Nyhetsstudio

- Skjøt ned drone:

Irans revolusjonsgarde hevder at de har skutt ned en amerikansk drone, natt til torsdag. Det amerikanske forsvaret vil ikke kommentere saken.

Iranske medier meldte natt til torsdag at en amerikansk drone var blitt skutt ned i Hormozgan-provinsen sør i landet. Ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA har Den iranske Revolusjonsgarden identifisert dronen som en RQ-4 Global Hawk.

Det amerikanske forsvaret har ikke villet kommentere om de har mistet noen drone, men på spørsmål fra nyhetsbyrået AP sier talsmann Bill Urban at USA ikke har hatt noen drone over Iran.

Meldingene om dronenedskytningen kommer midt oppi den pågående ordkrigen mellom USA og Iran. President Donald Trump har lagt harde sanksjoner på Iran og etter at Trump 8. mai 2018 kunngjorde at USA trekker seg fra atomavtalen med landet.

Avtalen legger sterke begrensninger på Irans atomprogram slik at det ikke skal kunne brukes til å produsere atomvåpen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Bolig overtent på Jæren:

Rett før klokka 18.30 melder politiet i Sør-Vest at nødetatene rykker ut etter melding om brann i en enebolig i Klepp på Jæren.

Ifølge lokalavisa Jærbladet er huset fullstendig overtent. Det bekrefter politiets operasjonsleder, Toralv Skårland, overfor Dagbladet.

- Vi jobber ut fra hypotesen at alle er ute av huset. Det som er kritisk på stedet nå, er en viss risiko for spredning til driftsbygg.

I tillegg er det bekreftet at det er to gassflasker inne i huset.

- Det medfører at vi jobber ut fra en sikkerhetssone på en radius på 300 meter fra huset nå.

Han bekrefter at naboer innenfor denne radiusen blir evakuert.

Enebolig overtent på Klepp - gassflasker inne i huset

Enebolig overtent på Klepp - gassflasker inne i huset

dagbladet

Ønsker tips etter påkjørsel:

I kveld ble en mann påkjørt i Arendal, ifølge Agder politidistrikt. Fører av bilen kjørte fra stedet.

- Fornærmede er oppegående og undersøkes av helsepersonell, skriver politiet.

Påkjørselen skjedde ved Rema 1000 på Myrene, skriver politiet og informerer om at en sort Mercedes skal være involvert. Politiet ønsker at vitner ringer til politiet på 02800.

Mann skadd i speedflyer-ulykke:

En mann i 20-åra er skadd etter at speedflyeren hans traff en stein i det den skulle ta av i Myrkdalen i Voss, melder Vest politidistrikt. Hendelsesforløpet skal være ukjent, ifølge politiet.

- Mannen er påført smerter i rygg. Han blir flydd til Haukeland sykehus med luftambulanse, opplyser politiet på Twitter. Han skal ikke ha ytterligere skade enn dette.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av det såkalte Kari Traa-trekket.

En speedglider eller speedflyer er en separat utgave av paragliding, med veldig små vinger, opplyser Norges Luftsportforbund på sine nettsider.

Tre til sykehus etter ulykke:

Nødetatene i Finnmark har rykket ut til en trafikkulykke i Storskog.

Ifølge politiet er en personbil og en hjullaster involvert.

- Det er meldt om personskade. Ukjent skadeomfang. Tre personer er fraktet til sykehus.

MC-fører til sykehus etter ulykke:

En motorsykkelfører er fraktet til sykehus med luftambulanse etter å ha fått skader i en velt på en motorsportbane i Utne i Ullensvang.

Skadeomfanget er ukjent, men føreren var bevisst da vedkommende ble fraktet vekk, melder Vest politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 12.43 og har gjort undersøkelser på stedet, samt snakket med vitner og andre involverte.

(NTB)

Mann i rullestol påkjørt:

En mann i elektrisk rullestol er blitt påkjørt i sentrum av Mo i Rana lørdag ettermiddag, melder Nordland politidistrikt på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.

Tyrkia: 41 mistenkte IS-medlemmer fanget:

Tyrkia har fanget 41 personer med tilknytning til ekstremistgruppa IS, hevder innenriksministeren i landet, Suleyman Soylu, ifølge nyhetsbyrået AP.

De mistenkte IS-medlemmene skal være fanget etter å ha rømt fra en interneringsleir i Syria tidligere denne uka.

Kaos i leir: - IS-tilknyttede nordmenn rømt

Kaos i leir: - IS-tilknyttede nordmenn rømt

dagbladet

Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø:

Fem barn mellom åtte og elleve år måtte til legevakta, mens en kvinne i 60-årene ble brakt til sykehus etter en frontkollisjon mellom to biler i Tromsø lørdag.

- Åtte av ni personer som var involvert, får helsehjelp etter ulykken, fem av dem er barn. Den yngste av dem er åtte år gammel, den eldste elleve år, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB.

En kvinne i 60-årene ble kjørt til Universitetssykehuset Nord-Norge, hvor det ble konstatert lettere skader. De øvrige involverte – blant dem de fem barna – ble kjørte til legevakta for sjekk. Skadeomfanget er uklart, men det antas at det er snakk om lettere og mindre skader, ifølge pressevakt ved UNN, Per-Christian Johansen.

Politiet fikk opprinnelig meldinger fra ambulansepersonell på stedet at to av barna ble tatt med til akuttmottaket, men dette viste seg ikke å stemme.

Ulykken skjedde i 12-tiden lørdag, da et av kjøretøyene krysset sperrelinjen og kolliderte med motgående trafikk på Tverrforbindelsen – en tungt trafikkert vei mellom østsiden og vestsiden av Tromsø. Fartsgrensen på ulykkesstedet er 60 kilometer i timen.

(NTB)

KrF trekker seg fra byrådsforhandlingene:

Etter flere uker med forhandlinger bryter Kristelig Folkeparti byrådsforhandlingene med Ap, MDG, SV og Venstre i Bergen.

Forhandlingsleder Håkon Pettersen begrunner i en pressemelding lørdag formiddag bruddet med at den politiske avstanden mellom partiene har vist seg å være for stor til at et byrådssamarbeid er mulig.

- Gjennom flere uker har vi hatt konstruktive politiske samtaler med Ap, MDG, SV og Venstre. Det har tatt lang tid å arbeide fram en helhet med fem partier rundt bordet. Når vi nå har en helhetlig skisse er konklusjonen at dette fører politikken lenger til venstre enn vi opplever KrFs velgere i Bergen har ønsket, sier Pettersen.

(NTB)

Avslutter søk utenfor Kragerø:

Politiet har i samråd med Hovedredningssentralen besluttet å avslutte søket i forbindelse med redningsaksjonen utenfor Kragerø. Det er ikek gjort andre funn enn en kantret båt.

Saken vil nå bli fulgt opp videre i etterforskningssporet, melder Politiet i Øst på Twitter.

Søket startet etter at politiet fikk melding om at en person skal være i vannet etter at en liten båt har havarert ved Kirkeholmen utenfor Kragerø lørdag formiddag, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Et vitne til hendelsen meldte fra til oss. Denne personen skal ha sett den havarerte båten og personen i vannet på lang avstand, sier operasjonsleder Tore Grindem til Dagbladet.

En redningsskøyte er sendt ut for å bidra.

- Det jobbes med å kartlegge situasjonen. Hverken den havarerte båten eller personen i vannet er observert foreløpig, sier Grindem.

Det er også rekvirert et SeaKing-redningshelikopter med dykkere, samt en brannbåt til stedet.

Klokka 11.45 opplyser operasjonslederen at de har lokalisert den havarerte båten, men ikke personen som skal ha havnet i vannet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.59.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.