Nyhetsstudio

Marte Klausen

Facebook lanserer kryptovaluta:

Facebook letter på sløret om sin egen kryptovaluta, som skal skapes sammen med selskaper som Visa, MasterCard, Paypal og Uber.

Håpet er at den nye valutaen skal tas i bruk blant vanlige folk – og at man unngår de voldsomme kurssvingningene som har bidratt til å gjøre andre kryptovalutaer vanskelige å bruke som betalingsmiddel.

(NTB)

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen
Tharald Halvorsen

Turist blir hentet av luftambulanse:

En utenlandsk turist har falt og brukket armen ved Kabelvåg i Nordland tirsdag formiddag, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

Helsevesenet har bedt om bistand fra luftambulansehelikopteret for å hente den tilskadekomne.

Går hardt ut mot uvitende turister i norske fjell

Går hardt ut mot uvitende turister i norske fjell

dagbladet
Tharald Halvorsen

Kontantfri danskebåt får kritikk:

Tilhengere av kontantbetaling raser i sosiale medier og oppfordrer til boikott etter at Stena Line gjorde danskebåten Stena Saga kontantfri.

Ifølge Stena Line er det kun mulig å betale med kort om bord på båten, som går i rute mellom Oslo og Frederikshavn. Det eneste unntaket er kasinoet og spilleautomatene.

- Det er i første omgang Stena Saga som har blitt kontantfri. Dette er et pilotprosjekt, men mest sannsynlig kommer vi til å innføre dette på alle våre skip, opplyser selskapets pressetalsmann Carl Mårtensson til Skipsrevyen, som først omtalte saken.

På Facebook-gruppen «Ja til kontanter», som teller nær 39.000 medlemmer, er reaksjonene krasse. Flere tar til orde for boikott av selskapet.

- Stena Line er blitt kontantfri. Da slipper jeg å ta den båten igjen. Møkkaselskap, skriver en av brukerne.

(NTB)

Tharald Halvorsen

Melding om brann i lastebil:

Nødetatene rykker tirsdag formiddag ut til Hotellvegen i Dalen i Tokke kommune i Telemark, etter melding om brann i en lastebil på stedet.

Sør-Øst politidistrikt fikk melding om hendelsen klokka 10.53.

Det skal ikke være meldt om personskade.

Tharald Halvorsen

Oslo-politiet: - Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen:

Oslo politidistrikt har registrert over 32 funksjonsfeil på tjenestepistoler i løpet av de siste to årene. Feilene skjer regelmessig, ifølge politiet.

- Funksjonsfeil som skyldes feil på selve våpenet, skjer regelmessig. Her snakker jeg om de feilene som gjør at våpenet ikke virker, og feilen er av en sånn karakter at de må utbedres av kyndig personell, sier politibetjent Jo Vhile, leder av politioperativ fagutvikling i Oslo politidistrikt, til Politiforum.

Uttalelsen kommer som en reaksjon på Politidirektoratets seksjonssjef Elisabeth Rises uttalelser om at ingen har innrapportert funksjonsfeil på tjenestepistolen Heckler & Koch P30 (L). På grunn av funksjonsfeil valgte Beredskapstroppen å bytte ut pistolen i fjor høst, men resten av politiet bruker den fortsatt.

I tillegg til de 32 registrerte feilene, er det i tillegg oppført 22 tilfeller uten dato.

(NTB)

Tharald Halvorsen

To til legevakt etter trafikkulykke:

To personer er fraktet til Dokka helsehus for sjekk, etter at de var involvert i en trafikkulykke ved Brudalen tirsdag formiddag.

Ifølge Innlandet politidistrikt, skal en bil ha blitt påkjørt bakfra. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Bilberging er rekvirert.

Tharald Halvorsen

Kjørte på sau - stakk fra to lam:

Innlandet politidistrikt kommer med en klar melding etter at det ble funnet en påkjørt sau ved Eina i Vestre Toten kommune i Oppland tirsdag formiddag.

To lam ble også funnet ved sauen, etterlatt.

- Påkjørselen var ikke meldt inn til politiet. Vi minner om plikten til å varsle oss ved påkjørsel av dyr, jfr. Vegtrafikkloven § 12, skriver de på Twitter.

Tharald Halvorsen

Fant livløs kvinne i vannet:

Nødetatene rykket tirsdag formiddag ut etter melding om en livløs person i vannet utenfor Åsgårdstrand badeplass.

Sør-Øst politidistrikt fikk melding om funnet klokka 08.50.

- Et vitne har fått hentet personen til land, skrev politiet på Twitter.

Like etter ble det opplyst om at personen var kommet til bevissthet, og var kjørt videre til sykehuset i Tønsberg for sjekk.

Ved 11.15-tiden skriver politiet at det dreier seg om en eldre kvinne.

- Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet. Hun er nå flydd til Ullevål universitetssykehus, skriver politiet på Twitter.

De ber om tips på telefon 02800 fordi de ikke kjenner identiteten til kvinnen, og har lagt ut et bilde på meldingstjenesten som viser antrekket og gåstavene hun benyttet.

Tharald Halvorsen

Fireetasjes bygning kollapset i Mumbai:

Minst tolv personer har omkommet etter at en fireetasjes bygning kollapset i bydelen Dogri i Mumbai tirsdag formiddag. Det fryktes at ytterligere 40 mennesker er fanget i ruinene, melder India Today.

Ifølge avisa skal bygningen ha kollapset klokka 11.40 lokal tid. Nødetatene jobber på stedet.

Bilder fra ruinene viser flere sivile som bidrar i redningsaksjonen. Flere kan bli sett stående på linje, løfte murblokker opp for å frakte dem vekk.

NDTV opplyser om at det aktuelle området inneholder mange nedslitte bygninger, ettersom det har vært utsatt for flom de siste ukene.

Bygninger og murer raser jevnlig sammen i India i kraftig regnvær under monsunsesongen.

Søndag mistet 14 personer livet, blant dem soldater, da en bygning raste sammen under kraftig regnvær i byen Solan nord i landet.

Foto: Reuters
Tharald Halvorsen

Rykker etter melding om bil av veien:

Nødetatene rykker tirsdag morgen ut etter melding om en bil som har kjørt av fylkesvei 506 ved Eikeland i Gjerstad kommune i Aust-Agder.

- Vi er i kontakt med to personer på stedet. Den ene blir tilsett av ambulansepersonell, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Ingen av de involverte skal fremstå som alvorlig skadd. Trafikken blir dirigert manuelt på stedet.

Tharald Halvorsen

Mener halalkjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes:

Importert halalkjøtt kan være slaktet uten bedøvelse. Dyrebeskyttelsen Norge mener dette kjøttet må merkes og ber Forbrukerrådet få på plass en ordning.

I Norge slaktes alle dyr med bedøvelse. De samme reglene gjelder ikke for importert kjøtt, ifølge Nationen.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.