkjørt i T-banetunnel:

En person er påkjørt i tunnelen ved T-banestasjonen på Storo i Oslo, melder Oslo 110-sentral.

Vaktkommandør Hans Erik Tysdal forteller Dagbladet at personen har blitt påkjørt av T-banen inne i tunnelen. Han sier at alle nødetatene er på stedet.

- Vi er på stedet og sikrer at strømmen er tatt i sporet. Da er det trygt for redningsmannskapene å gå inn der, sier han.

Insattsleder Kristoffer Bang sier til Dagbladet at kvinnen ikke har livstruende skader.

Brannvesenet fikk melding om ulykken klokka 22.54.

PÅ STEDET: Alle nødetatene er på stedet. Foto: Petter Marius Udland / Dagbladet
Angelica Hagen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.