Nyhetsstudio

Amanda Walnum

Person påkjørt av tog - omkom:

En person er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av et persontog i Ringsaker, melder politiet i Innlandet. Nødetatene jobber på stedet.

Ved 12.30-tiden opplyser politiet at ulykkesstedet er undersøkt, og åpnet for normal ferdsel igjen. Politiet vil etterfoske forholdet videre.

Studioet fortsetter under annonsen
Tharald Halvorsen

Rykket etter melding om livløs person i vannet:

Nødetatene rykket tirsdag formiddag ut etter melding om en livløs person i vannet utenfor Åsgårdstrand badeplass.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.50.

- Et vitne har fått personen på land og nødetatene har ankommet stedet, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Like etter opplyses det om at personen er våken, og blir kjørt til sykehuset i Tønsberg for videre sjekk. Et Seaking-helikopter ble tilkalt for å bidra.

Tharald Halvorsen

Fireetasjes bygning har kollapset i Mumbai:

En fireetasjes bygning har kollapset i bydelen Dogri i Mumbai tirsdag. Det fryktes at 40-50 mennesker er fanget i ruinene, melder Hindustan Times.

Ifølge avisa fikk nødetatene melding om hendelsen klokka 11.40 lokal tid. Brannmannskaper jobber på stedet.

NDTV opplyser om at det aktuelle området inneholder mange nedslitte bygninger, ettersom det har vært utsatt for flom de siste ukene.

Foto: Reuters
Tharald Halvorsen

Rykker etter melding om bil av veien:

Nødetatene rykker tirsdag morgen ut etter melding om en bil som har kjørt av fylkesvei 506 ved Eikeland i Gjerstad kommune i Aust-Agder.

- Vi er i kontakt med to personer på stedet. Den ene blir tilsett av ambulansepersonell, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Ingen av de involverte skal fremstå som alvorlig skadd. Trafikken blir dirigert manuelt på stedet.

Tharald Halvorsen

Mener halalkjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes:

Importert halalkjøtt kan være slaktet uten bedøvelse. Dyrebeskyttelsen Norge mener dette kjøttet må merkes og ber Forbrukerrådet få på plass en ordning.

I Norge slaktes alle dyr med bedøvelse. De samme reglene gjelder ikke for importert kjøtt, ifølge Nationen.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Fratok truende person kniv på Narvesen:

Oslo politidistrikt melder på Twitter at en person skal ha vært utagerende og truende inne på en Narvesen-butikk i Karl Johans gate tirsdag morgen.

- Ansatte tok fra personen en kniv, skriver politiet.

Det skal ikke ha vært noen trusler gitt i forbindelse med kniven, og ingen personer er meldt skadd som følge av hendelsen.

- Politiet kom raskt på stedet, og fikk kontroll over situasjonen, skriver politiet.

Tharald Halvorsen

Demonstranter imot teleskop på Hawaii:

Hundrevis av demonstranter la seg mandag ned på en vei for å hindre bygging av et teleskop på et fjell mange på Hawaii betrakter som hellig.

Forskerne håper at det enorme teleskopet skal bidra til å se langt tilbake i tiden og svare på grunnleggende spørsmål om hvordan universet ble skapt.

Men mange av de opprinnelige hawaiianerne ser på Mauna Kea-fjellet der forskningssenteret ligger, som et hellig sted der gudene holder til.

Prosjektet har vært utsatt i årevis på grunn av rettssaker og demonstrasjoner i forbindelse med striden mellom forskning og kulturell bevaring.

(NTB)

Foto: Caleb Jones / AP
Tharald Halvorsen

Resultatvekst for Telenor:

Telenor hadde en omsetning på 28 milliarder kroner i andre kvartal og fikk et resultat før skatt på 5,5 milliarder kroner.

Resultatet er 1,9 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor.

- Vi ser at den gode utviklingen fra starten av året fortsetter i flere av våre markeder dette kvartalet. I Norge har snittinntekten per mobilkunde økt med 2 prosent, opplyser Telenor i en pressemelding.

Dagens Næringsliv skriver at resultatet er noe lavere enn ventet, og viser til gjennomsnittet av fem estimater Infront Data har hentet inn for TDN Direkt.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Kraftig jordskjelv ved Bali:

Et kraftig jordskjelv rystet den indonesiske øya Bali tirsdag. Det er ikke meldt om skader, og det er ikke utstedt tsunamivarsel.

Skjelvet hadde en styrke på 5,7, og episenteret var langt til havs, rundt 100 kilometer sørvest for Denpasar på Bali og 96 kilometer dypt.

Turister på Bali forteller at det ristet kraftig i hotellene deres, men det er foreløpig ikke meldt om verken skadde eller materielle skader.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Trump vurderer å sparke handelsminister Ross:

USAs president Donald Trump vurderer å sparke handelsminister Wilbur Ross etter at det mislyktes å få et punkt om statsborgerskap inn i folketellingsskjemaet.

Trump måtte i forrige uke gi opp å få det omstridte spørsmålet om amerikansk statsborgerskap inn i skjemaet for folketellingen neste år etter at høyesterett satte ned foten.

Saken ble oppfattet som et kraftig nederlag for Ross som hadde jobbet for å få spørsmålet inn på skjemaet.

Mandag siterte NBC en rekke anonyme kilder som sier at Trump de siste dagene har sagt til flere av sine medarbeidere at han overveier å gi Ross sparken allerede nå i sommer.

(NTB)

Foto: Alex Brandon / AP
Tharald Halvorsen

Mann alvorlig skadd i leilighetsbrann - hoppet fra 2. etasje:

Brannvesenet har fått kontroll på en brann i en leilighetsbygning i Notodden sentrum. En mann har fått store brannskader.

Politiet fikk melding om brannen klokka 04.40 natt til tirsdag.

19 personer er registrert på adressen i Heddalsvegen, men brannvesenet har ikke funnet flere personer i bygningen. Politiet jobber med å kartlegge hvor beboerne befinner seg.

- En mann er meldt skadd etter å ha hoppet ut av andre etasje med store brannskader, sa operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Brannvesenet har kontroll på brannen som brøt ut kun 200 meter fra politistasjonen i hjertet av Notodden. Vaktleder Tom Berger ved 110-sentralen sier at bygningen er gjennomsøkt, og at det ikke er funnet flere skadde personer.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.