Nyhetsstudio

Frode Andresen

Mann fraktet i luftambulanse etter trafikkulykke:

Onsdag ettermiddag melder Sørøst politidistrikt at en mann er blitt hentet av luftambulanse etter en trafikkulykke på Svarstad i Larvik kommune i Vestfold.

- Mannen kom i klem mellom en lastebil og rekkverket på Hukstrøm bru, opplyser politiet.

I en oppdatering fra sykehuset klokka 19.45, opplyses det at personen ikke er alvorlig skadd.

Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Pompeo med Mexico-ros:

Under et besøk i Mexico by takket USAs utenriksminister Mike Pompeo Mexico for å ha bremset strømmen av migranter og asylsøkere til USA.

I et møte med Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard takket Pompeo Mexico for å ha trappet opp tiltakene for å bremse migrasjonen.

Ebrard sa i en pressemelding at på grunn av nedgangen i antall migranter som tar seg gjennom landet, ser Mexico ikke noe behov for å gå inn i en avtale med USA om tredjeland, som ville kreve at alle asylsøkere som passerer gjennom Mexico, måtte søke asyl der framfor i USA.

Lettere tone
Møtet viser at tonen er blitt noe lettere mellom USA og Mexico etter at president Donald Trump i begynnelsen av juni truet med å innføre høy toll på alle mexicanske produkter om ikke landet tok alvorlige skritt for å bremse strømmen av migranter.

Den mexicanske regjeringen satte i juni inn flere tusen soldater og politifolk langs grensene mot Guatemala i sør og USA i nord for å bremse migrantene, noe som har bidratt til en 28 prosents nedgang i antall migranter ved grensa til USA.

Asylsøkerne kommer stort sett fra de tre mellomamerikanske landene Guatemala, Honduras og El Salvador, som rives i filler av bandevold, fattigdom og narkokriminalitet. Mange kommer også fra Haiti, Cuba og land i Afrika.

Bilkolonne blokkert
Etter møtet ble Pompeos bilkolonne blokkert av en av advokatene til narkoforbryteren El Chapo, Joaquín Guzmán, som nylig ble dømt til livsvarig fengsel i USA.

Advokaten krevde at de 12,6 milliarder dollar Guzmán ble dømt til å betale tilbake, skal gå til Mexico og ikke til USA.

Etter møtet i Mexico reiste Pompeo videre til El Salvador for å møte president Nayib Bukele.

(NTB)

Marthe Ihle

Hamar: Tre biler i brann:

Politiet i Innlandet melder at tre biler står i brann ved Trehørningen næringspark på Hamar.

Brannvesenet er på stedet, og skal ha kontroll på to av bilene.

Marthe Ihle

Holder krisemøte om Iran:

Statsminister Theresa May har sammenkalt til krisemøte i regjeringen mandag om Irans beslag av et britiskregistrert tankskip.

På møtet vil May få en oppdatering om situasjonen fra sine ministre og andre tjenestemenn. I tillegg skal sikkerheten for skipsfart i Golfregionen drøftes.

Møtet blir en av de siste viktige aktivitetene for May som statsminister før hun går av onsdag og overlater regjeringen til den som tirsdag blir valgt til ny leder for De konservative.

(NTB)

Angelica Hagen

Elger på E6 i Oslo :

Politiet ber bilister være oppmerksomme på to elger som er sett på E6 ved Abildsø i Oslo.

- Det er uvisst om de har til hensikt å krysse E6, skriver politiet på Twitter.

De er på vei til stedet for å hindre skader på elgene og andre. Vegtrafikksentralen øst melder at elgene har forsøkt å krysse veien.

Petter Marius Udland

18 sivile drept i luftangrep i Syria:

Minst 18 sivile ble drept i flyangrep mot de opprørskontrollerte områdene rundt Idlib i Syria søndag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

I tillegg ble rundt 40 personer såret i angrepet, som ble gjennomført av syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte, ifølge britiskbaserte SOHR. Målet var to landsbyer vest og sør for Idlib.

Tallet på drepte er ventet å stige, ettersom tilstanden er alvorlig for flere av de sårede. Det er også meldt om folk som er savnet eller fanget i ruinene etter angrepet.

Siden slutten av april har styrkene til president Bashar al-Assad, med russisk flystøtte, drevet en stor offensiv i provinsene Hama og Idlib, de siste større områdene som kontrolleres av opprørerne i landet.

Så langt er 680 sivile drept i offensiven, inkludert 176 barn. Over 300.000 er drevet på flukt. Også søndag var det barn blant de drepte.

(NTB)

Petter Marius Udland

USA ut mot Venezuela: - Satte fly i fare:

Et Orion-fly fra den amerikanske marinen ble fulgt «på en utrygg avstand», noe som «satte fly og besetning i fare», skriver USAs overkommando for Mellom- og Sør-Amerika på Twitter.

Amerikanerne sier de holdt på med «et flernasjonalt kjent og akseptert oppdrag i internasjonalt luftrom» fredag da et Sukhoj Su-30 jagerfly fra Venezuela dukket opp. USA har frigitt bilder og video fra hendelsen, men det er ikke kjent nøyaktig hvor den fant sted.

USA retter også en pekefinger mot Russland og kritiserer landet for «uansvarlig militær støtte» til Venezuelas president Nicolás Maduro. Myndigheten i Moskva har avvist at de bygger opp under regjeringen i Caracas, slik USA har hevdet de siste månedene. USA har tatt til orde for at Maduro må avsettes og støtter opposisjonen.

Den siste hendelsen «understreker Maduros skjødesløse og uansvarlige opptreden», ifølge det amerikanske forsvaret.

(NTB)

Nina Sørlie Nilssen

Død mann funnet på Andenes:

En mann er funnet i havet på Andenes, melder Vesterålen Online.

Mannen ble funnet i området ved Andøy videregående skole, inn mot Andfjorden skriver avisa.

- Vi har per nå ikke klarhet i hva som har skjedd. Politiet gjør undersøkelser på stedet nå, sier operasjonsleder Mari Lillestø til Dagbladet.

Hun sier det er snakk om en voksen mann som ble erklært død på stedet. Mannen bar ikke preg av å ha ligget i vannet lenge.

Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd og varsle pårørende.

Angelica Hagen

Går mot valgseier for Zelenskyjs:

Volodymyr Zelenskyjs leder valget i Ukraina, med 44 prosent i valgdagmålingen. Det melder AFP.

Zelenskyj har bakgrunn som komiker og TV-stjerne og seiret i presidentvalget blant annet på grunn av stor misnøye med korrupsjonen i landet.

Han utlyste nyvalg kort tid etter at han ble innsatt som president i mai, skriver NTB.

VALG: Her stemmer Volodymyr Zelenskyjs i Kiev søndag. Foto: Genya Savilov / AFP
Angelica Hagen

Til sykehus etter trafikkulykke:

En bil har kjørt ut av veien ved Åsta, melder politiet i Innlandet. Føreren er kjørt til Hamar sykehus med lettere skader.

Trafikken skal passere greit på stedet.

Angelica Hagen

Lommetyver på Frammuseet:

Oslo-politiet er på Frammuseet i forbindelse med at flere gjester på Kon-Tiki har blitt frastjålet lommebøkene sine.

- Vi er i kontakt med flere personer som har fått frastjålet blant annet lommebøker med penger, opplyser politiet på Twitter.

Politiet søker etter tre menn. De er beskrevet som høye og lyse i huden. Den ene mannen skal ha skjegg, og de skal være ikledd mørke jakker.

Ifølge politiet skal mennene være 35-45 år.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.