Annonse

Nyhetsstudio

E. coli påvist i drikkevannet på Utsira

Innbyggerne i Utsira kommune i Rogaland blir bedt om å koke drikkevannet etter at det er påvist koliforme bakterier og E. coli i en vannprøve.

- For oss er dette helt uforståelig. Vi har ingen kjente lekkasjer på ledningsnettet hos oss, sier teknisk sjef Arvid Helgesen i Utsira kommune til Haugesunds Avis.

Kommunen har satt i verk flere tiltak.

- Vi har informert Mattilsynet, sendt ut kokevarsel til alle innbyggere på SMS og skal sende inn en ny vannprøve til testing, sier Helgesen.

Han betegner dette som ren rutine, og understreker at det ikke trenger å være dramatisk. Kommunen har ikke fått beskjed om at noen er blitt syke etter å ha drukket vannet.

(NTB)

Annonse

Myanmar: Åtte sivile drept i luftangrep

Minst åtte sivile er drept i et luftangrep mot en landsby nordvest i Myanmar, ifølge opprørere og lokale medier. Blant ofrene var to barn.

Over 20 personer ble såret i luftangrepet i Khuafo i delstaten Chin nær grensa til India torsdag. Mange av de drøyt 60 husene i landsbyen ble ødelagt av brannen som oppsto, ifølge en talsperson for en lokal opprørsgruppe med nære bånd til demokratibevegelsen i Myanmar.

Uavhengige medier i Myanmar har rapportert om luftangrepet, men det fikk ingen umiddelbar omtale i de statskontrollerte mediene.

Det har vært uro i Myanmar siden februar 2021, da militæret avsatte Aung San Suu Kyis folkevalgte regjering og tok makten i et kupp.

Kuppet utløste store protester som ble slått hardt ned på. Over 3.100 mennesker er ifølge menneskerettsorganisasjoner siden drept og tusenvis er fengslet, blant dem 77 år gamle Aung San Suu Kyi. Hun er dømt til 33 års fengsel.

(NTB)

Annonse
- Forlat Russland umiddelbart
Foto: Jim WATSON / AFP / NTB

- Forlat Russland umiddelbart

Amerikanske statsborgere som befinner seg i Russland bør forlate landet umiddelbart, sier Det hvite hus i en uttalelse.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Uttalelsen kommer etter at en amerikansk Wall Street Journal-journalist ble arrestert i Moskva, mistenkt for å ha drevet med spionasje.

- President Joe Bidens administrasjon har vært i kontakt med journalistens familie og hans arbeidsgiver, sier Det hvite hus i uttalelsen, og fortsetter:

- Amerikanske statsborgere som bor eller er på reise i Russland bør reise umiddelbart.

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, sier på sin side at offentligheten vil få bekreftet Moskvas påstand om at journalisten har vært engasjert i aktiviteter som ikke er tilknytter journalistikk.

En domstol i Moskva har sagt at den amerikanske statsborgeren Evan Gershkovich blir varetektsfengslet i nesten to måneder, mistenkt for å ha spionert for Washington.

Annonse

Dømt for frihetsberøvelse: Truet foreldrene med kniv

En mann i 30-åra er i Hordaland tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder etter å ha utøvd frihetsberøvelse og vold, samt for avliving av dyr.

Mannen skal blant annet ha frarøvet foreldrene sine friheten i inntil to timer ved å true dem med kniv og fysisk hindre dem fra å forlate stedet, skriver Bergens Tidende.

Kjæledyr skal også ha blitt utsatt for grov vold, slik at de døde.

De sakkyndige vurderte mannen som psykotisk på gjerningstidspunktet, men retten har lagt til grunn at psykosen var utløst av rus. Mannen forklarte i retten at han hadde hatt et rusproblem over lang tid.

Avisa har vært i kontakt med mannens forsvarer, Fredrik Verling. Han sier at han ikke har pratet med sin klient ennå, men at utfallet i dommen er som forventet.

(NTB)

Annonse