Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Til sykehus etter MC-ulykke:

Politiet i Agder melder på Twitter at to personer på en lett motorsykkel har kjørt ut i en kurve ved Grimstad tirsdag formiddag. Fører skal være uskadd, mens passasjer klager på smerte i nakke. Vedkommende fraktes til sykehus for sjekk.

Studioet fortsetter under annonsen
Amanda Walnum

Bil havnet på taket:

Rett før klokka 10 var nødetatene på vei til en trafikkulykke i en rundkjøring ved avkjøring Vegårdshei på E18.

En bil hadde gått rundt på taket.

I en oppdatering informerer politiet om at det var en familie med to voksne og tre barn i bilen.

- Kvinne har smerter i arm. De fire andre fremstår som uskadd, skriver politiet i Agder.

Amanda Walnum

Svenskeid tankskip brakt til iransk havneby:

Det svenskeide skipet Stena Impero, som fredag ble oppbrakt av Irans Revolusjonsgarde, er ført til havnebyen Bandar Abbas. Det opplyser Iran, ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars News, skriver Reuters.

Ifølge Iranske myndigheter var skipet involvert i en ulykke med en iransk fiskebåt, før den ble beslaglagt. Revolusjonsgarden har også opplyst at den har oppbrakt den svenskeide tankeren for brudd på internasjonal maritim lov.

Mannskapet på 23 personer er fremdeles om bord i skipet, og vil forbli der inntil en undersøkelse er gjennomført, opplyses det. Det er så langt ikke meldt om skadde.

(NTB)

Amanda Walnum

To funnet døde i Sverige:

To personer er funnet døde i en leilighet i Trelleborg i Sverige. Politiet mistenker drap.

De avdøde har blitt tatt med for rettsmedisinske undersøkelser. Politiet vil ikke gå inn på verken alder, kjønn eller relasjonen mellom dem.

Politiet ble varslet om de to døde fredag kveld. Ingen er hittil pågrepet.

(NTB)

Frode Andresen

Ekstra vakthold i Stjørdal etter mistenkt ildspåsettelse:

Kommunen setter inn ekstra vakthold etter brannene i Stjørdal sentrum fredag som politiet tror er påtent.

Det brant i til sammen fire steder samtidig, både inne i boligkomplekset og ved søppeldunker rundt bygningen, skriver Adresseavisen lørdag.

- Det er vektere som går i sentrum til vanlig, men nå har vi hevet vekterberedskapen. I tillegg vil politiet følge opp, sier varaordfører Ole Sandvik i Stjørdal kommune.

Trøndelag politidistrikt har ingen mistenkte i saken. Etterforskningsleder Annar Sparby sier det er for tidlig å slå fast at det dreier seg om mordbrann, men tilføyer at det er en hypotese politiet jobber med.

- Det er observert brann i flere søppelbøtter rundt bygget. De oppstår sjelden av seg selv, sa operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB fredag.

24 personer ble evakuert da det brøt ut brann fredag morgen. Ingen ble skadd. Huset regnes for å være ubeboelig.

(NTB)

Marthe Ihle

Fire til sykehus etter ulykke:

Fire personer er sendt til sykehus med lettere skader etter et trafikkuhell i Evje natt til lørdag. Der melder Agder politidistrikt.

Det skal dreie seg om en enslig bil som har kjørt av veien.

Marthe Ihle

Costa Rica: Minst 17 døde av metanol:

Minst 17 mennesker har dødd av å ha drukket metanol i Costa Rica siden juni.

13 menn og fire kvinner fra 32 til 72 år har dødd av metanolforgiftningen, ifølge det costaricanske helsedepartementet.

Politiet har beslaglagt rundt 30.000 flasker med alkohol av forskjellige merker, og helsedepartementet advarer folk mot å drikke av mistenkelig flasker.

Enhver som blir pågrepet for å selge metanolholdig alkohol, kan bli straffeforfulgt.

(NTB)

Marthe Ihle

Til sykehus etter bilulykke:

En kvinne er natt til lørdag sendt til sykehus etter en utforkjøring i Sandefjord i Vestfold. Sjåføren er pågrepet for promillekjøring.

Kvinnen er innlagt på sykehuset i Tønsberg. Hun var ved bevissthet da hun ble kjørt dit, sier operasjonsleder Marianne Mørk i Sørøst politidistrikt til NTB.

Sjåføren er siktet for promillekjøring. En tredje i bilen er pågrepet etter at han forsøkte å stikke av fra bilen. Mannen disponerer bilen og kan bli siktet for promillekjøring.

Alle tre i bilen er i begynnelsen av 20-årene.

(NTB)

Marthe Ihle

Sverige: To funnet døde i leilighet:

Aftonbladet melder at to personer er funnet døde i en leilighet i Trelleborg i Sverige. Politiet mistenker at noe kriminelt kan ha skjedd.

Politiet skal ha fått melding om hendelsen klokka 19.24 fredag kveld. Da de tok seg inn i leiligheten, fant de altså to døde personer. Politiet mistenker at det dreier seg om grov vold.

Ingen skal være pågrepet.

Marthe Ihle

Vil være med på neste månelanding:

Forskere ved NTNU Samfunnsforskning har søkt om å bli med når NASA etter planene skal til månen i 2024.

Irene Karoliussen ved NTNUs senter for tverrfaglig forskning i rommet (Ciris) bekrefter at en søknad om å få være med i Gateway-prosjektet er sendt, ifølge Adresseavisen.

- Det er en utrolig vanskelig og tøff konkurranse, men hvis vår søknad går gjennom, blir antakeligvis teknologi fra Trondheim med til månen, sier hun.

Gateway-prosjektet, et samarbeid mellom NASA og den europeiske romorganisasjonen ESA, skal gi en romstasjon som skal gå i bane rundt månen. Fra den skal romfarere ta nye fartøy ned til månens overflate.

ESA-sjef David Parker lovpriste norsk kompetanse og kapasitet da han i januar besøkte Norsk Romsenter. Da tok han til orde for at Norge kunne spille en større rolle i utforskningen av rommet.

- Vi tror det er veldig sannsynlig at Ciris får være med på framtidige aktiviteter på månen, sier fagsjef Marianne Vinje Tantillo i Norsk Romsenter.

(NTB)

Marthe Ihle

Ut mot forslag om kosherforbud:

Forstander Ervin Kohn går ut mot Dyrebeskyttelsen i Norges forslag om forbud mot import av kosherkjøtt. Han advarer mot antisemittisme.

- Slakteloven er antisemittisk som den er. Dersom Norge forbyr import av kosherkjøtt, er det et brudd på menneskerettighetene, sier Kohn i Det Mosaiske Trossamfunn til Vårt Land.

Dyrebeskyttelsen i Norge ber om et forbud mot importert kjøtt som er slaktet uten bedøvelse. Et slikt forbud vil stanse import av både halalkjøtt og kosherkjøtt, kjøtt slaktet etter henholdsvis islamske og jødiske metoder.

Kohn mener saken handler om hvorvidt det norske samfunnet fortsatt vil være tolerant i møte med andre religioner. Forstanderen påpeker at 60.000 dyr drepes i den norske jaktsesongen, uten at disse bedøves.

- Har de tenkt å ha en spesiell type merking av jaktkjøtt? Norske myndigheter burde gjøre et lignende, kulturelt unntak for jøder og muslimer, sier Kohn.

(NTB)

Nina Sørlie Nilssen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.